فرارو- مهمترین اتفاق اقتصادی این روزها ورود نرخ دلار به کانال ۲۸ هزار تومان است، قیمت دلار از معاملات پشتخطی دوشنبه شب پرنوسان شد و پس از ۲۰ شهریور توانست بالای مرز حساس ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان قرار بگیرد. دلیل این افزایش به گزارش منفی آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخصوص فعالیت هستهای سایت کرج بود.
به گزارش فرارو، قیمت دلار هفتههای گذشته نسبت به پالسهای امیدوارکننده سیاسی (که اغلب از حرف و سخنرانی فراتر نبود) مقاومت نشان داد و از نیمه کانال ۲۷ هزار تومان پا پس نکشید. ظرف روزهای قبل، کفه ترازو به سمت خبرها و سیگنالهای امیدوارکننده سنگینی میکرد، اما اسکناس آمریکایی خیال ارزان شدن نداشت.
مثلا خبر لغو تحریمهای ناسازگار با برجام در هفته پایانی شهریور از سوی مقامات ایالات متحده یا سخنرانی جو بایدن در سازمان ملل و اعلام آمادگی آمریکا برای بازگشت به مذاکرات هستهای، تاثیر چندانی در کاهش قیمت ارز نداشت. حتی ریزش ۷۰۰ تومانی قیمت دلار به دنبال توافق اخیر ایران و آژانس، بعد از ۲۴ ساعت خنثی شد و این طور که پیداست جو روانی حاکم بر بازار کاهشی نیست. فعلا اسکناس آمریکایی قصد عقبنشینی ندارد.
پیشبینی آینده دلارمسعود دانشمند کارشناس مسائل اقتصادی در
گفتگو با فرارو با اشاره به این که قیمت دلار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود، گفت: با توجه به اینکه در سه هفته اخیر دلار در کانال ۲۷ هزار تومان نوسان زیادی را تجربه کرد، شاهد هستیم که از دوشنبه شب با افزایش قیمت وارد کانال ۲۸ هزار تومان شده است.
وی افزود: در حال حاضر به دلیل کمبود عرضه دلار در بازار، تقاضا فزونی یافته و همین عامل موجبات افزایش قیمت را در بازار فراهم آورده، از سویی به دلیل اینکه ورودی ارز به کشور بسیار کم بوده، این موضوع کمبود اسکناس فیزیکی در بازا را تشدید کرده است.
دانشمند در پاسخ به این سوال که ابراهیم رئیسی به بانک مرکزی دستور داده بازگشت ارزهای بلوکه شده ایران در سایر کشورها را پیگیری کند، این موضوع آیا در بازار تاثیر گذار است، اظهارداشت: اینکه در خفا و محرمانه توافقاتی صورت گرفته باشد، ما از آن اطلاعی نداریم، اما اگر قرار بود که اتفاقی در این زمینه رخ دهد باید اخبار آن منتشر میشد، بنابراین به اعتقاد بنده تحولی در آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر صورت نگرفته و کماکان به این منابع دسترسی نداریم.
دبیرکل اسبق خانه اقتصاد ایران با بیان اینکه در نیمه دوم سال به صورت سنتی تقاضا برای ارز افزایش پیدا میکند، اضافه کرد: به دلیل اینکه در نیمه دوم سال تقاضا برای واردات بیشتر میشود و بسیاری از شرکتها و کارخانجات سفارشات واردات خود را در نیمه دوم سال انجام میدهند، در صورتی که دولت نتواند به بازار دلار تزریق کند یا این که از ذخایر استراتژیک خود استفاده کند، در روزها و ماههای آینده شاهد افزایش قیمت دلار در بازار خواهیم بود، مگر اینکه دولت بتواند با عرضه مناسب بازار را کنترل و مدیریت کنند.
دانشمند با اشاره به اینکه عدم تصویب fatf یکی از بزرگترین مشکلاتی است که امروز در حوزه ارزی با آن روبرو هستیم، ادامه داد به دلیل قرار گرفتن در لیست سیاه fatf، بسیاری از کشورها ریسک انجام معامله کالا و همچنین نقل و انتقال پولی و بانکی را با ایران نمیکنند، زیرا در صورت انجام آنها مشمول جریمه و مشکلات بسیار زیادی میشوند، بنابراین برای اینکه بازار ارز به ثبات برسد یکی از الزامات آن پیوستن ایران به fatf است.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: تحریمهای بانکی ثانویه نیز از دیگر مسائلی است که باعث شده ما نتوانیم نقل و انتقال بانکی و مراودات مالی با کشورهای جهان داشته باشیم و به همین خاطر بسیاری از داراییهایی ارزیمان در کشورهای مختلف بلوکه شده، با توجه به این موضوع در حال حاضر برای بازگشت ارز حاصل از صادرات نفت، محصولات پتروشیمی و کالای غیر نفتی بسیار مشکل داریم و برای بازگرداندن منابع ارزی خود در روسیه و چین نیز پول نقد نمیتوانیم وارد کنیم، بلکه در مقابل آن میتوانیم مقداری کالاهایی که مشخص شده است را به کشور بیاوریم، بنابراین اگر خواهان آن هستیم که بازار ارز سروسامان بگیرد، باید مشکلات تحریم پولی و بانکی و همچنین پیوستن fatf را حل کنیم در غیر این صورت وضعیت فعلی اقتصادی که نوسانات و افزایش قیمت ارز نیز گوشهای از آن است، همچنان ادامه خواهد کرد.
، حضرات با صدقه اونو میچرخونن !!!!