از سال ۱۹۰۱ تا سال ۲۰۲۰، جایزه نوبل فیزیک ۱۱۴ بار اهدا شده است و به ۲۱۵ دانشمند تعلق گرفته است و جان باردین آمریکایی موفق شده است دو بار این جایزه را دریافت کند.
جایزه نوبل سال ۲۰۲۱ میلادی به سی یو کورو مانابه و کلاوس هاسلمن به دلیل مدلسازی فیزیکی آب و هوای زمین، کمیسازی تغییرات و پیشبینی قابل اعتماد گرمایش جهانی و جورجیو پاریسی به دلیل کشف برهمکنش اختلال و نوسانات در سیستمهای فیزیکی از مقیاس اتمی تا سیارهای تعلق گرفت.
به گزارش ایرنا به نقل از از پایگاه خبری نوبل پرایز، از سال ۱۹۰۱ تا سال ۲۰۲۰، جایزه نوبل فیزیک ۱۱۴ بار اهدا شده است و به ۲۱۵ دانشمند تعلق گرفته است و جان باردین آمریکایی موفق شده است دو بار این جایزه را دریافت کند. در سالهای ۱۹۱۶.۱۹۳۱، ۱۹۳۴.۱۹۴۰، ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ میلادی هیچ جایزهای اهدا نشده است. فیزیک اولین جایزهای است که در وصیتنامه نوبل ذکر شده و این موضوع نشان میدهد که فیزیک محبوبترین حوزه آلفرد نوبل بوده است.
جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۰ میلادی به «راجر پنروز» از انگلیس به دلیل «کشف این که تشکیل سیاهچاله، یک پیشبینی قوی برای نظریه نسبیت عام است» و «رینهارد گنزل» از آلمان و «آندریا گز» از آمریکا برای کشف «یک جرم بسیار سنگین و فشرده در مرکز کهکشان ما» اهدا شد. نیمی از این جایزه به پنروز و نیم دیگر به صورت مشترک به گنزل و آندریا گز اعطا شده است.
سال ۲۰۱۹ میلادی نیمی از جایزه نوبل فیزیک به «جیمز پیبلز» به دلیل اکتشافات نظری در کیهانشناسی فیزیکی و نیم دیگر این جایزه بهطور مشترک به «میشل مایو» و «دیدیه کوئلُز» برای کشف سیارات فراخورشیدی که به دور یک نوع ستاره مدل خورشیدی میچرخد، اهدا شد.
در سال ۲۰۱۸ میلادی، آرتور اشکین آمریکایی ۹۶ساله به عنوان سالخوردهترین برنده نوبل، نیمی از جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد و نیمی دیگر به جرارد مورو ۷۴ساله از فرانسه و دونا استریکلند ۵۸ساله از کانادا برای ابتکارات نوآورانه در فیزیک لیزر اهدا شد.
معرفی برندگان جایزه نوبل بنابر اعلام رسمی پایگاه خبری بنیاد نوبل به قرار زیر است: