فریدون عباسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره اینکه آیا باید مذاکرات ادامه پیدا کند یا نه، بیان داشت: در هر شرایطی نباید باب مذاکره را ببندیم؛ هیچ اشکالی ندارد که با دشمن مذاکره کنید، اما مذاکره از باب منطق حکیمانه؛ باید با اقتدار مذاکره کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برجام را خسارت محض و آن را مجازات مجرم میدانم، درباره مذاکرات اظهار داشت: باید با دادههای روز مذاکره کنیم و همچنین در راهبرد مذاکراتی کشور یک بازنگری انجام شود.
به گزارش ایلنا؛ فریدون عباسی نماینده مجلس یازدهم درباره اینکه به نظر میرسد که نظر مجلس و برخی از اصولگرایان نسبت به برجام در حال تغییر است و از خسارت محض به سمت مذاکره سازنده تغییر کرده است، اظهار داشت: برجام را خسارت محض و آن را مجازات مجرم میدانم و از این دو عبور نمیکنم؛ از طرفی در اثر پافشاریهای افراد بیمنطق در کشور، اجازه اجرای برجام به دولت داده شد، اما تصویب نشد.
وی افزد: دولت پافشاری میکرد و به همین دلیل با ۲۸ شرط قرار شد که برجام را اجرایی کند، آیا ۲۸ شرط را محقق کردند؟ من بعید میدانم. ده شرط شورای عالی امنیت ملی ۹ شرط مجلس و ۹ شرط نیز مقام معظم رهبری مطرح کرده بودند و قرار بود با این ۲۸ برجام در کشور ما اجرایی شود آن هم برای اینکه ما به دستگاه اجرایی اجازه دهیم نظری که برای حل مشکلات کشور دارد را اجرایی کند تا بفهمد که امکانپذیر نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد:، اما دولت نفهمید که نمیشود و باز پافشاری کرد و میخواست مسائل منطقهای، موشکی و دفاعی را نیز به برجام گره بزند و برنامههای موشکی و منطقهای را به کشور تحمیل کند که جلوی آن گرفته شد.
وی با بیان اینکه دولت پیشین رفت و با اروپا و آمریکا توافق کرد، به نتیجه نرسید و آنها به تعهداتشان عمل نکردند، گفت: چه دلیلی داشت ما به تعهداتمان عمل کنیم یعنی تمام دورانی که آنها بدعهدی کردند و به تعهداتشان عمل نکردند رئیس دستگاه اجرایی ما هیچ اقدام قابل ملاحظهای در دوره تصدی خودش بین سالهای ۹۴ تا ۹۹ که باعث شود آنها تکان بخورند انجام نداد تا اینکه مجلس وارد عمل شد.
عباسی ادامه داد: مجلس که در سال ۹۹ عوض شد یک مصوبه را قانون کرد که دستگاه اجرایی باز میخواست در آن اختلال ایجاد کند و آییننامه اجرایی را به تأخیر بیندازد یا بد اجرا کند و زمان بخرد. اما این بار، چون برای دستگاه یا کسی که آن را اجرا نکند، مجازات تعیین شده بود تا حدی مصوبه مجلس اجرا شد، قرار شد غنیسازی داشته باشیم و همچنین درصد پیشرفت و افزایش اورانیوم فلزی بالا رود. هرچند این اقدام با تاخیر بود، اما باعث شد کشور مسیر خودش را درست انتخاب کند.
وی درباره اینکه آیا باید مذاکرات ادامه پیدا کند یا نه، بیان داشت: در هر شرایطی نباید باب مذاکره را ببندیم؛ هیچ اشکالی ندارد که با دشمن مذاکره کنید، اما مذاکره از باب منطق حکیمانه؛ باید با اقتدار مذاکره کنیم و باید مطالبی به عنوان اهرم قدرت که در موضع ضعف نباشد، در دستانمان باشد.
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: دولت قبلی چیزی به عنوان سایه جنگ درست کرد، در جنگ واقع نشده شکست خورد و معاهده خلع سلاح امضا کرد؛ جنگی واقع نشد، اما معاهده خلع سلاح را امضا کرد یعنی دست کشور را از همه جهات بست.
وی درباره اینکه چه تفاوتی بین دولت پیشین و دولت فعلی برای مذاکرات وجود دارد، گفت: حداقل اینکه یک انسجام مدیریتی در کشور وجود دارد؛ نمیگویم صد درصد، اما بین سه قوه و رهبری انسجام مدیریتی وجود دارد؛ همین که ما در هر کاری انسجام مدیریت داشته باشیم، موفقیت بیشتر خواهد بود. زمانی که ما انسجام نداشته باشیم، روزنه امیدی است. همین قدر که ما در مواضع خود مقتدر عمل کردیم و توان موشکی را حفظ کردیم و میتوانیم این ظرفیتهای نهفته اقتصادی را با پیگیری و اقتصاد مقاومتی آزاد کنیم نشاندهنده همین مساله است. اگر بتوانیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم، آنها از مواضعشان عدول خواهند کرد.
عباسی با بیان اینکه نمیتوان زمان مشخصی برای مذاکرات بگوییم و اینکه مشخص نیست تا ۵ ماه آینده این مذاکرات انجام شود یا خیر، گفت: باید دید طرف مقابل چه مطالباتی دارد اول باید تیم داخل منسجم شود، همه یک حرف بزنند و ببینیم که مطابق مصوبه شورای امنیت ملی مذاکره را باید به دست شورای عالی امنیت ملی بسپاریم یا به وزارت خارجه.
وی با تاکید بر اینکه همچنین باید در راهبرد کشور نیز یک بازنگری شود، گفت: این نیاز است چراکه باید با دادههای روز مذاکره کنیم؛ اما مطمئناً باید مبانی نظریه ما مبتنی بر مقاومت باشد؛ تنشزدایی نتیجه نداد باید پیرو تهدیدزدایی باشیم و از نظریه مقاومت پیروی کنیم.