رییس مجلس گفت: نمایندگان حاضر در این جلسه از کمیسیونهای مختلف همگی در ابعاد مختلف در حوزه های، صنایع، فرهنگی، اجتماعی و همه مجموعهها متخصصین این حوزه هستند، امیدواریم در کمیسیون مشترک این قانون با دقت و توجه دنبال شود، اطلاع رسانیها و جلسات کمیسیون مشترک علنی میباشد و مباحث از مجموعه خانه ملت و رسانهها منعکس میشود.
رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در جلسه کمیسیون مشترک حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی تاکید کرد: جلسات کمیسیون مشترک علنی است و تمامی مباحث اطلاع رسانی و از مجوعه خانه ملت و رسانهها منعکس میشود.
به گزارش ایسنا، محمد باقر قالیباف ضمن حضور در جلسه امروز کمیسیون مشترک طرح حمایت از کاربران فضای مجازی عنوان کرد: تقدیر و تشکر دارم از نمایندگان و دست اندرکاران کمیسیون فرهنگی و کمیسیون صنایع و عزیزان در معاونت قوانین مجلس که زحمت کشیدند تا امروز شاهد تشکیل جلسه کمیسیون مشترک برای یک امر مهم و تاثیرگزار باشیم.
وی افزود: امروز بحث مربوط به فضای مجازی واقعیت مهمی است، امروزه این فضا، فضای واقعی و حقیقی میباشد که زندگی مردم را در ابعاد مختلف و در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، علمی و اقتصادی تحت تاثیر قرار داده است؛ به گونهای که شاکله اصلی زندگی مردم وارد حوزه فضای مجازی شده و همه ما باید نسبت به این مهم دقت و توجه لازم را داشته باشیم و به عنوان نماینده مردم این فضا را برای یک زندگی مناسبتر و امن فراهم کنیم.
قالیباف بیان کرد: امروزه در همین حوزه آموزش در شرایط کرونایی از سطح مهدکودک تا تحصیلات تکمیلی در حوزههای دیگر همچون کسب و کار شاهد اهمیت این فضا هستیم، دقت ما در قانونگذاری در این حوزه دارای اهمیت است؛ جوانان و نوجوانان با سلایق مختلف در این فضا فعالیت میکنند، از نوجوانی که موسیقی کرهای در این فضا دنبال میکند تا جوانی که در پی آموزش قرآن و مراسمهای مذهبی در این فضا میباشد که در قانون گذاری باید به آن توجه کنیم.
وی ادامه داد: ظرفیت بسیار خوبی در قانون اساسی ما در اصل ۸۵ وجود دارد، در اصل ۸۵ فرصتی فراهم شده است تا موضوعات مهمی که کار تخصصی تر، عمیق تر، دقیق تر، زمانبرتر و موثرتر از صحن مجلس نیاز دارد اینگونه در کمیسیون متشرک بررسی شوند، متاسفانه در فضایی که جریانات خاصی در داخل و خارج ایجاد کردند برخی گفتند نمایندگان قصد دارند در پشت درهای بسته قانون گذاری کنند، مگر قانون گذاری در پشت درهای بسته میشود؟ البته قانون اساسی به صحن مجلس اجازه داده است جلسه غیر علنی هم داشته باشد.
رییس مجلس اشاره کرد: نمایندگان حاضر در این جلسه از کمیسیونهای مختلف همگی در ابعاد مختلف در حوزه های، صنایع، فرهنگی، اجتماعی و همه مجموعهها متخصصین این حوزه هستند، امیدواریم در کمیسیون مشترک این قانون با دقت و توجه دنبال شود، اطلاع رسانیها و جلسات کمیسیون مشترک علنی میباشد و مباحث از مجموعه خانه ملت و رسانهها منعکس میشود.
وی ادامه داد: اعضای کمیسیون مشترک با طمأنینه وقت لازم را بگذارند؛ از همه ذینفعان این حوزه اعم از فعالین این حوزه، صاحبنظران، متخصصین، کارشناسان دعوت کنند و شنوای دغدغه آنها باشند، چراکه این طرح، طرح حمایت از حقوق کاربران میباشد، بخش عمده از این افرادی که دغدغههایی مطرح میکردند، با محتوای این طرح از نزدیک آشنا نیستند؛ چرا که گاها موضوعاتی مطرح کردند که در طرح وجود ندارد، طرح را مشاهده کنند و نظرات خود را بگویند، پس این افراد شاخص و ذینفعان مورد توجه باشند.
قالیباف ادامه داد: مشاهده کنید یک کارخانه کوچک یا یک انباری در یک نقطه دور دست یا نزدیک میتواند مورد وثیقه بانکی باشد و اعتباری اخذ کند، ولی این اعتبارات معنوی در فضای مجازی که شکل میگیرد در بحث رونق اقتصادی مورد توجه نمیباشد، در حوزههای مختلف همچون بهداشت و مواد غذایی بخش عمدهای در حال فعالیت در این فضا هستند؛ در خیلی از حوزهها پا به پای فضای مجازی نبودیم و ضعف داشتیم؛ همانگونه که باید هم در جرم انگاریها هم در بخش تولید ثروت و رونق اشتغال باید به این فضا توجه کنیم.
وی ادامه داد: قانون اساسی در قوانین مصوب مجلس باید رعایت شود، به هر شکل قوانین نباید به گونهای تصویب شوند که موجب تداخل در امور قوا شوند، باید تلاش کنیم بحث را با کمترین ایراد شورای نگهبان دنبال کنیم، البته اینگونه هم نیست که در بحث تقنین عجله داشته باشیم، از سوی دیگر در این طرح توجه کنیم که چارچوب در فضای مجازی مرتبا در حال تغییر است، قانون گذار باید ساختارهای مناسب را در قانون فراهم کند تا با تغییراتی که پیش میآید بتوانیم همگام باشیم و اگر ضرورت هم داشت که قانون اصلاح شود، اصلاح بشود.
قالیباف ادامه داد: از ویژگیهای اصل ۸۵ این است که قانونی که در این مسیر تصویب میشود و مسیر خودش را طی کند موقت بوده، صحن مجلس تصمیم میگیرد که ۳ تا ۷ سال موقتا اجرا شود و دائمی بودن آن در صحن مجلس تصویب میشود.
وی همچنین بیان کرد: امیدوارم در بررسیهای این کمیسیون مشترک به بخش دولت الکترونیک، تحول بحث دیجیتال و مدیریت بر ترافیک شبکه توجه لازم انجام شود، رسانهها نیز توجه کنند که اطلاعات لازم در خصوص این طرح و جلسه کمیسیون منتشر میشود و بخشهایی از آن توسط صدا و سیما مستقیم پخش میشود و سخنگو مرتبا مباحث را اطلاع رسانی میکند، افراد تحت فضاسازی گروههای خاص و فشارهای خارج از کشور که گفته میشوند قرار است پلتفرمها بسته شود قرار نگیرند، خیر قرار است صرفا خلاء قانون گذاری در این حوزه رفع شود، فضاسازیهایی بود که میگفتند برای مثال قراراست اینستاگرام بسته شود، خیر، بخش عمدهای از زندگی مردم در فضای اینستاگرام دنبال میشود، اما قانونگذاری لازم هم مورد توجه است که در این کمیسیون انجام خواهد شد.