bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۳۵۳۶

بررسی چند نکته برای انتخاب بهترین باتری یو پی اس برای خودتان

بررسی چند نکته برای انتخاب بهترین باتری یو پی اس برای خودتان

باتری ها در جایگاه های مختلفی امروزه به کاربرده می شوند و اهمیت زیادی در زندگی ما و نقش بسیار مهم و کاربردی در صنعت های مختلف دارند.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۱۸ آبان ۱۴۰۰

باتری ها صرفا به انواع‌های  قلمی محدود نیستند و دارای انواعی با ابعاد بزرگتر برای مصارف نیازمند به ولتاژ و جریان دهی بیشتر برای تعداد دستگاه های بیشتر می باشند. در ادامه به انواع یو پی اس و باتری قلمی شارژی اشاره میکنیم و درباره آنها توضیحاتی خواهیم داد.

ابتدا برای دانش بیشتر به تفاوت باتری یو پی اس با باتری ماشین میپردازیم.

تفاوت باتری یو پی اس و باتری خودرو این است که در باتری ماشین به دلیل جریان لحظه‌ای و ناگهانی که در زمان استارت اتومبیل از باتری کشیده می شود، این نوع باتری باید توانایی تولید جریان زیاد در مدت کوتاهی را داشته باشد.

به همین علت دارای تعداد صفحات زیادتر و مقدار الکترولیز زیادی میباشد به طوری که داخل باتری پر از محلول اسید سولفوریک است زیرا که توانایی تامین جریان لحظه ای لازم را داشته باشد و در زمان کوتاهتری باید باتری مجدد شارژ کنند تا آماده استارت احتمالی دیگر را داشته باشد.

از تفاوت های دیگراین است که سیکل شارژو دشارژ باتری اتومبیل  با باتریهای یو پی اس یا همان باتری سیلد لید اسید بسیار متفاوت می باشد، شارژرهای موجود در یو پی اس برای باتری های سیلد لید اسید طراحی شده و دقیقا با سیکل شارژ و دشارژ باتری یو پی اس تنظیم بوده و به مقدار متناسب باتری سیلد لید اسید را شارژ می نماید.

همانطور که مطالعه کردید به دلیل متفاوت بودن نوع سیکل جریان دهی دستگاه شارژر یو پی اس با باتری خودرو توصیه نمی گردد که باتری ماشین به دستگاه یو پی اس متصل گردد، چرا که زمان برق دهی باتری یو پی اس و طول عمر مفید باتری به شدت کمتر می شود.

دلیل دیگری که توصیه نمی گردد از باتری ماشین برای یو پی اس استفاده گردد وکیوم نبودن این نوع باتری ها می باشد. 

به این دلیل که عدم انطباق سیکل شارژ و دشارژ باتری با شارژر دستگاه یو پی اس امکان بالارفتن دمای باتری می باشد .در این صورت گاز و بخارهای  داخل باتری و در بعضی مواقع مایع داخل باتری به بیرون نشت میدهد که این گاز برای فضاهای بسته نامناسب و بسیارخطرناک می باشد.

باتری یو پی اس چیست؟

Uninterruptible Power Supply یا به عبارتی مختصرتر  یو پی اس  UPS، به معنای منبع تغذیه بدون وقفه است. یک منبع تغذیه الکترونیکی میباشد  که کارعمده آن، تامین توان مورد نیاز بار مصرفی بدون وقفه است. به عبارت دیگر UPSبه عنوان منبع توان بدون وقفه با  استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری ، برق مورد نیاز تجهیزات مصرف کننده را تامین می کند. 

سیستم یو پی اس بین برق شهری و دستگاه مصرف کننده قرار میگیرد که  علاوه بر تنظیم برق شبکه و تثبیت آن مانع از نفوذ نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مصرف کننده می شود .

 کاربرد های باتری یو پی اس

  • جلوگیری از ایجاد نویز بر روی برق شهری
  • جلوگیری از آسیب های مختلف در زمان قطعی برق
  • جلوگیری از قطع شدن برق دستگاه های متصل به خود
  • محافظت از دستگاه ها در زمان بالا و پایین شدن فرکانس های برق شهری

اشاره کرد. باتری های یو پی اس به صورت کلی از قطع شدن برق دستگاه های متصل به خود جلوگیری میکند و همین امر سبب می شود تا این دستگاه ها صدمه نبییند. دستگاه هایی مانند:

  • لوازم پزشکی و بیمارستانی
  • محافظت از داده های الکترونیکی
  • محافظت از رایانه ها
  • تجهیزات مخابراتی

باتری های یو پی اس از انواع باتری شارژی نیست و انرژی مورد نیاز خود را در زمان متصل نبودن دستگاه ها به آن، توسط برق شهری تامین میکنند و شارژ می شوند تا در زمان قطعی برق بتوانند به تامین انرژی دستگاه های متصل کمک کنند.

بررسی چند نکته برای انتخاب بهترین باتری یو پی اس برای خودتان

باتری های یو پی اس دارای چهار نوع:

  • اسید-سرب
  • نیکل کادمیم
  • لیتیوم یون
  • سیلور آلکالاین

می باشند این باتری ها دارای ساختار متفاوتی هستند که هرکدام مزایا و معایب خود را دارد.

تفاوت باتری های قلمی شارژی با باتری های یو پی اس

هر دو باتری بسیار کاربردی و در جایگاه خود بسیار مهم می باشند اما باید دانست که هر دو نوع این باتری ها قابلیت شارژ شدن را دارند اما از لحاظ ابعادی و کاربردی و همینطور ساختاری با یکدیگر متفاوت هستند.

باتری های یو پی اس در ابعاد بزرگتر و همچنین برای دستگاه هایی که نیاز به جریان برق بالا دارند مورد استفاده قرار میگیرد و همینطور از کاربرد های اصلی آن جلوگیری از قطعی برق دستگاه های متصل به خود می باشد اما باتری های قلمی شارژی با توجه به اینکه در نوع شارژی بودن با یوپی اس مشترک هستند.

اما کاربردشان بسیار محدود تر و کوچکتر می باشد مانند استفاده در ماشین حساب ها و چراغ قوه ها.

زیرا که جریان انرزی کمتری را میتوانند در خود نگه دارند و ولتاژ بالا برای آنها به نسبت یو پی اس نیست و همین امر کاربردشان را محدود تر می‌کند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv