bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۳۵۵۹
نشریه "اکونومیست" مطرح کرد

«شاهزاده» در برزخ!

«شاهزاده» در برزخ!

محاصره قطر باعث نشد دوحه هیچ امتیاز قابل توجهی به ریاض ارائه دهد. ربودن سعد حریری سیاست‌های لبنان را در راستای خواسته‌های عربستان سعودی تغییر نداد. در سال ۲۰۲۲ میلادی، عربستان سعودی به دنبال ادامه گفتگو‌های تازه آغاز شده با ایران خواهد بود.

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۱۸ آبان ۱۴۰۰

فرارو- نشریه "اکونومیست" در گزارشی با اشاره به عقب نشینی ریاض از سیاست خارجی مخرب خود به دلیل تشدید مشکلات اقتصادی در آن کشور می‌نویسد: "برای "محمد بن سلمان" خبر‌ها خوشایند نیستند. از سال ۲۰۱۵ میلادی، زمانی که او به عنوان یک شاهزاده کم‌تر شناخته شده سعودی ظهور کرد و به حاکم واقعی آن کشور تبدیل شد فهرست بلندبالایی از اقداماتی تهیه شده که باعث شهرت اش به شرارت و تندخویی شدند با فرمان او صورت گرفتند: جنگ فاجعه بار و ادامه دار در یمن، محاصره قطر، ربودن عجیب "سعد حریری" نخست وزیر وقت لبنان و قتل "جمال خاشقجی" روزنامه نگار سعودی. او در داخل عربستان سعودی شاهزادگان و بازرگانان زیادی را به اتهام توطئه بازداشت کرد و آنان را برای پرداخت پول تحت فشار قرار داد. او آنان را تحت بازداشت در هتل ریتز کارلتون در ریاض نگه داشت".

به گزارش فرارو، "اکونومیست" می‌افزاید: "هیچ یک از این اقدامات برای جذب سرمایه گذاری خارجی در عربستان سعودی مفید نبودند سرمایه‌ای که "محمد بن سلمان" به آن نیاز دارد تا بتواند عربستان سعودی را از اتکای بیش از اندازه به نفت دور کند. قتل خاشقجی چندین هفته پیش از برگزاری کنفرانس سرمایه گذاری به میزبانی صندوق سرمایه گذاری پادشاهی سعودی رخ داد. برخی از مدیران مالی از حضور در آن کنفرانس منصرف شدند. حبس کردن بازرگانان در هتلی مجلل پیامی اطمینان بخش در مورد فضای کسب و کار در عربستان سعودی نبود. سرمایه گذاری مستقیم خارجی از رقم ۸.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۱.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ میلادی کاهش یافت. در سال ۲۰۲۱ میلادی، خبر‌های فاجعه بار بسیار کم تری در مورد عربستان سعودی وجود داشته اند احتمالا به این دلیل است که عربستان سعودی از سیاست خارجی خصمانه و بدون سود خود عقب نشینی کرده است.

محاصره قطر باعث نشد دوحه هیچ امتیاز قابل توجهی به ریاض ارائه دهد. ربودن سعد حریری سیاست‌های لبنان را در راستای خواسته‌های عربستان سعودی تغییر نداد. در سال ۲۰۲۲ میلادی، عربستان سعودی به دنبال ادامه گفتگو‌های تازه آغاز شده با ایران خواهد بود. این گفتگو‌ها به ایجاد روابط گرم میان دو دشمن قدیمی منجر نخواهد شد، اما ممکن است از خطر حمله دوباره یمنی‌ها به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان سعودی مشابه اقدام سال ۲۰۱۹ میلادی بکاهد.

عربستان سعودی از سیاست خارجی خصمانه و بدون سود خود عقب نشینی کرده است. سعودی‌ها به دور شدن از آمریکا که مدتی ضامن امنیت آن کشور بود ادامه خواهند داد چرا که به نظر می‌رسد سه رئیس جمهوری متوالی آمریکا از ایفای این نقش ناراضی هستند. در ماه آگوست، وزیر دفاع عربستان سعودی قرارداد همکاری نظامی را با همتای روس خود امضا کرد. باید انتظار انعقاد قرارداد‌های مشابه بیش تری را در آینده داشته باشیم. با این وجود، روابط عربستان سعودی با روسیه پیچیده است و بیش‌تر اهرمی برای تشویق امریکا به منظور کمک رسانی به ریاض است. رابطه با چین از نظر نظامی و اقتصادی برای ریاض اهمیت بیش تری پیدا خواهد کرد".

این نشریه در ادامه می‌نویسد: "در داخل عربستان سعودی، با خاندان سلطنتی پراکنده، رقبای زیاد، اما آسیب دیده‌ای برای "محمد بن سلمان" وجود دارند. او نماینده تغییر نسل در کشوری است که از سال ۱۹۵۳ میلادی به این سو توسط پسران پیر "ملک عبدالعزیز" پدرِ پادشاهیِ سعودی اداره شده است. در برخی از خلوتگاه‌ها در ریاض در گوشه و کنار دربار صدای غر غر و اعتراض شنیده می‌شود، اما موقعیت ولیعهد سعودی امن به نظر می‌رسد. او در داخل از محبوبیت بالایی برخوردار است و عربستان سعودی را به مکانی کم‌تر مذهبی تبدیل می‌کند و در تلاش است تا نهاد روحانیت را کم اثر سازد. با این وجود، او برای محبوب ماندن باید شغل ایجاد کند و نرخ بیکاری بالای ۱۱.۳ درصدی را کاهش دهد بیکاری‌ای که بخشی از آن به دلیل شیوع کرونا بوده است. او در مصاحبه‌ای تلویزیونی در ماه آوریل گفته بود که نیمی از سعودی‌های شاغل شغل‌های بدی دارند که دستمزد کافی را شامل نمی‌شود".

"اکونومیست" در پایان می‌نویسد: "رویکرد ولیعهد سعودی به اصلاحات اقتصادی تقلید و رقابت با همسایگان بوده است. او در ماه مه، طرحی را برای کاشت ۱۰ میلیارد درخت در بیابان اعلام کرد. ولیعهد سعودی به دنبال رقابت تجاری با امارات متحده عربی متنوع‌ترین بازار اقتصادی خلیج فارس است. او در ماه ژوئیه تعرفه‌های تازه‌ای را بر کالا‌های اماراتی اعمال کرد و واردات آن کالا‌ها به عربستان را تا ۳۳ درصد کاهش داد. در ماه سپتامبر، پادشاهی سعودی به دو شبکه تلویزیونی دولتی سعودی که دفاتر مرکزی شان در دبی است دستور داد تا کارمندان شان را به ریاض انتقال دهند. شرکت‌های چند ملیتی سعودی نیز برای انجام همین کار با فشار مشابهی مواجه هستند. رقابت در سال ۲۰۲۲ میلادی بین عربستان سعودی و امارات متحده عربی تشدید خواهد شد رقابتی بدون خونریزی".

ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
ما خوبیم فقط.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
عربستان ۲۰۳۰ شگفت انگیز خواهد بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
همه در برزخ ما در بهشت
انتشار یافته: ۳
bato-adv
bato-adv
bato-adv