bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۳۵۷۱
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان عنوان کرد

چه زمانی از ماسک خلاص می‌شویم؟

چه زمانی از ماسک خلاص می‌شویم؟

دنیا‌دهکده جهانی است و امکان دارد یک جهش در یک جای دیگر اتفاق بیفتد و ویروس پخش شود و با توجه به سفر‌های بین المللی و ... ممکن است هر اتفاقی بیفتد لذا باید با وجود زدن واکسن، فعلا استفاده از ماسک را داشته باشیم.

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۱۸ آبان ۱۴۰۰

 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه اثربخشی بعضی از واکسن‌ها در بدن کمتر است، گفت: اثر واکسن‌های سینوفارم، بهارات و برکت تا چهار ماه می‌ماند و اخیرا وزارت بهداشت اعلام کرد کسانی که این سه واکسن را زدند و سنشان بالای ۶۰ سال است و چهار ماه از تزریق دوز دوم گذشته، برای دریافت دوز بوستر مراجعه کنند؛ در این مرحله افراد می‌توانند واکسن متفاوتی از دو دوز قبلی دریافت کنند که حتی ممکن است اثربخشی آن بیشتر باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر"نوذر نخعی" امروز ۱۸ آبان ماه در گفت و گویی رسانه‌ای درباره میزان واکسیناسیون کرونا در استان کرمان اظهار کرد: تاکنون در استان دو میلیون واکسن کرونا اعم از دوز اول و دوم تزریق شده و در برخی از شهرستان‌ها پوشش واکسیناسیون نوبت اول افراد بالای ۶۰ سال به ۹۵ درصد رسیده و نشان می‌دهد مردم و همکاران ما همت خوبی داشته اند.

وی افزود: در واکسیناسیون دانش آموزان نیز در برخی نواحی نزدیک به ۱۰۰ درصد دانش آموزان نوبت اول واکسن را دریافت کرده اند و نوبت دوم نیز به تناسب تاریخ در حال تزریق است.نخعی تصریح کرد: میزان واکسیناسیون جامعه تا رسیدن به ایمنی، به میزان سرایت پذیری واکسن بستگی دارد و بهتر است میزان واکسیناسیون افراد جامعه بیشتر از ۸۰ درصد باشد تا ایمنی بهتری در مقابل کرونا به وجود بیاید.

این متخصص پزشکی اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: واکسن‌های مورد استفاده در کشورمان قابل اعتماد هستند و حتی برخی کشور‌ها (که تحریم نبوده و در واردات واکسن محدودیتی ندارند) واکسن سینوفارم را برای کودکان تزریق می‌کنند.نخعی اظهار کرد: برای واکسن پاستور توصیه می‌شود دوز سوم خودش دریافت شود و قرار است اواخر آبان ماه جاری یا ابتدای آذر دوز سوم آن توزیع شود.

وی در ادامه درباره باور و مسائل مطرح شده در مخالفت با واکسن کرونا بیان کرد: این موارد کم کم دارد فروکش می‌کند و اگر عواقب مطرح شده وجود داشت، یک مقاله علمی در تائید این موارد مطرح می‌شد؛ لذا باید پیام‌های شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنیم که آیا فرد مطرح به استناد مقاله علمی معتبر آن را بیان کرده یا نه؟ تا خدای نکرده عمل کردن به برخی حرف‌ها با جان ما سر و کار داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره ایمنی بخشی بیماری کرونا بیان کرد: فردی که به کرونا مبتلا می‌شود تا دو ماه خیالمان راحت است که مبتلا نمی‌شود، تا ۹۹ درصد احتمال دارد تا سه ماه و ۹۰ درصد تا شش ماه به کرونا مبتلا نشود، اما اثربخشی واکسن از خودِ بیماری بیشتر است.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره ابتلای کسانی که واکسن تزریق کرده اند، گفت: درصدی از افرادی که واکسن زده اند، مبتلا شده اند برای همین می‌گوییم زدن ماسک و فاصله همچنان بعد از دریافت واکسن رعایت شود، زیرا واکسن ایمنی ۱۰۰ درصد نمی‌دهد.نخعی ادامه داد: واکسن‌ها بالای ۸۵ درصد اثربخشی دارند که کارمان به بیمارستان نکشد و بالای ۹۰ تا ۹۵ درصد جلوی مرگ و میر ناشی از کرونا را می‌گیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: کسانی که بدنشان دچار مشکل نقص ایمنی است و بیماری‌های ریوی و زمینه‌ای دارند، باید در تزریق واکسن شتاب بیشتری داشته باشند، زیرا به عنوان مثال کسی که دیابت دارد با ابتلا به کرونا احتمال مرگش ۲۰ برابر بیشتر است و نباید در دریافت واکسن تعلل کرد.

وی درباره زمان خلاص شدن از ماسک‌ها اظهار کرد: تجربه‌ای برخی از کشور‌های اروپایی و چند ایالت امریکا داشتند که بعد از واکسن، ماسک نزدند، اما بعد خیلی از افراد به کرونا مبتلا شدند. دنیا‌ی دهکده جهانی است و امکان دارد یک جهش در یک جای دیگر اتفاق بیفتد و ویروس پخش شود و با توجه به سفر‌های بین المللی و ... ممکن است هر اتفاقی بیفتد لذا باید با وجود زدن واکسن، فعلا استفاده از ماسک را داشته باشیم.

برچسب ها: واکسن کرونا
bato-adv
bato-adv
bato-adv