bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۴۰۴

سالگرد خشونت‌های مرگبار قومی در سین‌کیانگ چین

تاریخ انتشار: ۱۳:۵۸ - ۱۵ تير ۱۳۸۹

 
5 ژوئیه، سالروز بدترین خشونت های قومی چین طی چند دهه گذشته در سین کیانگ است.

به همین دلیل، پلیس ضد شورش سرگرم گشت در شهر ارومچی، واقع در غرب چین است.

گزارشگران مستقر در ارومچی، مرکز منطقه سین کیانگ، می گویند خیابان های این شهر از آنچه در شرایط معمول قلمداد می شده، آرامتر است.

مسئولان امنیتی شهر ارومچی اخیرا هزاران دوربین امنیتی جدید را در سطح شهر کار گذاشته اند که امروز رفت و آمد مردم را تحت نظر داشته است.

ماموران امنیتی همچنین در ایستگاه های قطار و ساختمان های دولتی کیف های مراجعین را بازرسی می کنند.

یک شاهد عینی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت مردمی که برای خرید به بازار اصلی ارومچی رفته اند با کنترل های امنیتی مشابه آنچه در فرودگاه ها جریان دارد، مواجه شده اند.

به گفته یکی از اعضای کنگره جهانی اویغور، که در خارج از چین فعالیت دارد، مقام های دولت چین به مردم سین کیانگ هشدار داده اند امروز مراسمی به مناسبت سالگرد حوادث سال گذشته برگزار نکنند.

بنا به گزارش یک سایت دولتی، مرخصی نیروهای پلیس لغو شده است.

رسانه های دولتی در چین نیز گزارش داده اند که بعد از درگیری های سال گذشته، پنج هزار مامور پلیس در سین کیانگ استخدام شده اند و زنگ خطر تمرینی، مرتب در این منطقه شنیده می شود.

در جریان درگیری های خشونت آمیزی که ماه ژوئیه سال گذشته میان چینی های هان و اقلیت عمدتا مسلمان اویغور در گرفت، نزدیک به دویست نفر کشته شدند.

بعد از شورش ها، دولت چین ارتباطات این منطقه با سایر نقاط جهان از طریق تلفن های بین المللی، ارسال پیامک و اینترنت را قطع کرد.

دولت چین، اویغورها را مسبب ناآرامی مذکور دانسته و گفته است اغلب کشته شدگان چینی هان بوده اند.

اما عفو بین الملل، گروه مدافع حقوق بشر، گفته های دولت چین را به چالش گرفته و می گوید نیاز نبوده است پلیس چین به اویغورها حمله و بعد از ماجرای آن روز تعداد زیادی از آنها را دستگیر و شکنجه کند.

درگیری ها بین مسلمانان اویغور و ساکنان چینی تبار استان سین کیانگ در ارومچی، مرکز استان سین کیانگ ظاهرا در پی انتشار خبری در مورد حمله چینی ها به مهاجران اویغور در جنوب چین آغاز شد.

چینی های "هان" اکثریت جمعیت چین را تشکیل می دهند.

مخالفان حکومت چین در سین کیانگ، دولت مرکزی را متهم می کنند که به منظور تغییر در ترکیب قومی این استان و محو فرهنگ بومی آن، "هان" ها را به مهاجرت به این بخش از چین تشویق کرده است.

مسلمانان ساکن استان سین کیانگ دولت چین را به تلاش برای نابودی خصوصیات فرهنگی خود متهم کرده اند و برخی سازمان های تندرو این بخش از چین خواستار جدایی سین کیانگ و ایجاد کشور مستقل ترکستان در این منطقه شده اند.

بیش از هشت میلیون اویغور در سین کیانگ، که با آسیای میانه هم مرز است، زندگی می کنند.

برچسب ها: سین کیانگ چین
bato-adv
bato-adv
bato-adv