bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۴۲۷۷

پاسخ به کاظم صدیقی با خاطرۀ محقق داماد از علامۀ طباطبایی

پاسخ به کاظم صدیقی با خاطرۀ محقق داماد از علامۀ طباطبایی

علامه طباطبایی می‌فرماید: «اهل القری» در آیه مبارک ۹۶ سوره اعراف یعنی شهروندان و این یک پیام دارد که تقوایی که آنجا هست یعنی عمل به حقوق شهروندی و اگر شهروندان به وظیفه شهروندی‌شان عمل کنند خداوند برکات آسمان را برای شان نازل می‌کنند. شاید آنجا (اروپا) به وظایف‌شان بیشتر از ما عمل می‌کنند.»

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۶ - ۲۲ آبان ۱۴۰۰

محمد نصیری؛ حجت الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران اخیرا فرموده‌اند: «اگر اهل کشورها، استان‌ها و شهر‌ها دو بال تقوا و ایمان را داشتند و در وظایف شرعی و مسؤولیت‌های سیاسی و اجتماعی خدا را در نظر می‌گرفتند، مبتلا به مشکلات معیشتی و کم آبی نمی‌شدند».

به نظر می‌رسد این سخنان برداشتی از تفسیر بدیع و شنیدنی علامۀ طباطبایی است حال آن که دقیق‌تر و اقناع‌کننده‌تر آن را آیت‌الله دکتر مصطفی محقق داماد بیان کرده‌اند.

ایشان در کلاس درس تفسیر قرآن در حکمت متعالیه در اردیبهشت ماه سال نود و هفت که فایل صوتی آن در دست‌رس است موضوع را این گونه شفا‌ها از استادشان علامه طباطبایی بیان می‌کنند که در تفسیر بخشی از آیه «ولو أن أهل القرى آمنوا واتقوا لفتحنا علیهم برکات من السماء و الأرض -و چنانچه مردم شهر و دیار‌ها همه ایمان آورده و پرهیزکار می‌شدند همانا ما در‌های برکاتی از آسمان و زمین را بر روی آن‌ها می‌گشودیم-» علامه اظهار می‌دارد آنچه از آیه مبارک به طور مسلم بر می‌آید، این است که نتیجۀ بی‌تقوایی می‌شود بی‌بارانی.

پس از این فرمایش علامه، یکی از طلاب حاضر، می‌گوید استاد، اگر این گونه باشد که غربی‌ها باید از خشکسالی می‌مردند!

دکتر محقق داماد می‌گوید پاسخ علامه به این پرسش را اگر کسی نقل کرده علی‌القاعده از من نقل کرده که شنیدنی و بدیع است.

علامه می‌فرماید: «اهل القری» در آیه مبارک ۹۶ سوره اعراف یعنی شهروندان و این یک پیام دارد که تقوایی که آنجا هست یعنی عمل به حقوق شهروندی و اگر شهروندان به وظیفه شهروندی‌شان عمل کنند خداوند برکات آسمان را برای شان نازل می‌کنند. شاید آنجا (اروپا) به وظایف‌شان بیشتر از ما عمل می‌کنند.»

ناگفته پیداست شهروندان، دایره وسیعی از مردمان‌اند که از صدر تا ذیل نسبت به همدیگر و محیط زیست‌شان تعهد متقابل دارند.

داستان کسی که می‌خواست زیر پای خود را در کشتی سوراخ کند، شنیده‌ایم. بنا بر برداشت و تفسیر بدیع و کاربردی علامه طباطبایی از اهل القری، وضعیت خشک‌سالی در گسترۀ پر افتخار کشورمان بی‌مناسبت با کشتی نیست و اگر حقوق شهروندی را همه کشتی‌نشستگان و آحاد آن دقیق و مو به مو گرامی دارند خداوند نیز در‌های آسمانش را بر سرزمین خشکیده خواهد گشود، ان شاءلله؛ که گفت حافظ شیرازی‌:

لطف خدا بیشتر از جرم ماست

نکته سربسته چه دانی خموش

منبع: عصر ایران

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
علامه طباطبایی در اواخر عمر خانه دار شد و در فقر زندگی می کرد با توجه به افاضات آقای صدیقی علامه طباطبایی هم از تقوا بی بهره بود.
ali
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
ملت دیگه چکار کنن از اولاد عزیز تر دادن و تیکه پارشو براشون آوردین و در راه جنگهای شما تقدیم کردن و تا بچه های شما تو آمریکا لنگ دلار نمونن کل هفته بدور از خانواده تا شب کار کنن و حتی روز جمعه که مال خانواده هست بیان تو سرما بشینن پای حرفهای شما و تیکه بارشون کنین و گنهکار بخونین با فقر و بدبختی زندگی بگذرونن تا شما از بز پیاده شین و برین بالا و خودتونو نماینده خدا معرفی کنین چکار کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
این جماعت با این سن و سال از سرسپردگی خسته نمی شن ؟؟؟؟؟ یا مثلا به زندگی شون تو آینه نگاه نمی کنند ؟؟؟؟؟؟
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
بخشی از تفسیرِ آمیرز امین (یعنی خودم !) با طعمِ سیب و دارچین : بسم الربِ الغفورِ اللطيف... اونایی که مازوت میسوزونن و فِرت و فِرت سد ميسازن باعثِ بی آبی شدن . انشالله توبه كنن برن دعای کمیل بخونن بدونِ آمپلی فایر و كشيدنِ كلت و ایجادِ آلودگی صوتی . اونم تو پستوی خونه شون یا توی چاه . نه تو حسينيه چیذر و امام و مسجد ارک و مهدیه تهران و سه راه افسريه و اولِ اتوبانِ بابایی !!!! اوّلش بگن از گناهایی به تو پناه میبریم که تُظلمُ الهوا و تَحبِسُ قَطرَ السماء ، یعنی ببخشين غلط كرديم رفتيم شعارِ بيجا و تو خالى داديم . تحريم شديم ،مازوت سوزونديم تو نيروگاها ، باعث آلودگی هوا شدیم و اثرِ گلخانه ای . ببخشین گرمای زمینو بردیم بالا باعثِ سوراخ شدنِ لایه اوزون و نباریدن ابرا شدیم و زباله هسته اى . میگه ببخشین که رفتیم شدیم شریک و دوستِ بزرگترینِ آلوده کننده هوا تو دنيا یعنی چین !!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
آخه مساله اینه یه سری فکر میکنند ذکر خدا که در آیه 124 سوره طه گفته شده فقط نمازه
عقلتونو به کار ببندید تا صحبتهای جناب صدیقی را درک کنید
انتشار یافته: ۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
اساتید آقای صدیقی یک کشور آباد را تمام و کمال و بدون هیچ صدای مخالفی به ویرانی کشاندند.در دنیا برای همه کشورها آیینه عبرت شدیم که حکومت دینی چطور همه سرمایه یک ملت را به باد می دهد .
سینا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
احسنت
bato-adv
bato-adv
bato-adv