قناعتی با تاکید بر اینکه ما در کشور کمبود پزشک نداریم، گفت: بیشتر از اینکه با کمبود پزشک مواجه باشیم با مشکل توزیع پزشک مواجه هستیم در این شرایط اگر ظرفیت پذیرش را نیز افزایش دهیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه ما در کشور بیش از اینکه با کمبود پزشک مواجه باشیم با مشکل توزیع پزشک در شهرهای مختلف مواجه هستیم، گفت: افزایش ظرفیت پذیرش در رشتههای پزشکی باعث میشود صدها میلیون تومان هزینه صرف تربیت پزشکانی کنیم که درنهایت به کشورهای خارجی مهاجرت میکنند.
دکتر حسین قناعتی در گفتگو با ایسنا؛ ضمن بیان این مطلب در خصوص مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش پذیرش در رشتههای پزشکی گفت: در حال حاضر تراکم پزشک در شهر تهران چندین برابر شهرستانها است. چرا که درآمد تعیین کننده انتخاب پزشک میباشد تا محل زندگی خود را تعیین کند.
وی افزود: باید دید آیا افزایش رشته یا افزایش ظرفیت پذیرش در رشتههای پزشکی مشکل را حل میکند یا اینکه ما برنامهای تدوین کنیم تا پزشکان موجود به صورت صحیح در سطح کشور توزیع شوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: ضمن اینکه در شرایط فعلی حقوق پرداختی به پزشکان و اعضای هیات علمی در شهرهای کوچک اندک است؛ در حالیکه این کارانه در دانشگاه علوم پزشکی تهران بهروز است؛ بنابراین طبیعی است که پزشکان به تهران سرازیر شوند.
وی اظهار کرد: باید اقداماتی انجام بدهیم تا میزان دریافتی افراد در شهرستانها بیشتر شود تا در مراکز درمانی شهرستانها با مشکل کمبود پزشک مواجه نشویم و این موضوع از طریق بومی گزینی پذیرش امکان پذیر است.
قناعتی با تاکید بر اینکه ما در کشور کمبود پزشک نداریم، گفت: بیشتر از اینکه با کمبود پزشک مواجه باشیم با مشکل توزیع پزشک مواجه هستیم در این شرایط اگر ظرفیت پذیرش را نیز افزایش دهیم.
با توجه به اینکه در تربیت این دانشجویان صدها میلیون تومان هزینه میشود با چالشهای بیشتری مواجه خواهیم بود و در این شرایط باید مجددا پزشک برای کشورهای خارجی تربیت کنیم یا پزشکانی تربیت کنیم که مجددا به تهران سرازیر شوند.
وی افزود: وقتی که آمار پزشک بیشتر باشد تقاضا برای بیمار شدن نیز بیشتر میشود و میزان تخلفات در جامعه پزشکی نیز بالا خواهد رفت.
ضمن اینکه ما نمیتوانیم به راحتی اجازه دهیم دانشجویان ایرانی که در دانشگاههای خارجی مشغول تحصیل هستند به کشور منتقل شوند، چرا که در این شرایط ممکن است دانشجویانی با سطح علمی پایینتر به کشورهای دیگری برای تحصیل مراجعه میکنند و بعد از چند ترم برای ادامه تحصیل به کشور وارد شوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: این تصمیم که این دانشجویان بدون سخت گیری وارد دانشگاههای داخل شوند صحیح نیست و ما نباید برای حل یک مشکلی مشکل دیگری را ایجاد کنیم.