ارزش برابری هر دلار آمریکا در برابر لیر ترکیه که از صبح روز سه شنبه با رقم ۱۰.۰۵ لیر شروع شده بود به رقم بی سابقه ۱۰.۱۴ لیر در برابر هر دلار آمریکا رسید.ناظران مسایل اقتصادی ترکیه پیش بینی میکنند سقوط ارزش لیر همچنان ادامه داشته باشد.
روند کاهش ارزش پول ملی ترکیه همچنان ادامه دارد و امروز (سه شنبه) لیر ترکیه به کمترین میزان ارزش تاریخی خود در برابر ارزهای خارجی رسید.
به گزارش عصرایران، ارزش برابری هر دلار آمریکا در برابر لیر ترکیه که از صبح روز سه شنبه با رقم ۱۰.۰۵ لیر شروع شده بود به رقم بی سابقه ۱۰.۱۴ لیر در برابر هر دلار آمریکا رسید.ناظران مسایل اقتصادی ترکیه پیش بینی میکنند سقوط ارزش لیر همچنان ادامه داشته باشد.
سقوط ارزش لیر به مرز ۱۰ واحد در برابر هر دلار آمریکا در اوایل آبان ماه جاری و در پی بحران دیپلماتیک بین ترکیه و کشورهای اروپایی و آمریکا تشدید شد.
اردوغان تهدید کرد سفرای ۱۰ کشور غربی به اتهام دخالت در مسایل داخلی ترکیه اخراج میشوند، اما با وجودی که دولت آنکارا از این اقدام عقب نشست، اما دلار که پیشتر زیر ۱۰ لیر بود پس از این تهدیدات در هفته جاری مرز ۱۰ لیر در برابر هر دلار آمریکا را درنوردید و مرز روانی ۱۰ لیر در برابر هر دلار آمریکا شکست و لیر ترکیه در این رقم تثبیت شد.
بر همین اساس کارشناسان مرز روانی ۱۲ لیر را نشانه گرفته و معتقدند تا پایان سال جاری میلادی لیر ترکیه به ۱۲ واحد در برابر هر دلار آمریکا سقوط خواهد کرد.
ناظران، سیاستهای اقتصادی دولت ترکیه و چاپ پول بدون پشتوانه در دوره همه گیری ویروس کرونا را از دلایل اصلی سقوط ارزش لیر میدانند.کاهش ارزش لیر و تورم شدید در قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم ترکیه، نارضایتی عمومی را از دولت ترکیه تشدید کرده است.
بر این اساس هم اکنون قیمت یک روغن مایع ۳.۵ لیتری به ۱۰۰ لیر رسیده که از دریافتی روزانه یک کارگر با حداقل حقوق بیشتر است.هم اکنون حداقل حقوق در ترکیه ۲۸۰۰ لیر (کمتر از ۲۸۰ دلار در ماه) است و مقامات دولت ترکیه در روزهای گذشته از احتمال افزایش حداقل حقوق به ۳۶۰۰ لیر سخن میگویند.
نزدیک به ۴۰ درصد از کارگران و بازنشستگان در ترکیه حداقل حقوق دریافت میکنند.قرار است روز پنج شنبه این هفته شورای سیاستهای پولی بانک مرکزی ترکیه تشکیل جلسه دهد تا سیاستهای پولی این کشور در برابر بحران سقوط ارزش پول ملی را مورد بررسی قرار دهد.
روسای بانک مرکزی ترکیه به دلیل مخالفت با سیاستهای اقتصادی دیکته شده از سوی "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه، در بیش از ۱ سال گذشته ۳ بار عوض شده اند.