در شهرستان تفرش که افتخار معرفی دهها پزشک را به جامعه پزشکی کشور دارد، سالهاست که زنان باردار برای زایمان به شهر دیگری مراجعه میکنند.
فرارو- طی روزهای گذشته یکی از شهرهای استان مرکزی را ماتم عجیبی در بر گرفته است به گونهای که نه کسی حوصله حرف زدن دارد، نه کسی حوصله مشارکت در بحثهای معمول فضای مجازی را، همه هم سعی میکنند به هر نحوی که شده مرحمی بر درد روحی و روانی ناشی از یک تصادف باشند! تصادفی که در یک لحظه اعضای خانوادهای را به کام مرگ فرستاد.
به گزارش فرارو، نیمه شب یکشنبه خبری تکان دهنده در فضای مجازی اهالی شهرستان تفرش را در شوک فرو برد: «تصادف مرگبار در تقاطع باغ یک – تفرش» محوری که جان میگیرد، ولی سالیان زیادی است از جان گرفتن پروژه بهسازی و اصلاح آن خبری نیست.
طبق اعلام مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قم این حادثه بر اثر برخورد دو خودروی سبک و سنگین در جاده ساوه به سلفچگان ۵ کشته و مجروح به جای گذاشت که تنها مجروح این حادثه نیز پس از انتقال به بیمارستان درگذشت.
اما آنچه بر تلخی این حادثه افزود، باردار بودن یکی از سرنشینان خودروی پژو ۲۰۶ بود که برای زایمان از تفرش به قم مراجعه کرده بوده و بنا به توصیه پزشکان قرار بود چند روز آینده برای زایمان مراجعه کند، اما در راه برگشت تصادف وحشتناک رخ داده و همه سرنشینان پژو جان باختند. یکی دیگر از سرنشینان نیز در ماه دوم بارداری بوده و برای سونوگرافی به قم رفته بود.
محل وقوع حادثه تقاطع باغ یک در محور سلفچگان - ساوه بوده است، این نقطه در اذهان عمومی شهروندان تفرشی تلخ و یادآور غم و اندوه است و از آنجایی که تنها راه ارتباطی بین تفرش و قم محسوب میشود به عنوان یکی از حادثه خیزترین جادهها همواره شاهد تصادفات سنگین و تلفات جانی و مالی است، محوری که جان میگیرد، ولی سالیان زیادی است از جان گرفتن پروژه بهسازی و اصلاح آن خبری نیست.
* تفرش دکتر متخصص ندارد
یکی از بستگان این خانواده درباره علت مراجعه نکردن این خانم باردار به بیمارستان تفرش گفت: بیمارستان تفرش با وجود تجهیزات فاقد پزشک است. این خانم برای به دنیا آوردن فرزند اولش نیز به قم مراجعه کرده بود. معدود پزشکانی که در بیمارستان تفرش هستند «پزشک طرحی» بوده که در بسیاری از موارد در مرخصی هستند.
اکرم رنجبر به خبرنگار فرارو گفت: دیگر قربانی این حادثه نیز در ماه چهارم بارداری بوده که ایشان هم به دلیل نبود سونوگرافی در تفرش مجبور شده سختیهای راه و جاده را به تن خریده و راهی قم شود.
وی در ادامه افزود: تفرش دکتر متخصص ندارد، همسر بنده تحت درمان است و ما هر ماه به قم مراجعه میکنیم.
این هنرمند تفرشی که سابقه نقش آفرینی در چند اثر تلویزیونی را نیز در کارنامه دارد درباره سه راهی باغ یک – تفرش گفت: این محور چند سال است که جان شهروندان تفرشی را میگیرد و هیچ مسئولی هم اهمیت نمیدهد.
* سه راهی مرگ با کم کاری برخی از مسئولین
سید حسین میرهادی از فعالان مطبوعات و از بستگان قربانیان این حادثه نیز گفت: دختر خاله بنده به علت کمبود امکانات پزشکی و نبود متخصص زایمان در شهر تفرش به بیمارستان امام رضا (ع) قم مراجعه کرده و قرار بود چند روز بعد وضع حمل کند. آنها پس از ثبت نوبت زایمان به بازار قم رفته و برای بچهای که قرار بود به دنیا بیاید خرید میکنند، اما در مسیر برگشت تصادف کرده و هر پنج سرنشین خودرو به انضمام فرزند داخل شکم مادر باردار جمعا شش نفر فوت میکنند.
وی در گفتگو با خبرنگار فرارو افزود: سرعت غیرمجاز کامیون منجر به بروز این فاجعه در «سه راهی مرگ» شده است. این سه راهی با چراغ سبز ناخواسته برخی از مسئولین طی سالیان گذشته جان بسیاری از شهروندان را گرفته است. لازم به ذکر است با کشف بزرگترین شهر زیرزمینی خاورمیانه در شهر تفرش که خود به جاذبههای گردشگری و افزایش گردشگر در این شهر افزوده و همچنین وجود فضای علمی و دانشگاهی معتبر، لازم است مسئولان ذیربط دست از بی توجهی برداشته و نسبت به احداث یک زیرگذر اقدام کنند تا شاهد این گونه حوادث دلخراش و تأسف بار نباشیم.
* روزی تلخ که هیچ وقت از یاد مردم تفرش نخواهد رفت
رضا فمی تفرشی از فعالان فضای مجازی تفرش نیز از این حادثه تلخ به عنوان روزی یاد برد که هیچ وقت از یاد مردم تفرش نخواهد رفت.
وی تصریح کرد: بدون شک بهداشت و تندرستی حق مسلم و اولیه مردم است و از بنیادیترین اصول این بهداشت مراقبت از مادر و کودک است، در حالی که نبود امکانات کافی در این زمینه شهری را داغدار کرده است.
فمی تفرشی به خبرنگار فرارو گفت: عدم حضور دائمی متخصص زنان و زایمان در بیمارستان، امکانات نه چندان کامل بخش تصویربرداری و کمبودهای اتاق عمل، باعث شده تا خانوادههای تفرشی هزینههای رفتو آمد و خطرات ناشی از آن را به جان خریده و برای دریافت خدمات درمانی خود به شهرهای اطراف سفر کنند. سفری از جنس خطر در جادههایی که حتی چندین سال است بودجه خط کشی مجدد آنها تأمین نشده است.
وی گفت: اضطراب ناشی از ضعف امکانات از شایعترین مشکلات دوران بارداری زنان تفرشی محسوب میشود. برای رهایی از این اضطراب، خانواده محمدخانی و حیدری شهر قم را برای سپری کردن مراحل زایمان انتخاب کرده بودند که متاسفانه طی حادثهای ناگوار همه سرنشینان خودرو و نوزادی که قرار بود دو روز بعد متولد شود به کام مرگ کشیده شدند. صحبت از این حادثه بسیار سخت است امید داریم مسئولین دلایل این حادثه را بررسی کرده و از کنار آن ساده عبور نکنند.
* واکنش نماینده و رئیس شورای شهر
ولی الله بیاتی نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به این حادثه، "در اختیار نداشتن امکانات پزشکی" را علت بروز آن عنوان کرده است.
سعید احمدجعفری رئیس شورای شهر تفرش نیز تاکید کرد که وضعیت زیرساختهای جاده و امکانات و متخصصین درمانی در شهرستان تفرش در شأن و کرامت مردم نیست و انتظار میرود در دولت کار و کرامت در این حوزهها پیشرفتهای اساسی و فوری صورت پذیرد تا در آینده داغهای دیگری بر دل مردم این شهر ننشیند.
* صادرات ۱۷۵ تنها از یک روستای تفرش
از شهرستان تفرش که با جمعیت بیش از ۲۵ هزار نفری در ۹۵ کیلومتری اراک مرکز استان مرکزی و ۱۲۰ کیلومتری استان قم واقع شده است به عنوان خاستگاه مشاهیر و پدران علمی ایران نام میبرند و تنها از روستای طراران یا دلارام این شهر ۱۷۵ پزشک و پروفسور از ۲۰۰ خانوار بیرون آمده است.
از مهمترین مشکلات مردم شهرستان تفرش طی چندین سال گذشته، نبود پزشک متخصص و تجهیزات پزشکی مناسب بوده است، مشکلاتی که خود را در انواع حوادث جانی و یا بیماریها به مردم این شهر نشان داده و باعث شده تا مشکلاتی بر مشکل بیمار افزوده شود و دغدغههای خانوادههای بیماران را بیشتر کند. در این راستا مردم با عدم رضایت کافی و با طی کردن ساعتها و کیلومترهای زیادی از راههای پر پیچ و خطرناک، به پزشکان متخصص در کلینکها بیمارستانهای اراک و قم مراجعه میکنند.
آنچه که در محورهای مواصلاتی تفرش پای ثابت و درصد بالای عامل تصادفات است، وضعیت نامناسب جادهها است که در این زمینه متاسفانه اقدامات مسئولان بسیار کند است به گونهای که شما اگر به عنوان یک غیربومی وارد این شهرستان شوید تقریبا هیچ جاده استانداردی نخواهید دید.
هرچند بخش حیاتی و مهم کاهش آمار تصادفات به مسافران و رانندگان مرتبط میشود، اما نباید فراموش کرد که فراهم آوردن شرایط برای رانندگی صحیح از جمله بهسازی راهها و جادهها و تدابیر پیشگیرانه سازمانهای امدادی میتواند تا حد زیادی در کاهش آمار تصادفات رانندگی نقش داشته باشد.
اینجا ایران است....