علیرضا زاکانی شهردار تهران صبح امروز در نشست هماندیشی کارگروههای تخصصی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: وقتی مواجهه با طبیعت صورت میگیرد، باید بدانیم که طبیعت امانت دست ماست.
به گزارش مهر، وی گفت: وقتی از جامعه صحبت میکنیم، از نگاه خودمان میبینیم که جامعه یک هویت واحد دارد که اساس آن فرهنگ است و اقتصاد نیز در اختیار علم و دانش رشد میکند. زاکانی اظهار کرد: با یک ریلگذاری دقیق باید نگاه دیگری به جامعه و محیط زیست داشته باشیم.
وی افزود: از لحاظ فضای سبز، در یک منطقه سرانه فضای سبز ۲.۶۰ متر است، اما در یک منطقه دیگر بسیار بیشتر است لذا از منظر بینشی باید بیشتر به شهر تهران فکر کنیم.
زاکانی تصریح کرد: تهران یک کلانشهر با معنی متعارف نیست بلکه میتوان گفت یک کشور با نمادی است که باید نظام اسلامی در آن دیده شود. از سوی دیگر، هر اتفاقی در تهران رخ دهد اثر آن در دیگر شهرها نیز ایجاد میشود و باید نگاه اولیه خود برای پیشرفت نظام اسلامی را در تهران پیاده کنیم.
وی اظهار کرد: ما در محیطی هستیم که مسئولین مختلف و ایدههای مختلف وجود دارد و ایده مدیریت واحد شهری هنوز شکل نگرفته و نیاز داریم در شورای شهر و شهرداری یک نگاه واحد ایجاد کنیم.
شهردار تهران بیان کرد: در تمام مسئولیتهای شهر باید نقش شهرداری و شورای شهر مشخص و بارز باشد و در همین راستا مسئولیت مدیریت شهری ایجاد تحول در کالبد شهر است که باید با ظرفیت مردم و نخبگان گامهای بزرگ برداشت.
زاکانی عنوان کرد: با تکیه بر نخبگان میتوان امور شهر را پیش برد. یکی از مسئولیتهای ما شناخت شبکه نخبگان شهر است تا از آنها بهره ببریم و در تمام اجزای شهرداری از جریان نخبگان استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: شورا و شهردار تهران بهشدت به نخبگان و فرهیختگان نیازمند هستند و دست نیاز خود را به سمت این گروهها دراز کردهاند.
شهردار تهران تاکید کرد: یکی از مشکلات تهران بیهویتی در حوزه شهرسازی است. وقتی به حوزه مسائل اجتماعی وارد میشویم و به عدد ۲۱ هزار معتاد متجاهر در تهران میرسیم، نمیتوان درخصوص تربیت درست فرزندان خود آرامش داشته باشیم و باید برای رفع این مشکل فکری کنیم.
زاکانی افزود: نمیتوان ۴ هزار کودک کار را دید و به آنها بیتوجه بود.
وی افزود: در دوره گذشته برخی آقایان میگفتند که این یک نوع زیست است و این افراد هم در حال زندگی عادی خود هستند. این در حالی است که این مسائل در حال آسیب رساندن به شهر هستند. در تهران در حوزه بهداشتی از روستاها عقبتر هستیم و سرانه خدمات بهداشتی با جمعیت شهر قابل مقایسه نیست.
وی یادآور شد: ما در شهری هستیم که دائما با آلودگیهای مختلف روبهرو هستیم و شهرداری وظیفه نقشآفرینی دارد چراکه این موضوع مستقیماً با سلامت شهروندان ارتباط دارد. یک موتور در شهر تهران ۷ برابر شهرهای دیگر آلودگی تولید میکند که برای حل آن باید به سمت موتور برقی برویم.
شهردار تهران بیان کرد: ما نیازمند دستگیری از سوی نخبگان هستیم چراکه ما در شهری ناایمن زندگی میکنیم که ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار و ۳ گسل فعال دارد و همه این موارد نیاز به فکر دارد.