bato-adv
کد خبر: ۵۱۷۱۰۴

نحوه بازگشت به مدرسه در دوران همه‌گیری کرونا

نحوه بازگشت به مدرسه در دوران همه‌گیری کرونا

یک اپیدمیولوژیست درباره آنچه والدین باید درباره بازگشایی مدارس در زمان همه گیری کرونا بدانند، توضیحاتی داده است.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۰۷ آذر ۱۴۰۰

آسیب‌های آموزشی، اجتماعی و سلامت دانش آموزان در دوران کرونا به دلیل بسته شدن مدارس، غیر قابل انکار است. در این دوران مجامع بین المللی بهداشتی بار‌ها اعلام کرده‌اند که مدارس باید آخرین مکانی باشند که در جریان پاندمی بسته می‌شوند و اولین جایی باشند که بعد از کنترل پاندمی باز می‌شوند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، بسیاری از کشور‌های موفق، بازگشایی مدارس را منوط به تکمیل واکسیناسیون دانش آموزان نکرده اند، بلکه در کنار برنامه واکسیناسیون جمعیت بالغ جامعه، رعایت کلیه نکات بهداشتی و احتیاطی را در اولین اولویت ممکن و شرط اصلی بازگشایی مدارس قرار داده اند.

تصمیمات در خصوص بازگشایی همزمان بخش‌های مختلف مانند بازگشایی مدارس و دانشگاه ها، حضور همه کارمندان در ادارات، بسیار خطرناک بوده و باید به شدت از آن پرهیز کرد. نه تنها در مدارس باید بازگشایی به صورت مرحله به مرحله صورت گیرد، بلکه در سایر بخش‌ها نیز باید بازگشایی‌ها، اولویت بندی شوند.

همزمان با اعلام خبر بازگشایی مدارس، شاهد اخباری مبنی بر از سرگیری فعالیت‌های دیگری نظیر بازگشایی دانشگاه ها، حضور همه کارمندان در ادارات و تصمیمات متعدد دیگر هستیم.

بازگشایی‌ها باید مرحله به مرحله باشد

مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شرایط بازگشایی مدارس گفت: تمام فعالیت‌های کلان که قرار است بازگشایی شوند، باید مشخص شوند و بعد تعیین شود کدام فعالیت‌ها بیشترین اهمیت و اولویت را از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی دارند؛ آنگاه، فعالیت‌ها به ترتیب اهمیت از زیاد به کم مرتب شوند. در نهایت با تهیه جدولی متشکل از دو بعد اهمیت و انتقال بیماری، فعالیت‌هایی که بیشترین اهمیت و کمترین احتمال انتقال را دارند انتخاب و در خصوص بازگشایی آن‌ها اقدام شود.

او ادامه داد: موضوع مهم دیگر که قبل از بازگشایی مدارس باید مورد توجه قرار گیرد، میزان آمادگی مدارس قبل و در حین بازگشایی است. باید با تعیین ضوابط مشخص و تعیین قواعد کلی بازگشایی به مسئولان هر مدرسه اختیاراتی داده شود تا بتوانند با مشارکت اولیا و معلمان، به فراخور شرایط مدرسه خودشان، تصمیمات مقتضی را اتخاذ و اجرا کنند.

یونسیان افزود: قانع کردن اولیا، معلمان و دانش آموزان در خصوص بی خطری و مناسب بودن شرایط حضور در مدارس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بنابراین تصمیمات در خصوص بازگشایی مدارس نیازمند برقراری تعامل مناسب بین اولیای دانش آموزان و مسئولان مدارس است تا به توافق دو طرفه دست یابند.

این اپیدمیولوژیست گفت: بازدید اولیا از مدارس و اقداماتی که در جهت افزایش فاصله فیزیکی، تهویه، شستن دست انجام شده است، جلسات بین مسئولان مدارس با اولیا و تشکیل گروه‌های مجازی برای هر مدرسه از راهکار‌هایی است تا اولیا، معلمان و مدیران مدارس بتوانند با هم در ارتباط باشند.

او افزود: توجه و تأ کید بر آموزش بهداشت در این شرایط از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و محیط مدارس می‌تواند به همین منظور استفاده شود. به عبارت دیگر، اولین آموزش‌ها در روز‌های ابتدایی بازگشایی می‌تواند به آموزش جنبه‌های بهداشتی مرتبط با پیشگیری از ابتلا و انتقال کرونا به دانش آموزان و والدین و حتی واکسیناسیون اولیایی که تا این زمان هنوز موفق یا متقاعد به انجام واکسیناسیون نشده اند اختصاص داده شود.

یونسیان ادامه داد: اجرای آزمایشی هر اقدامی مانند بازگشایی پایه‌های خاصی از یک مقطع، تقسیم دانش آموزان به دو یا سه گروه، حضور هر گروه در روز‌های مشخص در مدرسه و تداوم آموزش مجازی در سایر روز‌های هفته از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است و باید نتیجه این اجرای آزمایشی به دقت تحلیل شده و سپس نسبت به اجرای کلان تصمیم گیری شود.

همانگونه که در دستورالعمل‌های صادر شده توسط وزارت بهداشت و آموزش و پرورش نیز ذکر شده، بازگشایی‌ها باید مرحله به مرحله بوده و به جای تعداد دانش آموزان مدارس، تراکم دانش آموزان در کلاس مبنای مرحله بندی باشد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین