bato-adv
bato-adv

۸ گام برای کنترل طبیعی قند خون

۸ گام برای کنترل طبیعی قند خون

فعالیت‌های هوازی مانند پیاده روی یکی از موثرترین راه‌ها برای پایین آوردن قند خون است و تحقیقات نشان می‌دهد انجام سه وعده ۱۵ دقیقه‌ای پیاده روی در طی روز بخصوص بعد از غذا در کنترل قند خون بسیار موثر است.

اگرچه نگه داشتن قند خون در محدوده سالم نیاز به زمان دارد، اما شما می‌توانید با اتخاذ روش‌هایی در زندگی که شاید چندان وقتگیر نباشند، برای برنامه‌ریزی بلند مدت کنترل دیابت خود را آماده کنید.

به گزارش everydayhealth، برخی از روش‌های کنترل قند خون هستند که شاید انجام دادن شما کمتر از ۱۵ دقیقه از شما وقت بگیرد. انجام این اقدامات در صورتی که مبتلا به دیابت باشید، به شما بیشتر این امکان را میدهد که سلامت عمومی خود را با وجود بیماری، ارتقا دهید.

فراموش نکنید بیماری قند خون دارای زمینه‌های ارثی نیز هست و اگر در میان خانواده خود کسانی را دارید که مبتلا به قند خون هستند، سعی کنید از همین روز‌ها قدم‌هایی را برای سبک زندگی سالم بردارید.

پیاده روی کوتاه: فعالیت‌های هوازی مانند پیاده روی یکی از موثرترین راه‌ها برای پایین آوردن قند خون است و تحقیقات نشان می‌دهد انجام سه وعده ۱۵ دقیقه‌ای پیاده روی در طی روز بخصوص بعد از غذا در کنترل قند خون بسیار موثر است.

مصرف سالاد و غذا‌های سبک در وعده شام: انتخاب یک سالاد ساده در شب هنگام به عنوان وعده شام و استفاده از سبزیجات با حجم بالا و کم کالری به از دست دادن وزن اضافه در دیابتی‌ها کمک میکند. استفاده از سرکه یا آبلیمو همراه با سالاد مفید است، چون طبق تحقیقات منجر به کاهش قند خون می‌شود و تاثیر مثبتی بر قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو دارد. سرکه یک طعم دهنده بدون کالری است و برای کنترل وزن در هنگام مصرف سالاد بسیار مفید است. بهتر است سرکه را در ظرف چاشنی کنار سایر چاشنی‌ها بر روی میز قرار دهید تا از آن بجای سس سالاد استفاده شود. برای تهیه سس سالاد می‌توانید دو سوم میزان از سرکه و یک سوم روغن زیتون را با هم مخلوط کنید.

نگه داشتن یک یادداشت غذایی: از دست دادن حتی پنج کیلو وزن میتواند مدیریت و کنترل قند خون را بهتر کند و تحقیقات نشان میدهد که داشتن یک یادداشت غذایی روزانه میتواند کنترل وزن را موفقتر کند. ثبت هر وعده غذایی و یادداشت موادی که مصرف کردهاید، شاید هر دفعه تنها دو دقیقه زمان شما را بگیرد، اما یکی از بهترین و البته رایگان‌ترین راه‌ها برای اندازه گیری میزان کالری دریافتی در مبتلایان به دیابت است.

از خانه به محل کار غذا ببرید: مسلما رفتن به رستوران و مصرف فست فود‌ها راهی فوری برای از بین بردن حالت گرسنگی است و البته حجم زیادی از سدیم و کالری را نیز بهمراه کربوهیدرات‌های تصفیه شده وارد بدن میکند. در عوض به همراه داشتن یک پکیج ناهار سالم همراه با محصولات تازه و غلات سبوسدار میتواند مدیریت قند خون را در مبتلایان به دیابت بسیار راحتتر کند.

انجام ورزش‌های قدرتی در هفته: اگرچه ورزش‌های هوازی منظم مانند پیاده روی برای کنترل اضافه وزن و چاقی در دیابتی‌ها موثر است، اما انجام ورزش‌های آموزش قدرت برای حفظ توده عضلانی باعث کاهش مقاومت به انسولین در دیابتی‌ها میشود و انجام آن‌ها دو تا سه وعده در هفته ضروری به نظر میرسد.

بررسی سلامت پاها: دیابت میتواند به رگ‌های خونی آسیب بزند و منجر به دیر بهبود یافتن زخم در بدن و در نهایت قطع عضو بخصوص از ناحیه پا‌ها شود. اگز زخم‌های باز درمان نشوند، ممکن است در دیابتی‌ها عفونت‌های جدی به همراه داشته باشند. افراد مبتلا به دیابت به همین دلیل باید هر روز نسبت به بررسی سلامت پا‌های خود اقدام کنند و در صورت بروز هر گونه بریدگی و کبودی اقدامات لازم را برای بهبود آن انجام دهند. اگر زخم بعد از ۴۸ ساعت شروع به بهبود نکرد، باید حتما با پزشک تماس گرفته شود. اگر شما به عنوان فرد دیابتی قادر به چک کردن تمام نقاط پای خود نیستید، از دیگران کمک بگیرید و یا با استفاده از یک آینه این کار را انجام دهید.

دور کردن استرس: استرس و دیابت رابطه مستقیم با هم دارند به این ترتیب که هنگامی که شما تحت فشار‌های فیزیکی، ذهنی و عاطفی هستید، بدن شما شروع به پمپ کردن کورتیزول و در نهایت افزایش سطح قند خون میکند. مدیریت استرس باید به طور موثر انجام شود و شاید برای این کار فقط به ده دقیقه زمان نیاز باشد. استفاده از روش‌های آرامبخشی و تمرینات تنفسی، روش‌های تنفس عمیق و ... برای دور کردن استرس و کنترل قند خون موثر است.

چک کردن مدام قند خون: توصیه‌های زیادی برای این کار شده است و مبتلایان به دیابت نوع ۲ باید قند خون خود را حداقل یک بار در روز چک کنند. بهترین زمان برای این کار در صبح و یا زمانی است که از خواب برخواسته اید. شما میتوانید در مورد این که آیا باید قبل و بعد از غذا نیز تست قند خون را انجام دهید یا نه، با پزشک تان مشورت کنید.

منبع: ایرنا

برچسب ها: قند خون بیماری
bato-adv
bato-adv
bato-adv