از نگاه تحلیلگران فنی درصورتی که دلار بالای خط 30 هزارتومانی باقی بماند، احتمال افزایش قیمت بیشتر نیز در بازار ارز وجود دارد. با این حال، شمار دیگری از فعالان باور دارند که بازار پس از مذاکرات دچار نوسانات هیجانی شده است و با برقراری آرامش در بازار، اسکناس آمریکایی به وضعیت تعادل زیر مرز 30هزار تومانی بازخواهد گشت.
در اولین روز هفته، دلار شروع هیجانی داشت. اسکناس آمریکایی در همان شروع بازار به محدوده ۲۹هزار و ۹۰۰ تومانی رفت. این محدوده نزدیک به ۶۰۰ تومان بالاتر از روز پنجشنبه بود و نشان از رفتار رادیکال معاملهگران ارزی، پس از پایان مذاکرات هستهای داشت.
به گزارش دنیای اقتصاد، حدود یک ساعت از شروع بازار روز شنبه نگذشته بود که اسکناس آمریکایی از مرز ۳۰هزار تومانی گذشت و حتی توانست وارد محدوده ۳۰هزار و ۱۰۰ تومان شود. این وضعیت تند و هیجانی بازار در نیمه اول شروع بازار بود. با این حال، از نیمه دوم روز جو احتیاطی در بازار بیشتر شد و حجم خریداران تا حدی کاهش یافت. این موضوع موجب شد که شدت رشد دلار کند شود تا اینکه اسکناس آمریکایی حدود ساعت ۳ بعدازظهر در محدوده ۳۰هزار و ۱۵۰ تومان قرار گرفت. این قیمت ۸۰۰ تومان بیشتر از نرخ بسته شده روز پنجشنبه بود.
به گفته فعالان، در نیمه اول روز، فضای بازار هیجانی بود و خریداران جدید با جوسازی پیرامون پایان مذاکرات هستهای، توانستند قیمت دلار را با قدرت وارد بالای کانال 30هزار تومانی کنند. با این حال از نیمه دوم روز بازارساز با عرضه خود تا حدی توانست فضای معاملاتی را آرام کند و از شدت نوسانات بازار بکاهد. برخی فعالان اعتقاد داشتند که با پایان کار صرافیهای بانکی در روز شنبه، نوسانگیران از ساعت 5 بعدازظهر در معاملات پشت خطی خواهند توانست قیمت دلار را دچار تغییرات بیشتری کنند. این در حالی بود که عده دیگری باور داشتند، عرضه شدید بازارساز به معاملهگران نشان داد که به راحتی اجازه رشد قیمتها را نخواهد داد.
دلار از اواخر مهر سال گذشته هرگز نتوانسته بود بالای مرز 30هزار تومانی نوسان کند. آخرین بار هراس از انتخاب دوباره ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و خریدهای هیجانی معاملهگران موجب شده بود که اسکناس آمریکایی بالای خط 30هزار تومانی نوسان کند. پس از چنین وضعیتی که در اواخر مهرماه 99 وجود داشت، بازار کمکم تحتتاثیر انتظارات کاهشی قرار گرفت که به واسطه احتمال انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا ایجاد شد. اکنون بیش از یک سال از آن موقعیت زمانی گذشته است و به نظر میرسد، بازار با موقعیت جدیدی مواجه شده است. برخی معاملهگران به این باور رسیدهاند که رسیدن به یک توافق هستهای با آمریکای دموکرات نیز دشوار است و به همین دلیل خریدهای خود را بیشتر کردهاند.
از نگاه تحلیلگران فنی درصورتی که دلار بالای خط 30 هزارتومانی باقی بماند، احتمال افزایش قیمت بیشتر نیز در بازار ارز وجود دارد. با این حال، شمار دیگری از فعالان باور دارند که بازار پس از مذاکرات دچار نوسانات هیجانی شده است و با برقراری آرامش در بازار، اسکناس آمریکایی به وضعیت تعادل زیر مرز 30هزار تومانی بازخواهد گشت. دیروز صرافیهای بانکی نیز با قیمتهای زیر 30هزار تومان خرید وفروشهای رسمی خود را صورت میدادند. سایت سنا ریت که نرخ رسمی ارز را از سوی بانک مرکزی منتشر میکند، دیروز میانگین فروش نرخ ارز را 27هزار و 976 تومان درج کرده بود که بیش از 2هزار تومان کمتر از نرخ بازار بود.
سکه امامی دیروز توانست وارد کانال جدیدی شود. سکه که روز پنجشنبه در کانال 12میلیون تومانی قرارداشت، روز شنبه 350 هزارتومان رشد قیمت را به ثبت رساند و در کانال 13میلیون تومانی قرار گرفت. این بالاترین قیمتی بود که فلز گرانبهای داخلی در سال 1400 تجربه کرده بود. به گفته تحلیلگران فنی در صورتی که فلز گرانبهای داخلی بالای مرز یاد شده باقی بماند، احتمال حضور خریداران بیشتر در بازار وجود خواهد داشت. با این حال، رشد قیمت سکه بیشتر به خاطر افزایش بهای دلار در بازار داخلی بود. در چنین شرایطی در صورت برگشت دلار از کانال 30هزار تومان میتوان انتظار نزول سکه به زیر کانال 13میلیون تومانی را داشت.