bato-adv

آشنایی با ویژگی ها، امکانات و زمان عرضه Wi-Fi 7

آشنایی با ویژگی ها، امکانات و زمان عرضه Wi-Fi 7
با این که Wi-Fi ۶E هنوز کاملا وارد بازار نشده است، صنعت فناوری شبکه خود را برای Wi-Fi ۷ آماده می‌کند
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۴ - ۱۴ آذر ۱۴۰۰

فرارو- طبق آخرین گزارش ها، Wi-Fi ۷، جدیدترین نسل فناوری شبکه‌های بیسیم به زودی روانه بازار می‌شود. بسیاری از ما اغلب به تجهیزات شبکه خانگی خود توجه نمی‌کنیم یا آن را ارتقا نمی‌دهیم. برای مثال شمار زیادی از کاربران از روتر‌های Wi-Fi ۶ که در سال ۲۰۱۹ وارد بازار شدند، هنوز استفاده نکرده اند. اما با وجود سرعت گسترش پایین شبکه‌های بیسیم جدید، صنعت فناوری به دنبال معرفی Wi-Fi ۷ یعنی نسل بعدی فناوری شبکه‌های بی سیم است.

به گزارش فرارو، استاندارد جدید Wi-Fi ۷ چندان متفاوت از نسل‌های قبلی نیست. وای فای ۷ همچنان در باند‌های فرکانسی ۲.۴، ۵ و ۶ گیگاهرتز به کار خود ادامه خواهد داد؛ با این تفاوت که به نظر می‌رسد به طور قابل توجهی قابلیت اطمینان و پایداری اتصال را بهبود می‌بخشد. در ادامه درباره جنبه‌های گوناگون این فناوری جدید صحبت خواهیم کرد.

آشنایی با ویژگی ها، امکانات و زمان عرضه Wi-Fi ۷
وای فای ۷ که نسخه بالقوه بعدی شبکه بی سیم خواهد بود، در حال حاضر تنها با نام فنی IEEE ۸۰۲.۱۱be شناخته می‌شود که نشان می‌دهد اصلاحیه‌ای برای استاندارد اصلی Wi-Fi ۸۰۲.۱۱ است. این استاندارد که با نام مستعار توان عملیاتی بسیار بالا (EHT= Extremely High Throughput) شناخته می‌شود، به دنبال تقویت ویژگی‌های استاندارد‌های قبلی است. به عبارتی، وای فای ۷ بر بهبود تدریجی بسیاری از ویژگی‌های اضافه شده در استاندارد‌های قبلی، از جمله Wi-Fi ۶ تمرکز دارد.

برای نمونه از OFDMA (=Orthogonal Frequency Division Multiple Access) یا دسترسی چندگانه تقسیم فرکانس متعامد شروع می‌کنیم. این قابلیت که برای Wi-Fi ۶ معرفی شده است به روتر‌ها اجازه می‌دهد تا دستگاه‌های متصل بیشتری را مدیریت کنند و از طیف موجود استفاده موثرتری داشته باشند. در حال حاضر، هدف Wi-Fi ۷ این است که با هماهنگی OFDMA این افزایش بهره وری را یک قدم جلوتر ببرد. به زبان ساده، این فناوری یک تکنیک انتقال داده است که به چندین نقطه دسترسی بی سیم (AP) اجازه می‌دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و عملکرد بهتری را در شبکه‌های بزرگتر ارائه دهند.

به مانند ۵G، وای‌فای ۷ نیز تلاش می‌کند که تأخیر در مواردی مانند پخش زنده و بازی‌های آنلاین را به حداقل برساند. تأخیر در اینجا به مدت زمانی اشاره دارد که سیگنال از روتر یا نقطه دسترسی به دستگاه شما می‌رود و برمی‌گردد. اگر تا به حال مجبور شده اید با مکث‌های طولانی در طول تماس‌های ویدیویی دست و پنجه نرم کنید، با این نوع تأخیر‌ها کاملا آشنا هستید. همانطور که انتظار می‌رود، با دور شدن از مکان منبع سیگنال، تاخیر‌ها بیشتر هم می‌شود. از طرفی، ازدحام شبکه نیز می‌تواند به تأخیر بیشتر از حد انتظار منجر شود.

همان طور که گفتیم وای فای ۷ امکان فعالیت چندین AP یا همان نقاط دسترسی بیسیم را از طریق استفاده از چندین باند فرکانس و کانال به طور همزمان فراهم می‌کند. هدف دیگر این ویژگی کاهش تأخیرهاست. به این ترتیب این قابلیت که عملیات چند پیوندی نامیده می‌شود، کمک می‌کند که شبکه شما که به دلیل تداخل خارجی یا ازدحام دستگاه‌های مجاور دچار اختلال شده است، با سرعت بیشتری راه اندازی شود.

هر چند هدف اصلی طراحان وای فای ۷ افزایش توان یا سرعت تمرکز نبوده، ولی به دلیل پشتیبانی وای فای ۷ از کانال‌های گسترده‌تر، این هدف نیز خود به خود محقق شده است. به زبان ساده، کانال‌ها مانند زیرباند‌هایی درون باند‌های فرکانس اصلی Wi-Fi هستند. به عنوان مثال، باند ۵ گیگاهرتز به ۴۵ کانال کوچکتر با عرض‌های ۲۰ تا ۸۰ مگاهرتز تقسیم می‌شود.

در تئوری، کانال‌های ۳۲۰ مگاهرتزی جدید وای‌فای ۷ مزیت سرعت قابل‌توجهی نسبت به هفت کانال ۱۶۰ مگاهرتزی وای‌فای ۶ دارند. هرچند همه دستگاه‌ها برای فعالیت احتیاجی به این کانال‌های گسترده‌تر ندارند، ولی برای برنامه‌های کاربردی با پهنای باند بالا بسیار مناسب هستند. در نهایت، باید توجه داشت که وای فای ۷ تعداد جریان‌های فضایی را به ۱۶ جریان افزایش می‌دهد. به گفته Intel، هنگامی که این جریان‌های فضایی با پشتیبانی کانال گسترده‌تر ترکیب شود، احتمالا استاندارد جدید به حداکثر نرخ تئوری داده ۴۶ گیگابایت بر ثانیه هم خواهد رسید. این مقدار حتی از پنج برابر نرخ وای فای ۶ (۹ گیگابایت بر ثانیه) نیز بیشتر است.

آشنایی با ویژگی ها، امکانات و زمان عرضه Wi-Fi ۷

چرا به وای فای ۷ نیاز داریم؟

مسلماً، بسیاری از ما هنوز از دستگاه‌ها و روتر‌های محدود به Wi-Fi ۵ استفاده می‌کنیم که از استاندارد یک دهه پیش پشتیبانی می‌کند. وای فای ۶ و وای فای ۶E، اگرچه بسیار جدیدتر هستند، اما به استثنای گوشی‌های هوشمند پرچمدار، هنوز در اکثریت قریب به اتفاق دستگاه‌های مصرف کننده استفاده نمی‌شوند. پس چرا صنعت شبکه تا این حد مشتاق است که فناوری بی سیم را گسترش دهد؟ به بیان ساده باید گفت که دلیل این امر، آینده نگری است. به این ترتیب که نوآوری‌های بیشتری که در آینده در زمینه‌های دیگر فناوری روی می‌دهند می‌توانند از بهبود عملکرد بی سیم در چند سال آینده بهره‌مند شوند.

برای مثال، اگرچه امروزه فناوری کنفرانس ویدئویی و اینترنت اشیاء (IoT) هنوز نسبتاً جدید هستند، ولی به نظر می‌رسد که محبوبیت آن‌ها در سال‌های آینده افزایش یابد. این امر به ویژه برای سازمان‌ها صادق است که دستگاه‌های صنعتی اینترنت اشیاء آنها، مانند سنسور‌ها و تجهیزات نظارتی، می‌توانند به راحتی و بدون محدودیت‌های استاندارد‌های فعلی Wi-Fi کار کنند. حتی در خانه هم بسیاری از ما چندین بلندگوی هوشمند، لامپ‌های متصل، دوشاخه‌ها و هزاران وسیله دیگر داریم که می‌توان با استاندارد جدید، به راحتی آن‌ها را به شبکه متصل کرد. به عنوان مثال، در حال حاضر، بسیاری از دستگاه‌های قهوه ساز توانایی اتصال به اینترنت را دارا هستند.

به این ترتیب موارد استفادۀ گستردۀ در حال ظهور می‌توانند با کمک این استاندارد جدید که ظرفیت بیشتر، تأخیر کمتر و قابلیت‌های مدیریت تداخل بهبودیافته دارد، راه اندازی شوند. در حالی که کاربر خانگی معمولی ممکن است فعلا مزایای زیادی در ارتقاء به آخرین استاندارد نبیند، در مقابل اولین کاربران فناوری‌های پیشرو، مانند AR/VR و game streaming از قدرت Wi-Fi ۷ برای تأخیر کمتر و پایداری اتصال بهتر بهره خواهند برد.

آشنایی با ویژگی ها، امکانات و زمان عرضه Wi-Fi ۷

چه زمانی امکان دسترسی به وای فای ۷ فراهم خواهد شد؟

شایان ذکر است که Wi-Fi ۷ هنوز در مرحله فعلی با مشخصات رسمی فاصله زیادی دارد. در واقع، موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) هنوز رسما نام Wi-Fi ۷ را به آن نداده است. پس پیش بینی می‌شود که به این زودی‌ها دستگاه‌های مصرف کننده‌ای که از استاندارد جدید پشتیبانی کنند، تولید نشوند. کار بر روی این پروتکل قرار است تازه در سال ۲۰۲۳ یا ۲۰۲۴ تکمیل شود؛ و حتی در آن زمان نیز ممکن است مجبور باشیم یک یا دو سال دیگر برای تصویب جریان اصلی صبر کنیم.

علاوه بر این، با وجود اینکه یک سال از نهایی شدن Wi-Fi ۶E می‌گذرد، اکثر کشور‌ها هنوز مجوز طیف جدید ۶ گیگاهرتز را برای استفاده عمومی دریافت نکرده اند. بر اساس فهرستی که توسط اتحادیه Wi-Fi گردآوری شده است، بازار‌های بزرگی مانند ایالات متحده، بریتانیا و کشور‌های اتحادیه اروپا مجوز این طیف را حذف کرده اند و به آن اجازه داده اند برای برنامه‌های داخلی استفاده شود. با این حال، هنوز استثنا‌های قابل توجهی وجود دارد. به عنوان مثال، استرالیا و ژاپن هنوز در حال بررسی مجوز هستند و سایر بازار‌های کلیدی از جمله هند اصلاً به تقاضای مجوز پاسخ نداده اند.

در مجموع، Wi-Fi ۷ تنها زمانی می‌تواند به طور جدی وارد بازار شود که استاندارد‌های فعلی با پذیرش گسترده‌ای روبرو شود که با توجه به سرعت کند عرضه Wi-Fi ۶E، به نظر می‌رسد که نسل بعدی وای فای هنوز چندین سال با رسیدن به خانه‌های ما فاصله دارد.

منبع: androidauthority

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین