December 26 2024 - پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
مدتی پیش نیروهای امنیتی ترکیه بیش از ۲۵۰ زباله گرد را در یک روز جمع آوری کردند و پس از چند ساعت آنها را آزاد کردند، اما محمولههای گران بهای زباله آنها را نگه داشتند.
فرارو- افغانها به کردها، لازها (یک گروه قومی از مردمان کارتولی و بومیان سواحل دریای سیاه) و سایر اقلیتهای قومی و مهاجران غیرقانونی در ترکیه برای امرار معاش به جمع آوری زبالههای قابل بازیافت ملحق شده اند.
به گزارش فرارو، یک جوان افغان که چهره اش زیر دود پوشیده شده است، در حال دسته بندی زبالههایی است که از سطلهای زباله استانبول بیرون آورده است، او نگران این است که ترکیه به زودی حتی این امرار معاش را از او بگیرد.
عصام رافور که چهار سال از ۲۰ سال زندگی خود را در ترکیه گذرانده است، میگوید: از هشت صبح شروع میکنم و ساعت هشت شب تمام میکنم.
او شانه هایش را بالا انداخت وگفت: این کار بسیار سختی است، اما من چارهای ندارم.
افغانها که فقیرترین گروه مهاجران در ترکیه محسوب میشوند، با کمتر از ۱۰ دلار در روز در خیابانهای استانبول پرسه میزنند، شهری با حدود ۱۶ میلیون نفر که زیر بار بحران ارزی و سیل پناهجویان از سوریه، افغانستان و سایر کشورهای درگیر قرار دارد.
مهاجران غیرقانونی در زبالهدانها، بطریهای پلاستیکی، شیشه و سایر زبالهها را پیدا میکنند و سپس دستهبندی میکنند و به صورت عمده میفروشند، یک تجارت خودسازماندهی شده و بدون نظارت که شهر را تمیز نگه میدارد و مردانی مانند عصام از این طریق امرار معاش میکنند.
اما از آنجایی که احساسات عمومی علیه مهاجران و سایر خارجیها در ترکیه تغییر میکند، استانبول که مسئولانش از سوی دولت منصوب شده است این کار را برای محیط زیست و سلامت عمومی مضر اعلام کرده است. عصام و دوستانش گمان میکنند که آنچه مقامات ترکیه میخواهند این است که این تجارت بالقوه سودآور را تحت کنترل چند شرکت بازیافت تحت نظارت خود قرار دهند.
هر کیلوگرم زباله حدود یک لیر (هفت سنت) ارزش دارد و زرنگترین زباله گردها حدود ۱۵۰ کیلوگرم زباله در روز جمع آوری میکنند.
در اوایل اکتبر، نیروهای امنیتی بیش از ۲۵۰ زباله گرد را در یک روز جمع آوری کردند و پس از چند ساعت آنها را آزاد کردند، اما محمولههای گران بهای زباله آنها را نگه داشتند.
یکی از مقامات که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری فرانسه گفت: این زباله گردها غیرقانونی کار میکنند. رسیدگی به بازیافت به عهده شهرداری است.