مأمور ما در یکی از ایستگاههای مترو در پی اعتراض بانوان، مانع ورود مسافر آقا به واگن بانوان شده بود، که مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران درخصوص حضور آقایان در واگنهای مختص بانوان و نیز دستفروشان و متکدیان گفت: واکنشهای ضد و نقیض برخی مسافران و درخواستهای آنها ما را دچار دوگانگی کرده که آیا از حق طبیعی مسافران به خصوص بانوان که روزانه مطالبه میکنند باید حمایت کنیم یا به آن توجه نکنیم.
به گزارش همشهری آنلاین، مهدی شایستهاصل مدیرعامل شرکت بهرهبرداری راهآهن شهری تهران و حومه در نشست صمیمی با ۴ نفراز کارکنان امور ایستگاههای شرکت بهره برداری مترو، ضمن دلجویی از آنها که از ورود آقایان به واگن بانوان و دستفروشان ممانعت کرده بودند، تقدیر کرد و درباره درگیریهای چند روز گذشته برخی از مسافران آقا که قصد ورود به واگن بانوان را داشتند، توضیحاتی را ارائه کرد.
وی تصریح کرد: با حضور دستفروشان و متکدیان آرامش روانی شهروندان در شهر بزرگ زیرزمینی با این حجم از تردد که بحث بسیار مهمی است، خدشه دار شده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری راهآهن شهری تهران و حومه یادآور شد: به دلیل مشکلات اقتصادی و وضعیت نامناسبی که در معیشت خانوادهها شکل گرفته، تردد دستفروشان و متکدیان همانطور که در شهر اتفاق میافتد، زیر زمین هم رخ میدهد.
وی گفت: این اتفاق مخاطرات فرهنگی و اجتماعی فراوانی به دنبال دارد و مشکلات متعددی را هم به لحاظ سمعی و بصری ایجاد کرده است.
شایستهاصل اضافه کرد: حضور اینگونه افراد در مترو، جدای از مسئله اقتصادی، آرامش روانی و هویت شهر را برهم زده است و این مسئلهای است که باید به عنوان یک پدیده اجتماعی مورد بررسی قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه تصریح کرد: این موضوع باید به عنوان یک پدیده اجتماعی مطرح شود و من از مسئولان شهر، دکتر زاکانی به عنوان شهردار تهران و دوستانم در قوه قضائیه میخواهم کمک و حمایتهای خود را برای رفع هرگونه خلأ قانونی برای این موضوع و حمایت از همکارانم بگذارند.
وی با اشاره به اینکه یکی از همکاران ما با بیش از ۲۸ سال سابقه کار در یکی از ایستگاههای مترو در پی اعتراض بانوان، مانع ورود مسافر آقا به واگن بانوان شده بود، اما مورد ضرب و شتم قرار گرفت، گفت: اگر چهره و عکس ایشان را ببینید، متوجه میشوید که ایشان بسیار آرام و متین است و صبورانه از آن مسافران جوان خواهش کرده بود که واگن بانوان را ترک کنند و به جای اینکه واکنش مثبتی ببیند، مورد فحاشی و حرکت پرخاشگرانه قرار میگیرد.
در این میان متاسفانه به خاطر درگیری، مشتی توسط مسافر به صورت ایشان وارد و باعث شکستی بینی ایشان شده است.
شایستهاصل گفت: از اصحاب رسانه انتظار میرود که چنین مسائلی را پوشش رسانهای داده و این آگاهی را به مردم بدهند که در هنگام مواجه با مواردی مشابه این حادثه با پرسنل خدوم متروی تهران همکاری داشته باشند و مقابل آنها نایستند.
وی ادامه داد: برخی از بانوان در مقابل پرسنل مترو که از ورود آقایان، متکدیان و دستفروشان به واگن ویژه بانوان ممانعت میکنند، موضع گرفته و از آنها دفاع میکنند. این در حالی است که ما روزانه با حجم بسیار زیادی از شکایات مردمی برای مقابله با ورود آقایان به واگن بانوان روبرو هستیم.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه با بیان اینکه ماموران ما در هنگام مواجهه با این افراد با دفاع مسافران روبرو میشوند، گفت: واکنشهای ضد و نقیض برخی مسافران و درخواستهای آنها ما را دچار دوگانگی کرده که آیا از حق طبیعی مسافران به خصوص بانوان که روزانه مطالبه میکنند باید حمایت کرد یا توجهی به آن نکنیم.
وی افزود: اصحاب رسانه میتوانند به ایجاد گفتمان درست، باز شدن مسائل و ترویج ارزشها و ضد ارزشها ورود کنند. متاسفانه در فضای اجتماعی و عملیات روانی که در جامعه ما شکل میگیرد، برخی مواقع ارزش و ضد ارزش جای خود را با یکدیگر عوض میکنند. در اینجا نقش اصحاب رسانه پر رنگتر است، چراکه آنها باید ورود کنند.
شایستهاصل بیان کرد: اصحاب رسانه ضمن ورود به این موضوع با حضور در ایستگاهها و واگنهای مترو نظرات و مطالبات مسافران را جویا شوند که چگونه با این افراد برخورد شود.
در پایان این جلسه از بهروز قدمی از ایستگاه دانشگاه امام علی (ع)، اصغر طالبی از ایستگاه تهران (صادقیه)، نادر سید اشرفی از ایستگاه طرشت و امیر حاجی آخوندزاده از ایستگاه رودکی تقدیر شد.