وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و انگلیس در بخشی از بیانیهای که شامگاه دوشنبه صادر شد به طرح ادعاهای ضد ایرانی پرداختند.
وزیران خارجه انگلیس و شورای همکاری خلیج فارس در بیانیهای که شامگاه دوشنبه منتشر شد اعلام کردند بر سر «شراکتهای راهبردی» با یکدیگر به توافق دست پیدا کردند.
به گزارش فارس، این بیانیه بعد از نشست یک روزه وزیران خارجه انگلیس و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در محله «چونینگ»، واقع در منطقه «کنت» در جنوب شرقی انگلستان صادر شده و بخشهایی از آن حاوی ادعاهایی علیه ایران است.
وزیران خارجه انگلیس و کشورهای عربی از مذاکرات رفع تحریمها در وین که میان ایران و گروه موسوم به ۱+۴ انجام میشود به عنوان «آخرین فرصت» برای برگرداندن امنیت به منطقه و اجتناب از شدت گرفتن تنشهای هستهای یاد کردهاند.
در بخشی از بیانیه آمده است: «وزرا، از ایران خواستند به منظور اجتناب از وارد کردن منطقه و جامعه بینالمللی به نقطه بحران، فرصت دیپلماتیک فعلی برای احیا برجام (برنامه جامعه اقدام مشترک) را مغتنم بشمرد.»
وزرای خارجه بار دیگر ایران را به انجام آنچه «فعالیتهای مخرب» خوانده میشود متهم کرده و مدعی شدهاند که این موضوع موجب «نگرانی جدی» آنها است. در این بیانیه از دولت جدید ایران خواسته شده «نقش مثبتی در منطقه ایفا کند، به قوانین بینالمللی پایبند باشند به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی همسایگان خود احترام بگذارد و حمایت از گروههای شبهنظامی را متوقف کند.»
این بیانیه در حالی صادر شده که دور جدید مذاکرات رفع تحریمها در وین عصر جمعه به پایان رسید. در پایان این دور از گفتوگوها اصلاحات و دیدگاههای ایران در ۲ سند ارائهشده مورد پذیرش قرار گرفت و براساس اعلام «علی باقری»، مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران این ۲ سند مبنای مذاکرات آتی خواهد بود. (بیشتر بخوانید)
جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده رفع تمامی تحریمها علیه ایران، به گونهای که قابل راستیآزمایی باشد مهمترین دستور کار هیأت ایرانی را در این گفتوگوها تشکیل خواهد داد.
در دولت «حسن روحانی»، رئیسجمهور سابق ایران نیز ۶ دور گفتوگو میان ایران و گروه ۱+۴ (انگلیس، روسیه، چین، فرانسه به علاوه آلمان) برگزار شد. طرف آمریکایی هم در آن مذاکرات با نمایندگان گروه ۱+۴ بدون حضور ایران در خصوص شرایط بازگشت به برجام گفتوگو میکرد اما آن مذاکرات، به دلیل اصرار آمریکا بر عدم ضمانت درباره ماندن در برجام و یا عدم رفع تمامی تحریمها به بنبست رسید و نتیجهای دربر نداشت.