با سرعت گرفتن واکسیناسیون کرونا و تبلیغات گستردهای که در این زمینه انجام شد، خوشبختانه بیشتر ایرانیان واکسن زدهاند. در این میان افرادی هستند که هنوز واکسن نزدهاند و وزارت بهداشت تلاش دارد با دعوت از آنان و در صورت مقاومت، اجرای محدودیتهای اجتماعی و اقتصادی، ایشان را وادار به انجام واکسیناسیون کند تا از این راه جان دیگر شهروندان نیز به خطر نیفتد.
امیر هاشمی مقدم؛ با سرعت گرفتن واکسیناسیون کرونا و تبلیغات گستردهای که در این زمینه انجام شد، خوشبختانه بیشتر ایرانیان واکسن زدهاند. در این میان افرادی هستند که هنوز واکسن نزدهاند و وزارت بهداشت تلاش دارد با دعوت از آنان و در صورت مقاومت، اجرای محدودیتهای اجتماعی و اقتصادی، ایشان را وادار به انجام واکسیناسیون کند تا از این راه جان دیگر شهروندان نیز به خطر نیفتد.
در این میان، اما به نظر میآید هنوز کاستیهای جدیای وجود دارد که مایه آزار شهروندان شده است. نمونه بارز آن، افرادی را در برمیگیرد که در کشورهای دیگر واکسن زدهاند و نامشان در سامانه ثبت نشده است. وزارت بهداشت اینان را بهعنوان کسانی شناسایی کرده که واکسن نزدهاند. تجربیات نگارنده بهعنوان یکی از این افراد که با مزاحمتها و تهدیدهای مکرر وزارت بهداشت روبروست، نشاندهنده بخشی از این مشکلات است که امیدوارم عمدی نبوده باشد!
من بهواسطه اقامتی که در کشور ترکیه داشتم، در خرداد و تیرماه هر دو دوز واکسن (فایزر)را تزریق کردم. پس از ورود به ایران، از طرف مرکز بهداشت زرینشهر (که قبلا ساکن آنجا بودیم) تماس گرفتند و علت واکسن نزدنم را جویا شدند. توضیح دادم که در ترکیه واکسن زدهام و ظاهرا متقاعد شدند. چند روز بعد برای بار دوم یکی دیگر از همان مرکز بهداشت زنگ زد و دوباره همان پرسش تکراری را پرسید. دوباره همین توضیح را دادم. چند روز بعد برای بار سوم زنگ زدند که این بار عصبانی شدم و گلایه کردم که چرا نام مرا ثبت نمیکنند که این همه ایجاد مزاحمت نکنند؟ گفتند باید شخصا به مرکز بهداشت شهرستان بروم و در آنجا خودم ثبت کنم. چون دیگر ساکن استان اصفهان نبودم، در اولین فرصتی که به استان اصفهان رفتم خود را به مرکز بهداشت شهرستان رسانده و در اتاق شماره ۱۱۴ که مخصوص این کار بود، برگه واکسیناسیونم را نشان دادم و آنان نیز ظاهرا ثبت کردند. وقتی از استان خارج شدم دوباره پیامکهایی که توضیح میداد من واکسن نزدهام و هرچه زودتر باید واکسیناسیون شوم، تقریبا هر روز برایم فرستاده میشد. تلاش کردم شماره تلفن مرکز بهداشت لنجان را پیدا کنم؛ که شوربختانه شمارهشان در سامانه ۱۱۸ ثبت نبود و در اینترنت هم پیدا نشد؛ بنابراین شماره تلفن بیمارستان شهدای لنجان را از ۱۱۸ گرفته و از اپراتور این بیمارستان، شماره مرکز بهداشت شهرستان را دریافت کردم. اما بارها شمارهگیری مرکز بهداشت، نتیجهای حاصل نکرد و کسی گوشی را برنداشت.
در همین میان بار دیگر از مرکز بهداشت شهرستان زنگ زده و دلیل واکسن نزدنم را جویا شدند. دوباره با عصبانیت توضیح دادم که من واکسنم را بیرون از ایران زده و این را بارها تلفنی و حضوری به همکارانشان گفتهام. مدعی بود، چون سامانه تازهای از سوی وزارت بهداشت برای این کار تعیین شده، باید در آنجا ثبت کنم. گویا خودشان که همه مشخصات مرا بارها دریافت کرده بودند نمیتوانستند این کار را انجام دهند! دوباره مشخصات و تاریخ واکسنهایی که زدم را پرسیدند و گفتند دیگر تمام شد و کسی مزاحمتان نمیشود! اما از آن پس پیامکهایی که دریافت میکردم لحنشان عوض و تهدیدآمیز شده بود که، چون من واکسن نزدهام، به زودی از «دریافت خدمات اجتماعی، بانکی، صنفی، آموزشی، تردد، حمل و نقل و...» محروم خواهم شد. یعنی این وزارت عریض و طویل از راهاندازی یک سامانه درست و حسابی که به خاطر ناکارامدیاش مایه آزار روحی و روانی شهروندان نشود، عاجز است؟ یا این همه مزاحمت دلیل دیگری دارد؟
اگرچه تاکنون کرونا آسیبی به من نزده، اما مطمئنم وزارت بهداشت این کمکاری کرونا را جبران خواهد کرد!