bato-adv
کد خبر: ۵۲۴۱۷۷
تولیت یک مدرسه علمیه خبر داد:

افزایش آمار طلاق در میان طلبه‌ها

افزایش آمار طلاق در میان طلبه‌ها

تولیت مدرسه علمیه امام حسین (ع) شهر ری گفت: زمانی که مرد متدین و زن متدینه با تحقیق و شناخت کامل زندگی مشترک خود را آغاز می‌کنند، کمتر دچار مشکل خواهند شد. حتی برخی طلبه‌ها نیز ازدواج کرده‌اند و موفق نشده‌اند و متاسفانه آمار طلاق در میان طلبه‌ها نیز افزایش یافته است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۷ - ۰۶ دی ۱۴۰۰

«سید رضا حسینی مازندرانی» استاد حوزه و تولیت مدرسه علمیه امام حسین (ع) شهر ری در گفتگویی از افزایش آمار طلاق در بین طلبه ها خبر داده است. 

گفتگوی شبستان با آیت الله «سید رضا حسینی مازندرانی» استاد حوزه و تولیت مدرسه علمیه امام حسین (ع) شهر ری را در ادامه می‌خوانید.

درباره وقایع پیش از ولادت حضرت فاطمه (س) توضیح دهید؟

سوره مبارکه کوثر درباره صدیقه طاهره (س) است. حضرت محمد (ص) تا زمان حیات حضرت خدیجه همسر دیگری اختیار نکرد و حضرت علی (ع) نیز تا زمانی که حضرت فاطمه (س) در قید حیات بودند با زن دیگری ازدواج نکرد.

حضرت خدیجه (س) مقام، عظمت و شخصیتی والا داشتند و جزو چهار زن والامقام در دنیا بودند. حضرت خدیجه (س) اولین زنی بود که به اسلام ایمان آورد و در تمام عرصه‌ها و مصائب در کنار پیامبر گرامی اسلام (ص) بود.

در سیره رسول خدا آمده است که روزی ایشان در جمع اصحابش نشسته بود، ناگاه پیک وحی سر رسید و او را مامور ساخت تا چهل شبانه روز از رفتن به خانه خدیجه خودداری کند. آن حضرت به خانه فاطمه بنت اسد (مادر امیرالمومنین) رفت. پس از ۴۰ روز ایشان به منزل حضرت خدیجه (س) رفتند و می‌بینیم که بانوی پاکدامنی، چون حضرت فاطمه (س) متولد می‌شوند.

زمانی که مرد متدین و زن متدینه اهل تقوا و نماز، ایمان به خدا و قیامت با هم زندگی کنند، فرزندان صالح و متدینی خواهند داشت. لقمه حلال موضوع دیگری است که تاثیر بسیار مهمی در پرورش فرزند صالح دارد و پیامبر گرامی اسلام و حضرت خدیجه تمام این مولفه‌ها و دستورات الهی را رعایت می‌کردند و این پرسش مطرح است که آیا امروز زنان سبک زندگی حضرت خدیجه و حضرت فاطمه (س) را عملی می‌کنند و طبق آن الگو پیش می‌روند؟

پیامبر گرامی اسلام درباره جایگاه حضرت فاطمه (س) چه فرموده اند؟

حضرت فاطمه (س) و حضرت خدیجه در کنار حضور در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی در امر همسرداری و تربیت فرزندان صالح کوشا بودند. همچنین در تمام مدت عفیفه بوده و حجاب را رعایت کردند و این امر هیچ منافاتی با حضور ایشان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نداشته است.

حضرت محمد (ص) در خصوص جایگاه حضرت فاطمه (س) و حضرت خدیجه (س) می‌فرماید: خداوند از میان زنان دنیا چهار نفر را به عنوان برتر انتخاب کرده و آنان عبارتند از مریم، آسیه، خدیجه و فاطمه (ع). همچنین پیامبر خدا (ص) از جبرییل نقل می‌کند که اظهار داشت سلام خدا و مرا به خدیجه ابلاغ کند و او را به بهشت جاویدان مژده بده، چون این پیام به خدیجه رسید و عرضه داشت خداوند او، خود سلام است از او سلام و بر او سلام و بر جبرییل سلام. غذای بهشتی و تولد فاطمه.

حضرت فاطمه (س) و حضرت خدیجه در کنار حضور در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی در امر همسرداری و تربیت فرزندان صالح کوشا بودند. همچنین در تمام مدت عفیفه بوده و حجاب را رعایت کردند و این امر هیچ منافاتی با حضور ایشان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نداشته است.

حضرت محمد (ص) در خصوص جایگاه حضرت فاطمه (س) و حضرت خدیجه (س) می‌فرماید: خداوند از میان زنان دنیا چهار نفر را به عنوان برتر انتخاب کرده و آنان عبارتند از مریم، آسیه، خدیجه و فاطمه (ع). همچنین پیامبر خدا (ص) از جبرییل نقل می‌کند که اظهار داشت سلام خدا و مرا به خدیجه ابلاغ کند و او را به بهشت جاویدان مژده بده، چون این پیام به خدیجه رسید و عرضه داشت خداوند او، خود سلام است از او سلام و بر او سلام و بر جبرییل سلام. غذای بهشتی و تولد فاطمه.

در روایات آمده است که حضرت فاطمه (س) در رحم مادر سخن می‌گفت، در این باره توضیح می‌فرمایید؟

قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقِ: کَیْفَ کَانَ وِلَادَةُ فَاطِمَةَ؟ فَقَالَ: نَعَمْ إِنَّ خَدِیجَةَ لَمَّا تَزَوَّجَ بِهَا رَسُولُ اللَّهِ هَجَرَتْهَا نِسْوَةُ مَکَّةَ فَکُنَّ لَا یَدْخُلْنَ عَلَیْهَا وَ لَا یُسَلِّمْنَ عَلَیْهَا وَ لَا یَتْرُکْنَ امْرَأَةً تَدْخُلُ عَلَیْهَا فَاسْتَوْحَشَتْ خَدِیجَةُ لِذَلِکَ وَ کَانَ جَزَعُهَا وَ غَمُّهَا حَذَراً عَلَیْهِ.

فَلَمَّا حَمَلَتْ بِفَاطِمَةَ کَانَتْ فَاطِمَةُ تُحَدِّثُهَا مِنْ بَطْنِهَا وَ تُصَبِّرُهَا وَ کَانَتْ تَکْتُمُ ذَلِکَ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ فَدَخَلَ رَسُولُ اللَّهِ یَوْماً فَسَمِعَ خَدِیجَةَ تُحَدِّثُ فَاطِمَةَ فَقَالَ لَهَا: یَا خَدِیجَةُ مَنْ تُحَدِّثِینَ؟

قَالَت: الْجَنِینُ الَّذِی فِی بَطْنِی یُحَدِّثُنِی وَ یُؤْنِسُنِی.

قَالَ: یَا خَدِیجَةُ هَذَا جَبْرَئِیلُ یُخْبِرُنِی [یُبَشِّرُنِی‏]أَنَّهَا أُنْثَی وَ أَنَّهَا النَسِمَةُ [النَّسْلَةُ]الطَّاهِرَةُ الْمَیْمُونَةُ وَ أَنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی سَیَجْعَلُ نَسْلِی مِنْهَا وَ سَیَجْعَلُ مِنْ نَسْلِهَا أَئِمَّةً وَ یَجْعَلُهُمْ خُلَفَاءَهُ فِی أَرْضِهِ بَعْدَ انْقِضَاءِ وَحْیِهِ.

مفضل بن عمر که یکی از شاگردان و اصحاب امام صادق (ع) به شمار می‌آمد از آن حضرت سوال کرد یابن رسول الله ولادت فاطمه (س) چگونه بود؟ حضرت در جواب فرمودند: … آری، چون پیامبر خدا با خدیجه ازدواج کرد زنان مکه با وی قطع ارتباط بودند نه به خانه خدیجه می‌رفتند و نه بر وی سلام می‌کردند. حتی اگر زنی وارد منزل خدیجه می‌شد وی را بازخواست و سرزنش می‌کردند از این جهت آن زن با ایمان به وحشت افتاد به ویژه نگران سوء قصد به جان پیامبر خدا شد تا اینکه به فاطمه زهرا (س) حامله گردید و در این مقطع فاطمه (س) در عالم رحم با مادرش سخن می‌گفت و او را به صبر و بردباری سفارش می‌کرد، ولی خدیجه این امر را از پیامبر مکتوم می‌داشت.

روزی از روز‌ها رسول گرامی هنگامی که وارد خانه شد، صدای خدیجه را شنید که با کسی سخن می‌گوید از او پرسید یا خدیجه با چه کسی سخن می‌گفتی جواب داد یا رسول الله این جنین مونس من گشته و مرتب با من سخن می‌گوید. پیامبر خدا گفت یا خدیجه! این برادرم جبرییل است و به من خبر می‌دهد این جنین دختر است و از او نسل‌های پاکیزه به وجود می‌آید و نسل من هم از آن دختر خواهد بود حتی امامان و خلیفه‌های واقعی خدا بر روی زمین از او و نسلش به دنیا می‌آیند.

حضرت فاطمه (س) چگونه ازدواج کردند؟ پیامبر گرامی اسلام (ص) چه وظایفی را برای حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) در زندگی مشترک تبیین کردند؟

خداوند ۱۲۴ هزار پیامبر فرستاده است که خاتم آن‌ها حضرت محمد ختمی مرتبت است و دارای ویژگی‌های ویژه و خاصی است و پس از ایشان حضرت علی (ع) در چنین جایگاهی قرار دارد. در خصوص ازدواج حضرت فاطمه (س) نیز باید بگوییم اگر حضرت علی (ع) را خداوند خلق نمی‌کرد حضرت فاطمه را نیز خلق نمی‌کرد و همچنین اگر خدا فاطمه را خلق نمی‌کرد، حضرت علی را نیز نمی‌آفرید چرا که این دو هم کفو هم هستند.

در عصری که دختران را زنده به گور می‌کردند، خداوند به حضرت محمد (ص) فرزند دختری عطا می‌کند و چنان جایگاه والایی به ایشان می‌دهد که جزو بهترین زنان عالم می‌شود و ماه‌های جمادی الاول و جمادی الثانی را به حضرت فاطمه (س) اختصاص داده اند، مقامی که خدا به حضرت فاطمه عنایت کرده است بسیار والا و عظیم است.

حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) نزد پیامبر گرامی اسلام می‌روند و درباره وظایف خود در زندگی مشترک از ایشان سوال می‌کنند. پیامبر خطاب به حضرت علی می‌فرماید شما کار‌های بیرون را انجام بدهید و دخترم فاطمه کار‌های داخل خانه را انجام دهد. حضرت فاطمه بسیار خوشحال شد از این نوع تقسیم کار، آیا زنان ما امروز در جامعه چنین برخوردی با موضوع خواهند داشت؟ پیامبر گرامی اسلام خطاب به فاطمه فرمودند مرد اجنبی او را نبیند و او هم مرد اجنبی را نبیند. همه این‌ها درسی است که باید زنان و مردان ما به آن‌ها توجه داشته باشند.

چگونه می‌توان در امر ازدواج از اهل بیت (ع) به ویژه حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) الگوبرداری کرد؟

خداوند به انسان دو نیروی عقل و شهوت داده است که اگر در مسیر درست گام بردارد بر اثر تقوا آنچه را که دستور خداوند است انجام بدهد، جایگاه و مقامی بالاتر از ملائکه خواهد یافت؛ بنابراین باید با تهذیب و تزکیه نفس و تاسی از ائمه اطهار (ع) برای رسیدن به چنین جایگاهی تلاش کنیم.

در اجتماع امروز فساد جامعه را فرا گرفته است و زنان متدین و عفیفه کم پیدا می‌شوند. این همه شهید و اسیر برای حفظ حجاب داده‌ایم و هنوز هم افراد زیادی شهید می‌شوند؛ بنابراین باید به این مقوله از ارزش‌های دینی و اخلاقی توجه داشته باشیم.

اگر ازدواج نکرده‌اید و قرار است تشکیل خانواده بدهید درباره همسر آینده‌تان خوب تحقیق کنید و تا هفت نسل آن‌ها را بررسی کنید. در گذشته سبک خوبی برای ازدواج وجود داشت و مقوله تحقیق و شناخت از خانواده‌ها بسیار جدی بود، اما امروزه ازدواج‌ها خیابانی و بیابانی شده است؛ بنابراین آمار طلاق افزایش یافته است.

زمانی که مرد متدین و زن متدینه اهل تقوا و نماز، ایمان به خدا و قیامت با تحقیق و شناخت کامل زندگی مشترک خود را آغاز می‌کنند، کمتر دچار مشکل خواهند شد. حتی برخی طلبه‌ها نیز ازدواج کرده‌اند و موفق نشده‌اند و متاسفانه آمار طلاق در میان طلبه‌ها نیز افزایش یافته است. حضرت فاطمه معصومه (س) بدون اینکه ازدواج کند از دنیا رفت چرا که هم کفوی برای ایشان نبود. با اینکه دختر امام بودند و برادرشان نیز امام بود، اما به دلیل اینکه با کسی سنخیتی نداشتند، ازدواج نکردند. طلبه‌های متدین، مذهبی و ولایتی باید به دنبال دختر متدین، دارای اصالت خانواده و ریشه دار بروند و در ازدواج و انتخاب همسر دقت کنند.

حضرت محمد (ص) در نکوداشت‌شان و منزلت حضرت خدیجه (س) چگونه رفتار می‌کردند؟

حضرت محمد (ص) در مجالس زنان که می‌نشست از حضرت خدیجه (س) تعریف می‌کرد و بعد از وفات ایشان هم هر زمان نام خدیجه را می‌شنید، اشک می‌ریخت. پیامبر اسلام با آن عظمت که ۱۱۴ سوره به وی نازل شده و خاتم انبیا است برای همسرش اینقدر احترام قایل بود.

پیامبر اسلام می‌فرمایند من مثل خدیجه زنی ندیدم و نخواهم دید. ایشان در تمام مصائب و سختی‌ها همواره همراه پیامبر بود و این در حالی است که حضرت محمد (ص) می‌فرماید آنچه که به من آزار و اذیت رسیده است هیچ کدام از ۱۲۴ هزار پیامبر به اندازه من آزار و اذیت نشده‌اند و این امر بیانگر آن است که حضرت خدیجه نیز همراه پیامبر متحمل این سختی‌ها و مصائب شده اند.

برچسب ها: طلبه ها آمار طلاق
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین