bato-adv

چرا باید به اندازه کافی فیبر بخوریم؟

چرا باید به اندازه کافی فیبر بخوریم؟
این نکته ثابت شده که زنان بزرگسال زیر سن ۵۰ سال باید روزانه ۳۸ گرم و مردان در همین سنین ۲۵ گرم فیبر مصرف کنند. این میزان در زنان و مردان بالای ۵۰ سال، به ترتیب ۳۰ و ۲۱ گرم است.

به طور متوسط، بزرگسالان آمریکایی روزانه ۱۰ تا ۱۵ گرم فیبر مصرف می‌کنند در حالی که میزان نیاز روزانه بدن به این ماده مغذی، خیلی بیشتر از اینهاست.

نشانه‌های جسمی کمبود فیبر در بدن نیز از این قرارند:

احساس گرسنگی بعد از خوردن غذا: جذب فیبر در دستگاه گوارش کمک می‌کند تا شما زمان طولانی تری را با احساس سیری تجربه کنید. کسانی که یک یا دو ساعت بعد از خوردن غذا باز هم احساس گرسنگی می‌کنند، احتمالا فیبر کمتری را از رژیم غذایی شان دریافت کرده اند.

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که شروع وعده غذایی با منابع حاوی فیبر مانند یک بشقاب سالاد یا سوپ حاوی سبزیجات باشد تا هم مانع پرخوری شود و هم احساس سیری طولانی مدت را به وجود بیاورد.

نیاز به خواب بعد از صرف غذا: فیبر نقش مهمی در کمک به حفظ سطح قند خون دارد و شما هنگامی که غذا را کم می‌خورید و یا فیبر کافی وارد بدن نمی‌کنید، این روند باعث نوسانات سطح قند خون شده و منجر به احساس خستگی بعد از صرف غذا خواهد شد.

تحمل یبوست: فیبر‌های غیرمحلول در آب باعث راحتی دفع می‌شود. یکی از علائم آشکار کمبود فیبر یبوست است. اگر به دلیل نفخ یا عدم تحمل فیبر از مصرف آن‌ها پرهیز می‌کنید بهتر است بدانید که با افزودن تدریجی فیبر‌ها به برنامه غذایی و کار‌های دیگری مانند افزودن زیره به حبوبات تا حد زیادی می‌شود از این مشکلات پیشگیری کرد.

اضافه وزن: فیبر‌ها به لاغری کمک می‌کنند. فیبر‌های محلول در آب در لوله گوارشی ژلی درست کرده و به چربی‌ها می‌چسبند و هضم کربوهیدرات‌ها را کندتر می‌کنند.

به همین دلیل جذب کالری محدودتر می‌شود. علاوه بر این فیبر‌ها جلوی ترشح زیاد انسولین را می‌گیرد. ترشح انسولین زیاد باعث ذخیره سازی بیشتر چربی‌ها و چاقی می‌شود. توجه داشته باشید که عدم مصرف فیبر کافی باعث بروز مشکلات قلبی عروقی، چاقی، دیابت نوع ۲ و سرطان کولورکتال خواهد شد.

افزایش کلسترول: فیبر‌های محلول در آب باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شوند. این فیبر‌ها مانند تله‌ای عمل می‌کنند که به کلسترول موجود در سیستم گوارشی چسبیده و آن‌ها را به طور طبیعی از بدن دفع می‌کنند.

تا حد امکان از میوه‌های ارگانیک استفاده کنید که سرشار از مواد مغذی هستند.

سبزیجات تازه و خشک را فراموش نکنید.

غلات کامل را جایگزین غلات تصفیه شده کنید.

میوه‌های خشکی مانند خرما، زردآلوی خشک، انجیر، پسته، گردو و بادام و ... را به برنامه غذایی تان اضافه کنید.

حبوباتی مانند نخود، عدس، لپه، انواع لوبیا‌ها و ... فوق العاده هستند. توجه داشته باشید که عدم مصرف فیبر کافی باعث بروز مشکلات قلبی عروقی، چاقی، دیابت نوع ۲ و سرطان کولورکتال خواهد شد.

نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد که مصرف منظم فیبر‌های غذایی خطر مرگ و میر زودهنگام و ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های عفونی را به ترتیب به میزان ۲۲، ۳۴، ۴۶ و ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین