bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کیک زعفرانی؛ طعم دلپذیر زعفران و گلاب

طرز تهیه کیک زعفرانی؛ طعم دلپذیر زعفران و گلاب

کیک زعفرانی یکی از کیک‌های سنتی، خوش طعم و خوش رنگ و بوست که برای وعده صبحانه یا عصرانه همراه با چای بسیار مناسب است.

فراروـ کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری، کره‌ای و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک زعفرانی یکی از انواع کیک‌های عصرانه است که به خاطر داشتن زعفران و گلاب در ترکیباتش عطر و طعم بسیار دلپذیری دارد و می‌توانید آن را برای وعده صبحانه و یا عصرانه تهیه کنید و از خوردن آن همراه با چای در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.

به گزارش فرارو، در این مطلب با طرز تهیه کیک زعفرانی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های پخت یک کیک خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه کیک زعفرانی

آرد سفید شیرینی: دو لیوان سر پر
تخم مرغ متوسط: ۴ عدد
شیر: ۱ لیوان
شکر: یک و نیم لیوان
روغن مایع: ۱ لیوان سرخالی
زعفران دم کرده: نصف فنجان
گلاب: ۱ قاشق سوپ‌خوری
بکینگ پودر: ۲ قاشق غذاخوری
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
 
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب‌تری بگیرید:
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
 
۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.
 
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
ترازوی دیجیتال۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.
 
۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
 
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.
قالب کیک
۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
 
۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

طرز تهیه کیک زعفرانی

کیک زعفرانی
۱ ـ ابتدا آرد + بکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید.
 
۲ ـ فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا کاملا گرم و آماده باشد.
 
۳ ـ تخم مرغ + وانیل + شکر را داخل یک کاسه گود بریزید و با همزن برقی حدود ۵ تا ۷ دقیقه ابتدا با دور کند و سپس با دور تند هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند و مایه‌ای کرم رنگ و شفاف شکل بگیرد.
 
۴ ـ روغن را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید؛ سپس شیر + گلاب + زعفران دم کرده را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید. حالا همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید.
 
۵ ـ در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر را کم‌کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و به صورت دورانی از یک جهت با لیسک یا همزن دستی هم بزنید تا آرد کاملا با مواد مخلوط شود و حالت گلوله‌ای نداشته باشد.
 
۶ ـ ته قالبی را که برای پخت این کیک در نظر گرفته‌اید، با کره چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید و قالب را چند بار روی صفحه کابینت یا میز بکوبید تا هوای اضافه از مایه کیک خارج شود. حالا قالب را داخل فر بگذارید و ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا کیک بپزد و پف کند. بعد از گذشت این زمان حتما یک خلال یا سیخ چوبی داخل کیک فرو کنید و اگر چیزی به خلال نچسبید، قالب کیک را از فر بیرون بیاورید و اجازه بدهید تا کیک خنک شود. بعد کیک را داخل ظرف مورد نظر سرو برگردانید و نوش جان کنید.
نکته
در صورت تمایل می‌توانید داخل مایه کیک کمی گردوی خرد شده یا کشمش پلویی بریزید.
bato-adv
bato-adv
bato-adv