حزب جمهوری خواه در زمان ترامپ و اطرافیان دیوانه او به صورتی سازمان یافته تلاش کرده اند زندگی انسانی را روی زمین از بین ببرند؛ آنها نه فقط به صورت یک طرفه از توافق پاریس خارج شدند.
نوآم چامسکی زبانشناس و کارشناس برجسته مسائل سیاسی در آمریکا با ویران گر توصیف کردن پیامدهای اقتصاد بازار در چهار دهه گذشته در آمریکا درباره حرکت جامعه این کشور به سوی فروپاشی و ظهور فاشیسم هشدار داد.
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از تلویزیون اینترنتی دمکراسی ناو، چامسکی در گفتگو با ایمی گودمن، مجری شبکه و فعال سرشناس ضد جنگ درباره اظهارات اخیر خود مبنی بر اینکه وی حزب جمهوری خواه را خطرناکترین گروه تاریخ بشر میداند که مشتی دیگر آزار (سادیست) و ضد علم در آن جمع شده اند.
گفت: شکی نیست که ضدیت با علم مدتهای مدیدی است بخشی عمده از جامعه فعلی آمریکا را در برگرفته است؛ گروهی در این کشور از اوانجلیکها (کلیسای تبشیری) افراطی هستند که قدرتی نامعمول را نیز در دست دارند، ولی از نظر سیاسی، این گروه هرگز تا این اندازه قدرت نداشته است.
حزب جمهوری خواه در زمان ترامپ و اطرافیان دیوانه او به صورتی سازمان یافته تلاش کرده اند زندگی انسانی را روی زمین از بین ببرند؛ آنها نه فقط به صورت یک طرفه از توافق پاریس خارج شدند بلکه به صورتی مشتاقانه تلاش کردند استفاده از سوختهای فسیلی را به حداکثر برسانند.
نظامی را که آثار مخرب این سوختها را میکاست از میان برداشتند، آنچه را که روی میداد انکار میکردند و گرد خود گروهی از وفادارانی که آنها را میستودند جمع کردند که بخشی از این کار را با نظام رسانهای انجام دادند.
وی گفت: با توجه به اینکه آمریکا قدرتمندترین و مهمترین کشور تاریخ بشر به شمار میآید، هر کاری که در این کشور انجام میگیرد بر دیگران نیز تاثیر میگذارد.
اتفاقات دیگری که در حال وقوع هستند به اندازه کافی بد هستند، ولی آمریکا سرآمد حرکت به سوی نابود کردن آینده است و مسئولیت ما در این میان کنترل کردن و پایان دادن به این رویه و بازگرداندن کشور به عقلانیت در این مسائل است، پیش از آن که خیلی دیر بشود.
چامسکی درباره ظهور چهره جدید از فاشیسم در گروه راستگرای افراطی در میان طیفهای مختلف سیاسی در آمریکا گفت: ما در قالب آنچه که آن را نئولیبرالیسم میخوانیم، بیش از چهل و پنج سال است که شاهد حمله به جامعه هستیم و این اقدامات پیامد و آثار بسیار جدی به همراه داشته است به شکلی که موسسه برند بررسیهایی که انجام داده است.
نشان از انتقال ثروت از نود درصد اقشار پایین دست جامعه از جمله طبقه متوسط و طبقه ضعیف به طبقه بسیار ثروتمند در چهل سال اخیر دارد که گمان میرود مبلغی بالغ بر پنجاه تریلیون دلار باشد، انتقال ثروتی که میتوان آنرا سرقت نیز نامید.
همچنین موسسه پاندورا نیز در گزارشی، بخشهایی از این رویه را منتشر کرده است به شکلی که حقوق مدیران افزایشی سرسام آور داشت و بخش اکثریت جامعه در نهایت بتوانند از حقوقی به حقوق دیگر، خود را زنده نگهدارند و شمار بسیار اندکی از آنها پس انداز دارند و مشکلات سلامت در صورت بروز برای آنها به معضلی بسیار بزرگ تبدیل خواهد شد.
وی با انتقاد از نظام تامین اجتماعی برای پوشش مرخصی و مزایای پس از زایمان برای زنان در آمریکا گفت: در حال حاضر حزب جمهوری خواه صد درصد مخالف اقداماتی هر چند اندک و ضعیف برای کاستن از تغییرات آب و هوایی است.
کسانی مانند بارن از وست ویرجینیا یا منشن از جمله اصلیترین دریافت کنندگان پول از شرکتهای تولید کننده سوخت فسیلی، در هر اقدامی در این خصوص کارشکنی میکنند و با حمایت کامل و صد در صدی جمهوری خواهان همراه هستند.
حتی کاری بسیار ساده و ابتدایی در حوزه زیست محیطی در این کشور با تبلیغات گسترده مسموم شرکتهای خصوصی همراه میشود. اگر به معنی واژه نولیبرالیسم در واژه نامه نگاه کنید در معنی آن ‹اعتقاد به بازار و اعتماد به بازار› آورده شده است در حالی که در دنیای واقعی، معنای نولیبرالیسم جنگ تلخ بین طبقات است.
به هر کجای جامعه ما که نگاه کنید نشانههایی از آن را میبینید و سرقت پنجاه تریلیون دلار از سرمایهها نیز بخشی کوچک از آن به شمار میآید و وضعیت فاجعه بار کنونی نتیجه آن است.
وی درباره رویدادهای ششم ژانویه سالی که گذشت و اینکه آیا به باور وی ترامپ امکان دوباره رسیدن به ریاست جمهوری را دارد یا نه گفت: این احتمال وجود دارد؛ راهبرد جمهوری خواهان موفقیت آمیز بود، اینکه تا جایی که امکان دارد به کشور آسیب وارد کنید، آن را به گردن دمکراتها بیندازید.
این امکان همچنان وجود دارد که این حزب انکارگرا بار دیگر به قدرت بیاید و ترامپ یا شخصی مانند او را روی کار بیاورد. فاشیسم مایه نگرانی جدی است و برخی تحلیل گران و ناظران مطلع میگویند ما (آمریکا) در حال حرکت به سوی فاشیسم واقعی هستیم.
باور من این است که بسیاری از عوارض و علائم فاشیسم کاملا در کشور ما جلوه گر است. دست یازیدن به خشونت و باور به اینکه خشونت لازم است، بخشی عمده از حزب جمهوری خواه که باید بگویم سی تا چهل درصد از آنها میگویند شاید خشونت برای نجات کشور از دست کسانی که میخواهند آن را به نابودی بکشانند، لازم باشد.
چامسکی گفت: ما این را در گروههای شبه نظامی شاهد بودیم و حوادث ششم ژانویه نمونهای از آن بودند. مردمی از چرخه میانی جامعه آمریکا که گروههایی شبیه به شبه نظامیان در میان آنان بودند، واقعا این احساس را داشتند که باید برای نجات کشور دست به کودتا زد.
آنها تلاش خود را برای کودتا انجام دادند تا دولتی منتخب را با کودتا به زیر بکشند و حال حزب جمهوری خواه شیوههایی پیچیده را در پیش گرفته است که اطمینان حاصل کند بار بعد موفق خواهد شد و برای نمونه با فعالان کودتای ششم ژانویه مثل قهرمانی برخورد میکنند که تلاش کرده بودند آمریکا را نجات بدهند.
نشانههایی از فروپاشی گسترده اجتماعی به چشم میخورد که نشان از این حقیقت دارد که مردم به اندازه کافی ذخیره مالی برای گذر از این بحران را ندارند و این مساله در جوامع محروم نگهداشته شده به مراتب بدتر است؛ مانند سیاه پوستان که واقعا در شرایط بسیار بدی زندگی میکنند.
کشوری که ثروتمندترین کشور تاریخ بشری به شمار میآید به راحتی میتواند راهی برای آینده روشنتر پیدا کند.
وی گفت: اقدامات در حوزه کارگری با حضور دولتی دلسوز راه را برای مردمسالاری اجتماعی باز میکند؛ باید از آنچه که باعث شد اروپا به سوی فاشیسم برود الهام گرفت، آمریکا با آن فشارها به سوی مردمسالاری اجتماعی حرکت کرد، ولی حال میبینیم که در کمال شگفتی، اتفاق برعکس دارد روی میدهد و آمریکا به سوی شکلی از فاشیسم حرکت میکند.
و اروپا به سوی مردمسالاری اجتماعی کارآمد حرکت میکند هر چند که مشکلات خود را نیز دارد. حال آنکه با اقداماتی، ممکن است نه تنها به سالهای دهه سی، بلکه به مراتب بهتر از آن سوق یابیم.