در ۳ آبان ۱۴۰۰ ماموران فرودگاه اهواز محموله پرندگان زینتی به مقصد کشور کویت را متوقف میکنند و به دنبال آن شرکت صادر کننده صادر کردن محموله مجوز محیط زیست را به فرودگاه عرضه میکند.
چند سالی است که کشورهای حوزه خلیج فارس برای غنی کردن زیستگاههای خود پرندگان ایرانی را میخرند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، چند روز گذشته سند مجوز محیط زیست خوزستان برای صادرات پرندگان زینتی منتشر شد که حاکی از آن است، در ۳ آبان ۱۴۰۰ ماموران فرودگاه اهواز محموله پرندگان زینتی به مقصد کشور کویت را متوقف میکنند و به دنبال آن شرکت صادر کننده صادر کردن محموله مجوز محیط زیست را به فرودگاه عرضه میکند.
در این نامه مجوز خروج ۳۰۰ قطعه قناری، ۱۰۰ قطعه بلبل خرما، ۱۰۰ مرغ مینا، ۱۵۰ فنچ و ۲۰۰ قطعه جوجه شتر مرغ داده شده است، که نکته جالب آن وجود بلبل خرما در این لیست است که جزء پرندگان ممنوعه برای شکار و نگهداری است.
شهاب الدین منتظمی مدیر کل دفتر حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست در گفتگویی در مورد صادرات این پرندگان گفت: این مجوز بر اساس مشاغل خانگی صادر شده و صادرات پرندگان زینتی یک امر عادی در جهان است.
وی در مورد وجود بلبل خرما در این محموله گفت: بلبل خرما در این لیست وجود نداشته است.
چند سالی است که کشورهای حوزه خلیج فارس برای غنی کردن زیستگاههای خود پرندگان ایرانی را میخرند و بازار قاچاق این پرندگان داغ است.
اما این بار قاچاقی در کار نیست و پرندگان زینتی ایران با مجوز متولی حیات وحش یعنی سازمان محیط زیست با هواپیما راهی این کشورها میشوند.