bato-adv

هر کیلو قزل آلا ۶۳ هزار تومان؛ تولیدکنندگان ورشکست شده‌اند

هر کیلو قزل آلا ۶۳ هزار تومان؛ تولیدکنندگان ورشکست شده‌اند
مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی قیمت تمام شده هر کیلو قزل آلا را ۶۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با افزایش قیمت در هفته‌های اخیر، تولیدکنندگان نسبت به تولید رغبت بیشتری از خود نشان دادند که مجدد با تورم و افزایش قیمت نهاده، سود‌های قبلی از بین رفت.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۱۱ دی ۱۴۰۰

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: قیمت کنونی هر کیلو قزل آلا با کاهش ۲ تا ۳ هزار تومانی به ۶۲ تا ۶۳ هزار تومان رسیده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: قیمت هر کیلو قزل آلا بعد از شب یلدا با کاهش ۲ تا ۳ هزارتومانی در عمده فروشی‌ها به ۶۲ تا ۶۳ هزار تومان رسیده که این امر بیانگر ورشکستگی تولیدکنندگان است.

او قیمت تمام شده هر کیلو قزل آلا را ۶۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با افزایش قیمت در هفته‌های اخیر، تولیدکنندگان نسبت به تولید رغبت بیشتری از خود نشان دادند که مجدد با تورم و افزایش قیمت نهاده، سود‌های قبلی از بین رفت و به عبارت دیگر این افزایش هزینه تمام شده، کام تولیدکننده را تلخ کرد.

نبی زاده ادامه داد: علی رغم افزایش ۵۰ درصدی قیمت قزل آلا نسبت به سال قبل، اما هزینه‌های تولید به قدری افزایش یافت که جوابگوی هزینه تولید نیست و هم اکنون خیلی از مزارع متضرر هستند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی درباره وضعیت صادرات قزل آلا گفت: امسال برآورد‌ها حاکی از آن است که صادرات قزل آلا به ۱۲ هزار تن برسد، اما نمی‌دانیم در سامانه گمرک آمار‌ها چطور ثبت می‌شود و این احتمال وجود دارد که با کد دیگری در سامانه ثبت شده باشد که جزو آمار قزل آلا نمی‌آید.

به گفته او، با توجه به روند خوب صادرات، پرورش دهندگانی که می‌توانند تولید صادراتی داشته باشند، وضعیتشان مناسب است.

نبی زاده درباره تاثیر تغییر در تخصیص نرخ ارز نهاده بر بازار قزل آلا گفت: تغییر نرخ ارز نهاده‌های دامی به واسطه افزایش قیمت مرغ منجر به رقابتی شدن بازار با قزل آلا می‌شود، هر چند به دلیل کاهش قدرت خرید خانوار و وضعیت معیشتی مردم حاضر به افزایش قیمت نیستیم.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی ادامه داد: با تغییر نرخ ارز نهاده، قیمت مرغ به قیمت قزل الا نزدیک می‌شود که با این وجود ماهی به جایگاه واقعی خود در سبد مصرفی می‌رسد.

او گفت: تغییر در تخصیص نرخ ارز هر چه سریع‌تر باید اتفاق بیفتد یا به تمامی بخش‌ها ارز ترجیحی داده شود تا تولیدکنندگان بتوانند با آسودگی‌خاطر به تولید ادامه دهند، این درحالی است که در سه سال گذشته تولیدکنندگان قزل آلا به سبب بحث یارانه با مشکلاتی روبه رو شدند.

این مقام مسئول درباره اینکه واحد‌های پرورشی با ۵۰ درصد ظرفیت هم کار نمی‌کنند، گفت: طی سه سال گذشته با تخصیص ارز ترجیحی به واردات نهاده‌های دامی، تقاضا برای خرید ماهی به واسطه ارزان بودن مرغ کاهش یافت، کمااینکه به رغم عرضه محصول با ضرر هم مردم توان خرید ندارند که نبود تقاضا در بازار قزل آلا بیانگر افت مصرف ماهی است که با این وجود آینده روشنی پیش روی تولید نیست.

نبی زاده با تاکید بر این موضوع که تغییر در تخصیص نرخ ارز تاثیر ناچیزی بر بازار قزل آلا دارد، گفت: تولیدکنندگان قزل آلا ۵ درصد یارانه و تولیدکنندگان مرغ ۹۵ درصد یارانه می‌گیرند که با این وجود افزایش قیمت ماهی چندان نیست و در مقابل نوسان قیمت مرغ منجر به رقابتی شدن بازار قزل آلا می‌شود.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین