bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۲۶۷۷

پاسخ به جوسازي‌ها علیه يك فتواي فقهي رهبر انقلاب

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۰۴ مرداد ۱۳۸۹


پایگاه اینترنتی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در خصوص استفتاي اخیر از ایشان پیرامون بایسته‌ها و نشانه التزام از ولایت فقیه گزارش مبسوطی را منتشر كرده است. 

در اين گزارش آمده است: رسانه‌هاي ضد انقلاب سعی كردند در سه حوزه فعالیت تخریب خودشان را آرایش دهند. ابتدا و بدون توجه به تاریخ پرافتخار مرجعیت شیعه، این استفتا را بدعتی در احكام صادره از سوی مرجعیت شیعه جلوه دادند. در سطح دوم سعی كردند كه بدون اینكه كوچك‌ترین اشاره‌ای به محور اصلی این استفتا كنند، تمركزشان را بر تخریب اصل 109 قانون اساسی -كه به بیان ویژگی‌های ولی‌فقیه می‌پردازد- ‌گذارند و در سطح سوم، تلاش كردند آن قسمت از متن استفتا را كه عبارت بود از « ولایت فقیه، در عصر غیبت شعبه‌اى است از ولایت ائمه اطهار» كه به‌صورت تلمیحی به جمله امام اشاره دارد مورد آماج قرار دهند. چه چیزی سبب شد كه دشمن به تكاپو بیفتد و سعی كند آب را گل‌آلود كند؟ 

چه پیامی در این استفتا وجود داشت كه این گروه را نگران كرد؟ چه نتایجی در انتشار این مطلب بود كه رسانه‌های غیرخودی این چنین با این مطلب برخورد كردند؟ «ولایت فقیه به معناى حاكمیت مجتهد جامع‌الشرایط در عصر غیبت است و شعبه‌اى است از ولایت ائمه اطهار (علیهم السلام) كه همان ولایت رسول‌الله (صلى‌الله علیه وآله) است و همین كه از دستورات حكومتى ولى امر مسلمین اطاعت كنید، نشانگر التزام كامل به آن است.» ( متن پاسخ رهبر انقلاب به استفتا)برای پاسخ به این سوال باید توجه داشت كه این استفتا، استمرار سیره و سلوك سیاسی رهبر انقلاب اسلامی از منظر فقهی بود.
 
این مطالب در طول یك‌سال اخیر بارها به‌صورت علنی مطرح شده بود. آنجا كه ایشان در شهریور داغ سال 88، در نماز جمعه ماه رمضان، سخن از استرات‍ژی جذب حداكثری و دفع حداقلی نظام به میان آوردند و بعد از این بیان، بارها از سوی ایشان مطرح شد و پیگیری‌ شد و عمل شد تا در دیدار بسیجیان سراسر كشور، هنگامی كه در پایان یكی از فرازهای بیانات معظم‌له، جمعیت شعار مرگ بر ضد ولایت فقیه سر دادند، ایشان فرمودند:«مراقب باشید، مواظب باشید، نمی‌شود هر كسى را به‌مجرد یك خطايى یا اشتباهى گفت منافق؛ نمی‌شود هر كسى را به‌مجرد اینكه یك كلمه حرفى برخلاف آنچه كه من و شما فكر می‌كنیم، زد، بگويیم آقا این ضد ولایت فقیه است. 

در تشخیص‌ها خیلى باید مراقبت كنید. من تاكیدم به شما جوانان عزیز، فرزندان عزیز خود من، جوانان پرشور این كشور در سراسر میهن عزیز، همین است. انگیزه‌ها با شدت، با قوّت، با ایمان كامل، با امید كامل به آینده حفظ بشود اما در تشخیص‌ها و در مصداق‌هاى مختلف دقت بشود. بی‌دقتى در مصداق‌ها، گاهى اوقات ضررها و لطمات بزرگى خواهد زد.» و در همان دیدار ایشان به خط اساسی دشمن در جبهه جنگ نرم اشاره كردند كه «یكى از ابزارها در جنگ نرم این است كه مردم را در یك جامعه نسبت به یكدیگر بدبین كنند، بددل كنند، اختلاف ایجاد كنند... بعد در میانه، عناصر دست‌آموز مغرض معاند را به كارهاى خلاف وادار كنند و مسئولان كشور نتوانند تشخیص بدهند كى بود، چى بود، چه شد.این جزو طرح‌هاى اساسى است. اینجور كارى را دنبال می‌كنند.» چهارم آذرماه 88 پاسخی كه در ادامه این استفتا آمده است شعاع دایره خودی‌ها را بلندتر و كشیده‌تر می‌كند.
 
پاسخ رهبر انقلاب اسلامی، درواقع تعیین ضابطه‌ای برای احراز التزام به ولایت فقیه بود كه پیش از این و در این حد از شفافیت مطرح نشده بود.رسانه‌های دشمن سعی كردند یكی از مهم‌ترین راهبردها و فرصت‌های وحدت‌بخش ما را تبدیل به یك تهدید تفرقه‌ساز كنند. پاسخی كه در ادامه این استفتا آمده است شعاع دایره خودی‌ها را بلندتر و كشیده‌تر می‌كند. پاسخ رهبر انقلاب اسلامی درواقع تعیین ضابطه‌ای برای احراز التزام به ولایت فقیه بود كه پیش از این و در این حد از شفافیت مطرح نشده بود. 

در این پاسخ از میان نظرات و دیدگاه‌های ولی فقیه كه طبعا عرصه‌های گوناگون و مختلفی را شامل می‌شود تنها آنچه در قالب «دستور حكومتی» صادر می‌شود، معیار التزام به ولایت فقیه تلقی می‌شود و این با توجه به قانون اساسی یعنی: حضور و فعالیت تعداد زیادی از بازیگران و كنشگران در فضای سیاسی و دشمن به خیال خود می‌خواهد با جار و جنجال رسانه‌ای، كاری كند كه حرف‌ها شنیده نشود و یا ناقص و تحریف شده به گوش مردم برسد. 

در انتهاي اين گزارش فرمايشات امام (ره) درباره ولايت فقيه آمده است: «قضیه ولایت فقیه یك چیزى نیست كه مجلس خبرگان ایجاد كرده باشد. ولایت فقیه یك چیزى است كه خداى تبارك و تعالى درست كرده است. همان ولایت رسول اللَّه هست و اینها از ولایت رسول اللَّه هم می‌ترسند! شما بدانید كه اگر امام زمان -سلام اللَّه علیه- حالا بیاید، باز این قلم‌ها مخالف‌اند با او و آنها هم بدانند كه قلم‌هاى آنها نمى‌تواند مسیر ملت ما را منحرف كند. آنها باید بفهمند اینكه ملت ما بیدار شده است و مسائلى كه شما طرح مى‌كنید ملت مى‌فهمد، متوجه مى‌شود، دست و پا نزنید! خودتان را به ملت ملحق كنید.»

برچسب ها: رهبری فتوا
bato-adv
bato-adv
bato-adv