مواد شیرین موجب اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود و توصیه میشود مصرف این مواد به حداقل ممکن برسد.
بسیج ملی «تغذیه سالم» از ۱۵ دی در سراسر کشور آغاز شده، این برنامه که تا ۳۰ دی ادامه دارد هرساله با هدف افزایش آگاهی و اطلاع رسانی در خصوص تغذیه سالم برگزار میشود.
شعار امسال این برنامه "تغذیه، کرونا و واکسیناسیون" است، شعاری که با توجه به استمرار بیماری کرونا در کشور انتخاب شده و هدف از انتخاب آن هوشیارسازی و آگاه سازی مردم نسبت به نقش تغذیه در پیشگیری از کرونا و تاثیر آن بر اثرگذاری هرچه بیشتر و بهتر واکسیناسیون کرونا است.
نیلوفر حیدری کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به برگزاری هرساله بسیج ملی تغذیه سالم گفت: امسال دوازدهمین دوره این برنامه در کشور در حال برگزاری است.
وی افزود: با توجه به شعار این برنامه که "تغذیه، کرونا و واکسیناسیون" است، در تلاش هستیم امسال اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در زمینه نقش تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کرونا، تاثیرات مثبت آن در بهبود هرچه سریعتر بیماران مبتلا و نقش آن در اثرگذاری هرچه بیشتر واکسیناسیون کرونا داشته باشیم.
حیدری گفت: در شرایط شیوع کرونا، برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیاز است افراد در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی، از تغذیه سالم و درستی جهت افزایش توان دفاعی بدن برخوردار باشند.
این کارشناس تغذیه، تعادل و تنوع در برنامه غذایی را یک اصل مهم و ضروری جهت داشتن سیستم ایمنی قوی عنوان کرد و افزود: افراد باید تمام گروههای هرم غذایی از جمله سبزیجات، لبنیات، چربیها و ... را در برنامه غذایی روزانه خود داشته و از هرکدام به میزان مناسب استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: هرگونه افراد و تفریط در مصرف هرماده غذایی میتواند برای سلامت بدن آسیب رسان باشد.
حیدری بر مصرف روزانه میوه و سبزیجات هر فصل در همان فصل تاکید کرد و افزود: میوههای هرفصل مواد مورد نیاز بدن را برای همان شرایط آب و هوایی در خود دارند و توصیه میشود در برنامه غذایی روزانه حتما مصرف شوند.
این کارشناس تغذیه بر مصرف مناسبت منابع پروتئینی در برنامه غذایی روزانه جهت افزایش توان سیستم ایمنی بدن تاکید کرد و افزود: مهمترین منابع پروتئین گوشت، تخم مرغ و حبوبات هستند که باید در برنامه غذایی روزانه مورد استفاده قرار گیرند.
حیدری بر مصرف مناسب مایعات جهت بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن هم تاکید کرد و افزود: هر فرد باید روزانه شش تا هشت لیوان آب مصرف کند.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: منظور از آب تنها آب به تنهایی نیست و آب موجود در مواد غذایی، میوه و سبزیجات، آبمیوههای طبیعی و ... را هم شامل میشود.
حیدری نسبت به مصرف بسیار مواد شیرین در برنامه غذایی هشدار داد و افزود: مواد شیرین موجب اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود و توصیه میشود مصرف این مواد به حداقل ممکن برسد.
وی افزود: همچنین مصرف انواع روغن و چربی هم باید تا حد امکان کاهش یافته و از روغنهای گیاهی به جای روغن جامد و نیمه جامد استفاده شود.