bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۲۷۲۶۰

رژیم غذایی نامناسب؛ علت یک پنجم مرگ‌ها در جهان

رژیم غذایی نامناسب؛ علت یک پنجم مرگ‌ها در جهان

در سال ۲۰۱۷ ایران ۲۹۹ هزار مورد مرگ داشته است که این رقم در سال ۲۰۴۰ میلادی به حدود ۸۰۰ هزار مورد می‌رسد که ۳۹۰ هزار مورد آن ناشی از بیماری‌های غیرواگیر خواهد بود.

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۲۰ دی ۱۴۰۰

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: رژیم غذایی نامناسب با ۱۱ میلیون قربانی اولین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شده و یک پنجم مرگ‌ها را در جهان داراست.

به گزارش ایلنا، زهرا عبداللهی در وبینار ضرورت توجه به تغذیه کارکنان گفت: بیماری‌های غیرواگیر علت ۶۰ درصد مرگ‌ها در جهان و ۷۶ درصد مرگ‌ها در ایران است. این وضعیت در تمام کشور‌های با درآمد بالا، متوسط و پایین از جمله در ایران که درآمد متوسط دارد، یک روند افزایشی دارد.

وی با اشاره به این که الگوی غذایی نامناسب اولین ریسک فاکتور و اولین دلیل مرگ هاست، ادامه داد: در یک مطالعه که در ۱۹۵ کشور توسط ۱۳۰ محقق از ۴۰ کشور جهان انجام شد، رژیم غذایی نامناسب با ۱۱ میلیون قربانی اولین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شده و یک پنجم مرگ‌ها را در جهان داراست.

وی افزود: در سال ۲۰۱۷ ایران ۲۹۹ هزار مورد مرگ داشته است که این رقم در سال ۲۰۴۰ میلادی به حدود ۸۰۰ هزار مورد می‌رسد که ۳۹۰ هزار مورد آن ناشی از بیماری‌های غیرواگیر خواهد بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: بار اقتصادی ناشی از بیماری‌های غیرواگیر سالانه معادل ۴۴۶ هزار میلیارد تومان یعنی معادل ۳ درصد تولید ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماری‌ها معادل ۲۳۸.۲ هزار میلیارد تومان در کشور خواهد بود.

عبداللهی گفت: آخرین مطالعه سال ۱۴۰۰ در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال نشان می‌دهد که یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، ۴۰ درصد آقایان و ۳۶ درصد خانم‌ها دارای اضافه وزن و ۵۱ درصد جمعیت تحرک بدنی کافی ندارند.

وی با بیان این که ایرانیان ۹.۷ گرم در روز یعنی دو برابر مقدار توصیه شده که مصرف روزانه ۵ گرم نمک است، بیشتر نمک مصرف می‌کنند، بیان داشت: با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع و افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن شاهد کاهش ۲۷ درصدی غیبت در کار، کاهش ۲۶ درصدی هزینه‌های مراقبتی و کاهش ۳۲ درصدی هزینه‌های ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماری‌ها خواهیم بود.

وی اشتغال حدود ۸.۵ میلیون کارمند در دستگاه‌های مختلف را مورد اشاره قرار داد و ادامه داد: بر اساس بند ۸ مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند ۹۴ دستگاه‌های اجرایی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود بر اساس بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت که مسئولیت تهیه آن به وزارت بهداشت محول شده است، هستند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، ابلاغ بسته اجرایی تغذیه کارکنان، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرایی، برگزاری دوره‌های آموزشی ضمن خدمت در زمینه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوری ها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری‌ها و پایش اجرای برنامه از طریق دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی (ساغ) را خواستار شد.

گفتنی است این وبینار با حضور دل پیشه رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، رنجبر از سازمان بهداشت جهانی و مدیران تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین