فرارو- در حال حاضر، اکثر کاربران با مفهوم «بازیهای ابری» آشنا هستند، که به عنوان یک جریان اصلی در بازیهای امروزی شناخته میشود. با سرویسهایی مانند Google Stadia، Xbox Game Pass Ultimate، Amazon Luna و غیره، میتوانید بدون نیاز به سخت افزار رایانه شخصی، بازیهای رایانهای را انجام دهید. سرورهای متعلق به شرکتها بازیها را اجرا میکنند و گیم پلی بازی را از طریق اینترنت روی دستگاه شما پخش میکنند. ابزار بازی Moonlight بسیار شبیه به این خدمات است، اما به عنوان سرور برای بازیهای شخصی شما عمل میکند. در این مقاله، قصد داریم همه چیز را در مورد ابزار بازی Moonlight و اینکه چرا هر گیمر رایانه شخصی باید از آن استفاده کند، به شما بگوییم.
همانطور که قبلاً ذکر شد، Moonlight برنامهای است که به شما امکان میدهد بازیها را از طریق اینترنت از رایانه بازی خود (معروف به میزبان) به تلفن، تبلت، لپ تاپ یا تلویزیون (معروف به مشتری) پخش کنید. با فرض اینکه اتصالات اینترنتی به اندازه کافی برای میزبان و مشتری دارید، میتوانید بازیهای رایانه شخصی خود را در هر مکانی انجام دهید، حتی اگر دستگاه بازی شما از نظر فیزیکی کیلومترها دورتر باشد.
در واقع شما به جای پخش جریانی بازیها از سرورهای گوگل یا آمازون، آنها را از رایانه بازی خود پخش میکنید و به جای پرداخت پول به گوگل یا آمازون برای خرید بازیها و پخش محتوا، میتوانید بازیهایی را که قبلاً خریداری کردید، به صورت رایگان پخش کنید. به علاوه، با استفاده از این ابزار شما میتوانید هر بازی را پخش کنید، نه فقط بازیهایی که گوگل، آمازون یا مایکروسافت ارائه میدهند. Moonlight رایگان و منبع باز است، بنابراین میتوانید بدون هیچ هزینهای آن را روی هر تعداد سیستمی که دوست دارید نصب کنید. اگر توسعهدهنده نرمافزار هم هستید، حتی میتوانید به توسعه بیشتر Moonlight کمک کنید.
اگر از طرفداران Steam هستید، احتمالاً میدانید که Valve برنامه مخصوص به خود را برای استریم Steam library شما دارد. این برنامه Steam Link نام دارد که از سخت افزار Steam Link متوقف شده الهام گرفته شده است. Steam Link به صورت رایگان در بسیاری از پلتفرمها (از جمله اندروید) در دسترس است و مانند ابزار بازی Moonlight، به شما این امکان را میدهد که از ریگ بازی خود به عنوان «میزبان» برای پخش جریانی بازیها در دستگاههای دیگر (مشتری) استفاده کنید.
با این حال، Steam Link دو مشکل عمده دارد؛ واضح است که اولین مورد این است که این ابزار فقط برای استریم بازیهای Steam طراحی شده است. اگر بازیهای خود را از طریق روشهای دیگر خریداری میکنید، برنامه Steam Link از شما میخواهد که بازی را از طریق Steam نصب کنید. اگرچه انجام این کار ساده است، اما گاهی اوقات منجر به پخش ضعیف بازی میشود. مانع دیگر این است که گاهی اوقات به شما اجازه نمیدهد بازیهای Steam خاصی را پخش کنید. حتی اگر این بازی یک بازی Steam باشد که روی ریگ شما خوب کار میکند، برخی از بازیها وقتی آنها را در Steam Link فعال میکنید با صفحه سیاه نمایش داده میشوند.
به عبارت دیگر، اگر در درجه اول کاربر Steam هستید و بازیهایی که میخواهید بازی کنید متعلق به آن باشد، Steam Link ابزار مفیدی است. اما مزیت ابزار بازی Moonlight این است که هر دوی این محدودیتها را از بین میبرد و شما میتوانید هر بازی را که میخواهید از هر منبعی استریم کنید. در واقع، این ابزار تا زمانی که روی کامپیوتر میزبان شما نصب شده باشد، میتوانید آن را روی هر یک از دستگاههای دیگر خود اجرا کنید.
اگر همه چیز را به درستی تنظیم کردهاید، میتوانید برنامه Moonlight را روی کلاینت خود، مثلاً یک تلفن هوشمند فعال کنید. پس از باز شدن برنامه، میتوانید در آرشیو بازیهای خود که در خانه بر روی کامپیوتر میزبان خود نصب شدهاند، پیمایش کنید. فقط بازی مورد نظر خود را انتخاب کنید و کامپیوتر میزبان شما آن را باز میکند و شروع به پخش بازی در تلفن شما میکند. به همین سادگی!
اساساً، Moonlight فقط یک روش فانتزی برای انعکاس دسکتاپ رایانه بازی شما از راه دور است. با استفاده از نرم افزار ایجاد شده توسط انویدیا، Moonlight تصاویر را از کامپیوتر میزبان شما به دستگاه دیگر شما منتقل میکند. به طور همزمان، ورودیهای شما را از طریق یک کنترلر یا صفحه کلید/موس به رایانه شخصی باز میگرداند و یک حلقه ورودی/پاسخ ایجاد میکند. با فرض اینکه اتصالات اینترنتی شما در هر دو نقطه به اندازه کافی سریع است، باید فقط میلی ثانیه طول بکشد تا ورودیهای شما روی دستگاه کلاینت توسط میزبان دریافت شود و سپس پاسخ بصری آن ورودیها به مشتری بازگردد. به طور طبیعی، این فرآیند مقدار معینی تاخیر ایجاد میکند، با این حال، اگر همه چیز به درستی کار کند، به سختی متوجه این میزان تأخیر خواهید شد.
البته باید توجه داشت که ابزار بازی Moonlight برای بازیهای رقابتی چندان مفید نیست. بازیهای تکنفره همچون RPGهای نوبتی، رمانهای بصری و سایر بازیهایی که تأخیر میلی ثانیهای در آنها چندان تأثیرگذار نیست، برای Moonlight مناسبتر هستند.
همانطور که در بخش قبل ذکر شد، برنامه بازی Moonlight بر اساس پروتکل توسعه یافته توسط Nvidia ساخته شده است. متأسفانه، این بدان معناست که Moonlight فقط بر روی رایانههای شخصی میزبان با کارتهای گرافیک مبتنی بر Nvidia کار میکند. AMD و کاربران گرافیک یکپارچه اینتل باید به Steam Link و سایر برنامهها اعتماد کنند، زیرا Moonlight در آنها کار نمیکند. با این حال، این شرایط سخت فقط برای دستگاه میزبان وجود دارد و دستگاههای مشتری شما نیازی به مجهز شدن به سخت افزار انویدیا ندارند.
لذت واقعی Moonlight این است که استفاده از آن را در همه دستگاههایی که در حال حاضر در اختیار دارید، عملی کند. تصور کنید که در یک اتاق هتل هستید و بازیها را در کروم بوک خود که از رایانه شخصیتان در خانه پشتیبانی میشود، دنبال میکنید. تصور کنید که در قطار هستید و در حال انجام یک بازی کامپیوتری با گوشی هوشمند خود هستید. یا به این فکر کنید که چقدر عالی است که بازیهای رایانه شخصی خود را در خانه والدین خود، درست در تلویزیون آنها انجام دهید. همه این موارد به سادگی عملی میشود و از هماکنون، میتوانید نسخه کلاینت ابزار بازی Moonlight را بر روی انواع سیستمها شامل؛ گوشیها و تبلتهای اندرویدی، تبلتهای آمازون، آیفون و آیپد، تلویزیونهای اندروید و استریمر، اپل تی وی، رایانههای شخصی و لپ تاپهای ویندوزی، رایانههای شخصی و لپ تاپ macOS، رایانههای شخصی و لپ تاپهای لینوکس و سیستمهای مبتنی بر سیستم عامل کروم، نصب کنید.
تیم Moonlight یک راهنمای راه اندازی فوق العاده دقیق در اختیار شما قرار میدهد. نه تنها نحوه اجرای Moonlight بر روی انواع میزبان و کلاینت، بلکه نحوه اجرای ترفندهای منظمی مانند استفاده از یک سرور ابری اجارهای برای پخش جریانی بازی ها، استفاده از Moonlight به عنوان ابزار بهره وری و موارد دیگر را نیز ارائه میکند. با این حال، در اینجا قصد داریم تا شما را با نحوه شروع استفاده از ابزار بازی Moonlight نصب شده بر روی رایانه شخصی ویندوز به عنوان میزبان و یک تلفن Android به عنوان مشتری، آشنا سازیم؛
۱. برنامه GeForce Experience را در رایانه شخصی خود نصب کنید. اگر قبلاً آن را نصب کرده اید، فقط مطمئن شوید که آخرین نسخه را در اختیار دارید.
۲. برنامه Experience را راه اندازی کنید و به Settings > Shield بروید. در اینجا، مطمئن شوید که کلید GameStream روشن است.
۳. برنامه میزبان Moonlight را دانلود، نصب و راه اندازی کنید.
۴. مطمئن شوید که تلفن اندرویدی شما به همان شبکه کامپیوتر میزبان شما متصل است. برنامه اندروید Moonlight را دانلود، نصب و راه اندازی کنید.
۵. هنگامی که برنامه اندروید را راه اندازی میکنید، باید فقط در چند ثانیه کامپیوتر بازی شما را تشخیص دهد. روی تصویری که ظاهر میشود ضربه بزنید.
۶. یک پین روی گوشی خود دریافت خواهید کرد که باید آن را در رایانه شخصی خود وارد کنید. این کار را انجام دهید تا جفت شدن دو دستگاه را بپذیرید.
۷. وقتی دو دستگاه متصل شد، یک بازی را در تلفن Android خود راه اندازی کنید تا پخش آن را مانند جادو تماشا کنید.
منبع: androidauthority
ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو