bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۲۹۳۵۷
اسرائیل هیوم: روابط رو به رشد چین و ایران تهدیدی برای اسرائیل است

اسرائیلی‌ها به رابطه ایران و چین حساس می‌شوند

اسرائیلی‌ها به رابطه ایران و چین حساس می‌شوند

چین در پروژه‌های عظیم شهر‌های هوشمند در سراسر خاورمیانه مشارکت دارد. خدا می‌داند که چه میزان اطلاعات از طریق این برنامه‌ها توسط چین جمع آوری شده و با آن چه می‌توان کرد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۰

فرارو- اوری آیزاک، مجری و گزارشگر کانال ۱۲ اسرائیل در اسرائیل هیوم نوشت: چند روز پیش یکی از سوئیچ‌های اجاق گاز من خراب شد. در تلاش ام برای یافتن راه حلی به منظور رفع این مشکل با جستجو در وب سایت AliExpress خدمات خرده فروشی آنلاین مستقر در چین ظرف مدت سه دقیقه سوئیچ را پیدا کردم. یک دقیقه پس از آن سفارش دادم و کار تمام شد. سوئیچ در راه بود و از اضطراب من کاسته شد.

این نمونه ساده نشان می‌دهد که چینی‌ها نه تنها در خرده فروشی آنلاین بلکه در همه جا حضور دارند. امپراتوری مدرن چین رشد کرده و اکنون میلیارد‌ها دلار در زیرساخت‌ها در ده‌ها کشور سرمایه گذاری می‌کند به گونه که به زودی نظم جهانی تازه‌ای را رقم خواهد زد. در خاورمیانه، چین درگیر پروژه‌های عظیم شهر‌های هوشمند است. خدا می‌داند که چه میزان اطلاعات از طریق آن برنامه‌ها جمع آوری می‌شوند و با آن چه می‌توان کرد. در اسرائیل نیز شهر‌های مختلفی وجود دارند که ابتکار عمل دوجانبه‌ای را با چین به امضا رسانده اند. شرکت‌های اعتباری اسرائیلی فناوری‌های چینی را خریداری می‌کنند و این تازه آغاز راه است.

افکار عمومی اسرائیل به طور مداوم بر مذاکرات هسته‌ای ایران در وین متمرکز هستند. یک روز می‌شنویم که ایران تفاهم را رد کرده در حالی که هفته بعد گزارش‌های امریکا از پیشرفت مذاکرات منتشر می‌شوند. در همین حال، طبق پیش بینی‌های مختلف، چین از امریکا پیشی خواهد گرفت و در سال ۲۰۳۰ میلادی به بزرگ‌ترین اقتصاد جهان تبدیل خواهد شد.

برای درک این که موازنه قدرت در مقابل چشمان ما در حال تغییر است نیازی نیست که لزوما کارشناس مسائل چین باشید. ما شاهد فرایند‌هایی هستیم که از دوران باستان با آن آشنا بوده ایم. امپراتوری‌ای که بر جهان تسلط داشت به آرامی جای خود را به یک فرهنگ دیگر و نیروی سیاسی متفاوت می‌دهد و عرصه را ترک می‌کند. با این وجود، تمرکز ما کماکان بر روی وین باقی مانده است.

تنها سه روز پیش، رسانه‌های غربی گزارش دادند که چین و ایران در حال تعمیق همکاری‌ها به عنوان بخشی از توافق نامه راهبردی ۲۵ ساله میان دو کشور هستند که سال گذشته بین ایران و چین امضا شده بود. همه این موارد در حالی رخ می‌دهند که دو کشور با تحریم‌های واشنگتن مواجه هستند. این توافق راهبردی اکنون در حال اجراست. این موضوع نشان می‌دهد که چین بیش از هر زمان دیگری در منطقه ما فعال است و منافع متحدمان عمو سام را برای سالیان متمادی تهدید می‌کند.

با این وجود، برای ما کار معمول آن است که درباره توافق هسته‌ای صحبت کنیم و سپس درباره توافق هسته‌ای بیش‌تر صحبت کنیم. این تقریبا نوعی سوگیری شناختی جمعی و اختلال نقص توجه یا پیش فعالی در عرصه سیاسی است. تمرکز وسواس گونه اسرائیل بر روابط امریکا و ایران در پس زمینه توافق هسته‌ای بخشی از مشکل است. اغراق آمیز نیست اگر بگوییم رویکرد چین در مورد اطلاعات حساس در منطقه از جمله زیرساخت‌های غیر نظامی و فناوری اسرائیل تهدیدی برای امنیت ملی کشور ما خواهد بود.

ما باید به جای کاوش در مورد مسائل بی ربط به این موضوع اساسی توجه کنیم. آن قطار پیش‌تر ایستگاه را ترک کرده است. بنابراین، بله من سوئیچ بالای اجاق گاز خود را خریدم. اگرچه به نظر می‌رسد که متوجه نشده بودم که کاملا ایمن نیست چرا که به نظرات نوشته شده توسط سایر خریداران توجه نکرده بودم. شاید من نیز از اختلال نقص توجه رنج می‌برم! خوشبختانه این موضوع ساده من را به لبه پرتگاه نخواهد برد. پرتگاه ایرانی و چینی، اما از همیشه به ما نزدیک‌تر است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv