bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کیک شیر داغ، خوش طعم و لطیف

طرز تهیه کیک شیر داغ، خوش طعم و لطیف

کیک شیر داغ از انواع کیک‌های ساده است که به دلیل داشتن شیر داغ و کره در ترکیباتش کیک بسیار لطیف و خوش عطر و طعمی است.

فراروـ کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در ابعاد، طعم‌ها و انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری، کره‌ای، وانیلی و... تهیه می‌شوند و هر کدام از آن‌ها طرفداران خاص خود را دارند. کیک شیر داغ یکی از انواع کیک‌های ساده است که به خاطر داشتن شیر داغ بافت بسیار نرم و لطیفی دارد و استفاده از کره به جای روغن در ترکیبات این کیک عطر و بوی آن را دو چندان کرده است.

به گزارش فرارو، اگر مایلید این کیک خوشمزه و خوش طعم را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار چای عصرانه لذت ببرید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه کیک شیر داغ را همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این کیک با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه کیک شیر داغ

تخم مرغ: ۴ عدد
شیر: ۱ پیمانه
شکر: ۱ پیمانه سر پر
آرد سفید شیرینی: ۲ پیمانه
کره: ۱۰۰ گرم
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
پودر هل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
نمک: نوک قاشق چای‌خوری
 
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب‌تری بگیرید:
 
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
 
۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.
 
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
 
آرد
۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.
 
۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
 
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.
 
قالب کیک
۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
 
۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

طرز تهیه مرحله به مرحله کیک شیر داغ

کیک شیر داغ
۱ ـ ابتدا آرد + بکینگ پودر + نمک را داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید؛ سپس آن‌ها را سه بار الک کنید.
 
۲ ـ تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه بزرگ‌تر بشکنید و وانیل + پودر هل + شکر را به آن اضافه کنید. حالا همزن برقی را روشن کنید و تخم مرغ و بقیه مواد داخل کاسه را به مدت شش تا هفت دقیقه با دور تند بزنید تا شفاف و کرم رنگ شود؛ سپس همزن را کنار بگذارید.
 
۳ ـ شیر را همراه با کره داخل یک قابلمه کوچک بریزید و آن را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کره آب و شیر هم داغ شود.
 
۴ ـ مخلوط کره و شیر داغ را کم کم به مایه تخم مرغ اضافه کنید و همزمان با همزن که آن را روی دور کند تنظیم کرده‌اید، هم بزنید. توجه داشته باشید که باید هم‌زمان با اضافه کردن شیر داغ همزن روشن باشد تا تخم مرغ نبندد و فوری هم بخورد.
 
۵ ـ چند ثانیه بعد همزن را کنار بگذارید و آرد را طی دو مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا در مایه کیک حل شود و حالت گلوله‌ای نداشته باشد.
 
۶ ـ یک قالب حدودا ۲۴ سانتی را انتخاب کنید و کف و دیواره‌ها را با کره سرد کاملا چرب کنید؛ سپس کمی آرد روی قالب بپاشید. مایه کیک را داخل قالب بریزید و چند بار قالب را روی سطح کابینت بکوبید تا هوای اضافه داخل مایه خارج شود. قالب را در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل داغ کرده‌اید، به مدت ۴۵ دقیقه قرار بدهید تا کیک کاملا بپزد. بعد از این‌که قالب را از فر خارج کردید و کیک خنک شد، آن را داخل ظرف سرو برگردانید و با پودر قند، پودر پسته و یا گاناش تزیین کنید. نوش جان
bato-adv
bato-adv
bato-adv