bato-adv
bato-adv

دختران ایرانی و تلویزیون تاجیکستان

دختران ایرانی و تلویزیون تاجیکستان

تاجیکستان با وجود کوچک‌تربودن از لحاظ وسعت و کم‌بودن نیروی انسانی در مقایسه با ایران، سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در بخش ورزش زنان کرده و با پوشش‌دادن بازی‌ها و تورنمنت‌های مختلف سعی در تشویق‌کردن بیشتر آنها برای رسیدن به سطوح بالاتر در آسیا را دارد.

تاریخ انتشار: ۰۱:۱۶ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۰

تیم ملی فوتبال زنان ایران روز گذشته در دیداری سخت و دشوار برابر چین، یکی از مدعیان قهرمانی این دوره از رقابت‌ها شکست سختی خورد. شاگردان مریم ایراندوست که در بازی نخست موفق به متوقف‌کردن هند، میزبان جام ملت‌های آسیا 2022 شده بودند، در بازی روز گذشته هفت‌بار دروازه‌شان باز شد و این شکست می‌توانست سنگین‌تر هم باشد.

به گزارش شرق، در بازی روز گذشته دیگر نه خبری از سیوهای دیوانه‌کننده زهره کودایی، دروازه‌بان مطرح ایران بود و نه دیگر، تکل‌هایی در کلاس جهانی، از مدافعان سراسیمه ایران دیده شد. البته که نتیجه چندان غیرمنتظره نبود و اگر غیر از این می‌شد، باید از معجزه یا شگفتی حرف زد. با‌این‌وجود، صحبت‌های امیدوارکننده مریم ایراندوست، سرمربی تیم ملی فوتبال زنان ایران، در کنار نتیجه بازی روز نخست برابر هند، کمی سطح توقع را بالا برده بود؛ نه توقع برای بردن چین، یکی از قدرتمندترین تیم‌های زنان دنیا‌ بلکه توقع برای اینکه‌ ایران شکست سبک‌تری را تحمل می‌کرد.

به‌هر‌روی، چین که سابقه هشت بار قهرمانی در آسیا را در کارنامه داشت، در شرایطی برابر ایران، تیمی که برای اولین بار طعم حضور در جام ملت‌های را می‌چشید، قرار گرفت که از همان ابتدا تا انتهای دیدار، زمین و زمان را در دست داشت. ایران با توجه به اتفاقات فوتبالی رقم‌خورده در این گروه، تلاش کرده بود تا با پارک‌کردن اتوبوس جلوی دروازه، مانع از شکست سنگین شود؛ برنامه‌ای که نهایتا راه به جایی نبرد و تیم ملی هفت بار دروازه‌اش باز شد. شاید اگر ایران با همان چهار‌گلی که چین‌تایپه به چین بازی را واگذار کرده بود، این بازی را می‌باخت، امیدها برای صعود به مرحله بعدی بیشتر هم می‌شد. با این وجود اما هنوز روی کاغذ چیزی تمام نشده است.

شاگردان مریم ایراندوست فعلا از دو بازی یک امتیاز دارند و روی کاغذ بخت صعودشان به مرحله بعدی دست‌نخورده باقی مانده است. ایران در بازی سوم باید برابر یکی دیگر از تیم‌های قدرتمند این گروه یعنی چین‌تایپه به میدان برود. اگر آن بازی به سود ایران تمام شود، شانس صعود به مرحله حذفی این رقابت‌ها پابرجا خواهد بود.

در این دوره از رقابت‌ها، تیم‌ها در سه گروه چهار‌تیمی رقابت می‌کنند که از هر گروه، دو تیم نخست راهی مرحله بعدی می‌شوند و دو تیم برتر سوم هم این شانس را دارند تا به مرحله بعدی برسند. این موضوع درست همان‌جایی است که شانس ایران را زنده نگه می‌دارد. البته که تیم ملی زنان ایران برابر چین‌تایپه هم اصلا کار ساده‌ای ندارد و پیروزی برابر آن تیم هم چیزی در حد شگفتی خواهد بود.

‌با وجود نتیجه‌ای که روز گذشته رقم خورده اما همچنان نمی‌توان ارزش کاری را که دختران فوتبال ایران انجامش داده‌اند، زیر سؤال برد؛ آنها در روزهایی که اصلا وضعیتشان شباهتی به دیگر تیم‌های آسیایی نداشته‌، موفق شده‌اند جواز حضور در این تورنمنت را به دست بیاورند. از طرفی، این دختران با بی‌مهری یا با سیاست‌های پیچیده تلویزیون هم روبه‌رو شده و در شرایطی که پخش زنده این بازی‌ها می‌توانست انگیزه آنها را دوچندان کند، از این حیث ‌بی‌بهره مانده‌اند.

البته که جور تلویزیون ایران را شبکه ورزش تاجیکستان کشیده و بازی‌های تیم ملی زنان ایران در این رقابت‌ها را پخش مستقیم می‌کند. اتفاقی که با توجه به هم‌زبانی گزارشگران این شبکه با فارسی‌زبان‌ها، به زیبایی آن اضافه کرده است. عجیب آنکه پخش فوتبال زنان در آسیا برای شبکه‌های تاجیکستانی که نماینده‌ای در این رقابت‌ها ندارند، مهم‌تر از تلویزیون ایران است که چشمش را روی پخش این رقابت‌ها بسته است.

تاجیکستان با وجود کوچک‌تربودن از لحاظ وسعت و کم‌بودن نیروی انسانی در مقایسه با ایران، سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در بخش ورزش زنان کرده و با پوشش‌دادن بازی‌ها و تورنمنت‌های مختلف سعی در تشویق‌کردن بیشتر آنها برای رسیدن به سطوح بالاتر در آسیا را دارد. موردی که البته با سیاست‌های بحث‌برانگیزِ حاکم بر «سیما»ی ایران در تعارض است. البته که در‌این‌بین اتفاق درخوری هم افتاده که ربطی به «سیما» ندارد و با همت «صدا» رقم خورده است.

برخلاف تلویزیون که پوشش بازی‌های دختران فوتبال ایران در آسیا را از قلم انداخته، رادیو ورزش با پوشش این مسابقات و البته اعزام گزارشگر زن به این باز‌ی‌ها، در این زمینه گام مثبتی برداشته است. هرچند‌ گزارشگر اعزامی هم بیش از گزارش واقعیت‌ها در زمان پخش دیدار، سعی در تهییج تکراری و بعضا آزاردهنده بازیکنان دارد ولی این اقدام مثبتی از سوی رادیو در ایران است که نیاز به بازتاب بیشتر دارد.

حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
خیلی جالبه که میگین باید پخش بشه... آخه ما حجاب داریم. اونا که ندارن
ناشاس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
بابا اینا برن به شوهر و بچه هاشون برسن دیگه مجرد باشه هم خطرناکتره براش. فوتبال مال مرداس
عشق فوتبال
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
ایران یاد بگیره
اخه فوتبال و پخش رادیویی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
میشه گزارش کرد از تلویزیون بی حجابن ایراد نداره شما تن و لباس مو هاشو زیاد نشون نده تو گزارشت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
تو یا حالت خوب نیست یا میخوای توی ایران آشوب درست کنی،که صددرصد حالت خوب نیست!!!آخه ورزش بانوانی که تیم مقابل با شورت و بدون روسری بازی میکنن رو به نظر خودت اگر از شبکه های ملی و رسمی ایران پخش کنن خود مردم شاخ درنمیارن،اگه اینطوری بود که حضور زنان با شلوارک و بدون روسری در خیابان و فضای عمومی در ایران هم باید آزاد باشه،چرا به دروغ میخوای پخش نشدن چیزی که پخش شدنش سابقه نداشته رو بالعکس باعث تعجب نشون بدی،بسه دیگه بابا این پروپاگاندا بازیه رسانه ای،حداقل بگو وابسته به کجا یا کیا هستی و چه خطی رو داری دنبال میکنی چون یه بیسواد هم فهمید که این نوشته به هرچیزی ربط داشته مگر ورزش بانوان.
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
واقعا تاسف داره که تلویزیون فوتبال زنان را نمایش نمیده که چی عدالت کجاست چرا .تلویزیون جای بررسی دادگاه اختلاس گرها ست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
بله مهم تر از فوتبال زنان اختلاس گران
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
یا للعجب، یعنی صدا و سیمای اسلامی زنان نیمه عریان را نمایش دهد؟ وقاحت هم اندازه ای دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
تاجیکستان برادر از ما ایرانی تر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
خیر ایران کشور بود که قبل از اسلام هم زنان پوشیده و با روسری بودن از زمان هخامنشیان
کمی تحقیق بد نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
ماشالله به شبکه های ورزشی اش. تمام بازیهای دنیا را پخش میکند و نگاه میکنیم
ناشناس
Canada
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
بازیکنی که نصف فکرش به مقنعه شه که جابجا نشه چه انتظاری میشه داشت؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
تو ايران براي مردها امكانت نيسيت چه برسد به ورزش زنان بعد اين وضعيت و محدوديتهاي پوششي و.... ورزش زنان ايران هيچ وقت چيزي نمي شود مگه تك درخشش ها
ناشناس
Germany
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
با لباس غواصي رونالدو هم نمي تواند بهتر بازي كند. باز هم دختران فوتباليست ايران خيلي گرم.
حقیقت
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
واقعا یخورده وجدان داشته باشید و حقیقت رو ببینید ما تو کشورمون اجازه نداریم فوتبال زنان ایران و کشور های دیگه رو ببینیم اما کشور های دیگه علاوه بر دیدن فوتبال زنان خودشان فوتبال زنان مارو هم میبینن اگه بحث دین و مذهب هست و محرم و نا محرم هست اونا چطور پخش زنده نامحرم های کشور های دیگه رو میبینن بعدش مسیولین چطور این اجازه رو دادن مردم سایر کشور ها نامحرم رو ببینن ولی مردم کشور خودمون زنان ورزشکار کشور خودشون رو نبینن پس این حرکت نشون میده مردهای کشور خودمون مشکل دارن وگرنه مردهای کشور دیگه اصلا مشکل ندارن یا برنامه یه چیز دیگس
مصطفی دهقانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
سلام دوست من قبل از اینکه نظر بدید برسی کنید بعد دهن باز کنید کشور تاجیکستان حجاب زنان اجباری نیست ولی داخل ایران حجاب اجباریست و طبق قانون اساسی کشور امکان پخش این مسابقات نیست به این دلیل پوشش زنان تیم حریف با دیدگاه اکثریت بالا جامعه سازگار نیست اگر همین پخش بشه واکنشهای منفی در کشور بابت این کار بالا خواهد گرفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
چون بی حجابن
شما خودت تو کشورت چیزی که مال کشورته
حجاب از زمان هخامنشیان لباس زنان پوشیده بوده همراه با روسری لباس های شاهنامه را ببین
شما خودت حجاب را رعایت کن خود به خود به کشورهای دیگه هم میرسه و جمعیت مسلمانان افزایش
بعد میشه نشون داد خوب زیاد روشون نشون ندن نزدیک نشن به خانما
فوتبال معمولی نشون بدن و گزارش کنن
bato-adv
bato-adv
bato-adv