روانشناس زرد به آن دسته از افرادی گفته میشود که بدون هیچ مدرک دانشگاهی و بنابر تجربه و تنها با تکیه بر یک فن بیان خوب، مطالب غیرعلمی و کذب را در فضای مجازی منتشر میکنند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: ۴ هزار روان شناس نما در کشور وجود دارد که از این تعداد، تخلف ۴۵۰ نفر احراز شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، نزدیک به ۳ سال میشود که با شدت همه گیری ویروس منحوس کرونا نحوه فعالیت دربرخی مشاغل دستخوش تغییر قرار گرفته است، به عنوان مثال روانشناسی و مشاوره یکی از مشاغل حساسی است که در دوران کرونا به یکباره با تغییراتی همراه شد، تغییراتی مثل عدم حضور مراجعه کننده در مراکز درمانی و یا پیشنهادات خارج از عرف برای تخلیه روان جوانان.
اما سوال اینجاست یک مشکل و اختلال حساسی مانند روانشناسی باید در فضای مجازی درمان شود و یا فضای حقیقی؟ آیا این افراد روانشناس واقعی هستند؟
افرادی که با حضور در شبکههای مجازی و با پیشنهادات گاها خارج از عرف به ظاهر سعی در بهبود سلامت روان انسانها دارند، باید در جواب بگوییم خیر این افراد روانشناس نیستند و نام آنها روانشناس نما و یا همان روانشناسان زرد است، این افراد با یک هدف معین وارد زندگی افراد شده و با ترفندهای خاص خود سعی در فروپاشی زندگی خانوادهها دارند.
اما روانشناس زرد کیست؟ روانشناس زرد به آن دسته از افرادی گفته میشود که بدون هیچ مدرک دانشگاهی و بنابر تجربه و تنها با تکیه بر یک فن بیان خوب، مطالب غیرعلمی و کذب را در فضای مجازی منتشر میکنند.
محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور میگوید: تعرفه روانشناسان برای هر ۴۵ دقیقه مشاوره در کشور طبق مصوبه هیات دولت و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور برای روانشناسان مقطع کارشناسی ارشد ۱۳۰ هزار تومان و برای روانشناسانی با مدرک دکتری ۱۸۷ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
او در ادامه گفت: همچنین در حال حاضر۷ هزار روانشناس مورد تائید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در کشور وجود دارد و نزدیک به ۳۳ هزار نفر به صورت کارآموز هستند که مجموع تعداد روانشناسان و مشاورهها نزدیک به ۴۰ هزار نفر میرسد.
او گفت: در حال حاضر ۴ هزار روان شناس نما در کشور وجود دارد که از این تعداد تخلف ۴۵۰ نفر از آنها احراز شده و در روزهای آینده اسامی آنها به عنوان متخلف در سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور درج میشود تا افراد جامعه از اسامی این افراد مطلع شوند.
حاتمی میگوید از افزایش این دسته از افراد در حوزه روانشناسی و مشاوره نگران هستیم و به تمامی هموطنان توصیه میکنیم برای دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره چه در حوزه خانواده و چه در حوزه کودکان و نوجوانان حتما به روان شناسان و مشاورانی که پروانه خود را از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور دریافت کرده اند مراجعه کنند.
به گفته این مسئول حوزه سلامت روان، خدمات روانشناسی و مشاوره نباید خارج از محدوده زمانی و مکانی رخ دهد، خدمات این نوع از مشکلات باید به گونهای باشد که هر دو فرد یعنی خدمت دهنده و خدمت گیرنده در یک مکان معین و به صورت حضوری درباره موضوع و رفع آن صحبت کنند.
حاتمی از هموطنان درخواست کرد برای دریافت اسامی روان شناسان مورد تائید مردم میتوانند به سایت سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور مراجعه کنند و در صورت بروز تخلف به شماره ۸۶۰۵۱۵۲ بازرسی سازمان اطلاع دهند.
او در پایان از افرادی که از مشکلات و آسیبهای روحی و روانی رنج میبرند خواست به مطالب فضای مجازی اعتماد نکنند، زیرا نیمی از مطالب درج شده در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی فاقد ارزش اعتبار هستند و هیچ گونه پایه علمی ندارند.