این آگهی دهنده مدعی است که ساعت اش را خود کمپانی سازنده ۱۰۰ هزار دلار یعنی در حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان خودمان خریدار است. اما گفته اند که او باید ساعت را ببرد ژاپن و تحویل بدهد. بعد میگوید که فعلا پول رفتن به ژاپن ندارد. به همین دلیل قیمت ۱۳ دلار یعنی ۳۵۰ میلیون تومان را اعلام کرده است تا در ایران بتواند ساعت اش را بفروشد.
فرارو- بازار فروش ساعتهای عتیقه در آگهی پلتفرمها حسابی داغ است، اما اینکه بازار خرید هم داغ باشد خیلی مشخص نیست. در میان ساعتهای عتیقه ساعتهای جیبی، مچی و رومیزی پرتعداد هستند، اما جیبیها و مچیها قدیمی بالاترین قیمت را دارند.
به گزارش فرارو، ساعتهای عتیقه و قدیمی نرخ مشخصی ندارند و فروشندگان قیمتهای متفاوتی را اعلام میکنند. قیمت ساعتهای جیبی از یک میلیون تومان شروع میشود و تا ۳۰۰ میلیون تومان هم میرسد. در این رابطه یک آگهی دهنده ساکن قیطریه در تهران، یک ساعت جیبی عتیقه را با قیمت سیصد میلیون تومان آگهی کرده است.
او در توصیف این ساعت جیبی عتیقه گفته است که ساعت اش کوکی و ۱۷ سنگ است و همه قطعات آن اصلی و تعمیر نشده و سالم است.
اما با یک بررسی ساده متوجه میشویم که قیمت اعلام شده از سوی این آگهی دهنده بسیار نامتعارف بوده است. یک فروشنده ساعت جیبی که در تبریز ساکن است، ساعت جیبی مشابه اش را با قیمت ۱۵ میلیون تومان میفروشد. او گفته ساعت جیبی اش اصل است و تقریباً ۹۳ سال عمر دارد.
این آگهی دهنده برای اطمینان دادن به مشتریها تصاویری از پشت ساعت جیبی عتیقه اش منتشر کرده که برند تولید کننده ساعت را نشان میدهد و معلوم است که حدود یک قرن از تولید ساعت میگذرد.
البته افراد دیگری هم در آگهی ساعت منتشر کرده اند و قیمتهای اعلامی شان به ۲ تا ۱۴ میلیون تومان میرسد. آنها نیز معتقدند که ساعتهای شان اصل و عتیقه است. اما برای تشخیص اصل و عتیقه بدون آنها باید از یک کارشناس خبره کمک گرفت.
ساعتهای مچی قدیمی و به اصطلاح عتیقه، قیمت شان از ۵ میلیون تومان شروع میشود و در برخی موارد به ۲ میلیارد تومان هم میرسد. یکی از آگهی دهندگان که ساکن محله نارمک در تهران است، یک ساعت مچی ژاپنی چارلز دلون را با قیمت ۳۵۰ میلیون تومان آگهی کرده است.
او گفته که ساعت اش مربوط به ۴۰ سال قبل است و همچون الماس میدرخشد. او گفته که ساعت اش ارزشمند و عتیقه است.
با این آگهی دهنده وارد گفتگو میشوم. از او میپرسم که قیمت ۳۵۰ میلیون زیاد نیست؟ بعد از حدود ۲۰ دقیقه پاسخ میدهد: فکر نمیکنم که قیمت بالایی داده باشم.
او مدعی است که ساعت اش را خود کمپانی سازنده ۱۰۰ هزار دلار یعنی در حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان خودمان خریدار است. اما گفته اند که او باید ساعت را ببرد ژاپن و تحویل بدهد. بعد میگوید که فعلا پول رفتن به ژاپن ندارد. به همین دلیل قیمت ۱۳ هزار دلار یعنی ۳۵۰ میلیون تومان را اعلام کرده است تا در ایران بتواند ساعت اش را بفروشد.
میپرسم حالا چه شخصی در کمپانی چارلز دلون به شما وعده ۱۰۰ هزار دلاری داده است؟ عصبی میشود و میگوید حالا شما کاری به این کارها نداشته باشید، اگر خریدار هستید که قدری تخفیف میتوانم بدهم، اگر هم نیستید، که خدا روزی تان را جای دیگری بدهد.
یک آگهی دهنده دیگر که ساکن محله ارامنه در تهران است، ساعت مچی سیکو اتوماتیک عتیقه اش را با قیمت یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای فروش گذاشته است. او گفته که ساعت اش، کمیاب، بی نظیر و دارای سنگهای قیمتی است. اما نگفته است که این ساعت چند سال عمر دارد، چه جواهراتی دارد و تولید چه برندی است که باعث شده قیمت اش را حدود دو میلیارد تومان تعیین کند.
تعداد آگهی ساعتهای عتیقه رومیزی چندان زیاد نیست و بیشترشان قیمت بالایی دارند. بررسی آگهیها نشان میدهد که ساعتهای رومیزی عتیقه و قدیمی قیمت شان از ۳ میلیون تومان آغاز میشود و در مواردی به ۹۰ میلیون تومان میرسد.
یک آگهی دهنده که ساکن باغ فیض تهران است، یک ساعت برنز فرانسوی را با قیمت ۸۹ میلیون تومان برای فروش آگهی کرده است. او گفته که ساعت برنز فرانسوی اش برند امپایر است و قدمت ۲۰۰ ساله دارد. همچنین و وزن آن به ۹ کیلوگرم و ارتفاع آن به ۵۰ سانتی متر میرسد. او گفته که ۱۰ روز کوک میشود و کارکرد آن بسیار دقیق است.
فروشنده دیگری که ساکن ورامین است در توضیح ساعت کوکی قرن هجدهمی فرانسوی عتیقه اش با قیمت ۷۵ میلیون تومان، نوشته است که ساعت اش کالسکهای و مربوط به اواسط سده ۱۸۰۰ میلادی است. طبق گفته او ساعت ظاهری شبیه به نی بامبو با امضای fs که مخفف احتمالا freres saint در پاریس است (۱۸۰۹_۱۸۸۵) را به همراه دارد وامضای sf و با امضا lp مخفف اسم لویی آگوست پوآنتو دیوز نیز در آن دیده میشود.
او میگوید که نمونه مشابه ساعت اش با رقم باور نکردی ۶۵۰۰ یورو معادل حدودا ۲۰۰ میلیون تومان گذاشته شده است. البته این را هم توضیح میدهد که نمونههای کوچکتر از این ساعت قیمتهای پایینتر دارند که ساخت شرکتهای دیگر است و فقط یک مخزن کوک دارند، در حالی که این مدل ۳ مخزن کوک دارد و عملیات بیشتری انجام میدهد و پیچیدگی بالایی دارد.
این آگهی دهنده ادامه میدهد که تاریخ درج شده ۱۵۹۸ مربوط به تاسیس این شرکت است که ظاهرا اشیا دیگری درآن دوران تولید می کردند که بعدا به تولید ساعت روی آورده اند. همچنین depse کلمه نوشته شده در زیر ساعت مربوط به مدل این ساعت بوده و نامگذاری سازنده برای منحصر به فرد بودن این کار است.
او بعد تاکید می کند که حتما مشتری سایتهای خارجی را چک کند و قیمتها را ببیند و مقایسه کند. تا در نهایت به این نتیجه برسد که ساعت با قیمت بالایی آگهی نشده است.