بلینکن گفت: «هیچ کس نباید تعجب کند اگر روسیه اقدامی تحریک آمیز یا حادثهای را تحریک کند که از آن برای توجیه اقدام نظامی استفاده کند.»
وزیر امور خارجه آمریکا گفت که تنشهای شدید بر سر اوکراین دلیل تصمیم واشنگتن برای انتقال بیشتر کارکنان سفارت خود از کی یف است.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده برخی از پرسنل دیپلماتیک خود را از پایتخت اوکراین به شهر لویو در بحبوحه نگرانیهای امنیتی منتقل میکند. هم کانادا و هم استرالیا اعلام کردند که در بحبوحه تشدید بحران اوکراین، عملیات سفارت در کی یف را به حالت تعلیق درآورده و دفاتر موقت خود را در لویو باز میکنند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در هاوایی گفت: "دیروز دستور خروج بیشتر آمریکاییهایی که هنوز در سفارت آمریکا در کی یف هستند را صادر کردیم. خطر حمله نظامی روسیه به اندازه کافی زیاد است و تهدید به اندازه کافی قریب الوقوع است که این کار عاقلانهای است. "
وی تصریح کرد که یک تیم اصلی دیپلماتیک ایالات متحده در اوکراین باقی خواهد ماند و در آنجا با همکاران اوکراینی به کار خود ادامه خواهد داد. بلینکن با تکرار نگرانیهای واشنگتن در مورد حمله احتمالی نظامی روسیه علیه اوکراین، گفت که کمکهای امنیتی ایالات متحده به کی یف ادامه خواهد یافت.
بلینکن مدعی شد: «هیچ کس نباید تعجب کند اگر روسیه اقدامی تحریک آمیز یا حادثهای را تحریک کند که از آن برای توجیه اقدام نظامی استفاده کند.»
پنتاگون نیز اعلام کرده حدود ۱۵۰ سرباز آمریکایی از گارد ملی فلوریدا که در اوکراین به سربازان آموزش میدادند، در حال خروج از این کشور به دلیل تهدید تهاجم نظامی از سوی روسیه هستند.
جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای مکتوب اعلام کرد: این تغییر موضع دال بر تغییر در تصمیم ما برای حمایت از نیروهای مسلح اوکراین نیست بلکه ما از متحدان خود حمایت لازم را خواهیم داشت.
وی همچنین اعلام کرد که این تعلیم دهندگان در داخل اروپا مستقر میشوند، اما مشخص نیست در چه کشوری این جابجایی صورت میگیرد.
یکی از مقامهای آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، نیز گفت، هنوز مشخص نیست که چه اتفاقی برای تعداد محدودی از نیروهای عملیات ویژه آمریکا در داخل اوکراین میافتد.
رویترز جمعه گزارش کرد که پنتاگون ۳۰۰۰ سرباز بیشتر را به لهستان میفرستد، چون روسیه رزمایشهایی را در بلاروس و دریای سیاه و در پی استقرار نیروهایش در مرز با اوکراین انجام داده است.
مسکو بارها ادعای آمریکا را در آماده سازی برای حمله به اوکراین رد کرده و میگوید، استقرار بیش از ۱۰۰ هزار سرباز در نزدیکی مرز با اوکراین برای حفظ امنیت کشور در مقابل تهاجم از سوی متحدان ناتو است.