bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کیک رژیمی بدون شکر و تخم مرغ

طرز تهیه کیک رژیمی بدون شکر و تخم مرغ

کیک رژیمی ازجمله کیک‌هایی است که برای تهیه آن از شکر و تخم مرغ استفاده نمی‌شود و در ترکیب آن روغن کنجد یا ارده جایگزین روغن مایع است.

فراروـ کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک یکی از دسر‌های خوشمزه و درعین حال پرکالری است. بسیاری از افرادی که رژیم‌های تغذیه‌ای و یا بیماری‌هایی مانند دیابت و فشار خون دارند، نمی‌توانند از خوردن این دسر محبوب و خوشمزه لذت ببرند و منع مصرف شیرینی‌جات دارند.

به گزارش فرارو، کیک رژیمی بدون شکر و تخم مرغ یک کیک خوشمزه و درعین حال شیرین است که می‌تواند لذت خوردن کیک را به شما بدهد، بدون اینکه شکر و یا کالری اضافی دریافت کنید. در این مطلب طرز تهیه کیک رژیمی بدون شکر همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به طبخ این کیک در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کیک رژیمی

آرد سفید شیرینی: ۲ و نیم پیمانه
شیره انگور یا خرما: ۱ قاشق غذاخوری
روغن ارده یا روغن کنجد: سه چهارم پیمانه
کشمش پلویی: ۱ پیمانه
موز: ۲ عدد
کره بادام زمینی: ۲ قاشق غذاخوری
آب ولرم: ۱ پیمانه
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری

قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب‌تری بگیرید:

کیک رژیمی
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
 
۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.
 
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

ترازوی دیجیتال
۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.
 
۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
 
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.

۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
 
۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

طرز تهیه کیک رژیمی

کیک رژیمی
۱ ـ ابتدا آرد را با بکینگ پودر مخلوط و سه بار الک کنید.
۲ ـ روغن را داخل یک کاسه مناسب بریزید و شیره + کره بادام زمینی + موز پوره شده را به آن اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
۳ ـ در مرحله بعد آب ولرم را همراه با کشمش به مواد داخل کاسه اضافه کنید و دوباره هم بزنید. حالا آرد را کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و از یک جهت با لیسک هم بزنید تا آرد کاملا در مایه کیک حل شود و حالت گلوله‌ای نداشته باشد.
۴ ـ فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و نیم ساعت صبر کنید تا کاملا داغ شود. سپس کف قالب مورد نظر را با کره چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. مایه کیک را داخل قالب بریزید و قالب را چندبار محکم روی سطح کابینت بکوبید تا هوای اضافه آن خارج شود. سپس قالب را داخل فر بگذارید و مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان بدهید تا کیک کاملا بپزد. وقتی قالب خنک شد، کیک را داخل ظرف سرو برگردانید و میل کنید. نوش جان.
آنیا
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۰
آین برنامه خیلی خیلی قشنکه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۰
یه کیکی هم هست تو مغازه ها ، خیلی شبیه اینه ، روی جلدش دقیقا همین طور عکسی هست بعد که میخریش بازش میکنی میبینی یه کیک بی کیفیت و با دو دونه کشمش داخلش هست.
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv
bato-adv