bato-adv
bato-adv

طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی، ویژه نوروز

طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی، ویژه نوروز

شیرینی اسکار یکی از شیرینی‌های خشک و خوشمزه مخصوص نوروز است که از ترکیب آرد با کره، پودر قند و هل تهیه می‌شود و عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد.

فراروـ در روز‌هایی که به نوروز نزدیک می‌شویم، پخت شیرینی‌های خوشمزه و خانگی برای پذیرایی در این ایام رونق می‌گیرد و همه به تکاپوی تهیه شیرینی می‌افتند. شیرینی‌های مخصوص نوروز که در خانه تهیه می‌شوند، بسیار متنوع، رنگارنگ و خوشمزه هستند. شیرینی اسکار گردویی یکی از این شیرینی‌های خوشمزه و مخصوص نوروز است که علاوه‌بر ایران در کشور‌های گوناگون هم تهیه می‌شود. شیرینی اسکار در ایالت متحده آمریکا به شیرینی اثر انگشتی و در سوئد به غار تمشک معروف است که منشأ آن را کشور سوئد می‌دانند.

این شیرینی خشک که از ماندگاری بالایی برخودار است، از ترکیب آرد با کره، پودر قند، هل و گردو تهیه می‌شود که عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد و برای پذیرایی در نوروز گزینه بسیار زیبا و مناسبی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی اسکار گردویی

آرد سفید شیرینی: ۱۲۵ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
کره: ۷۵ گرم
پودر قند: ۵۰ گرم
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
مغز گردو خرد شده: ۱ پیمانه

نکات مربوط به مواد اولیه

پودر قند

نکات مربوط به پودر قند

پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت‌کوب بکوبید و سپس الک کنید.

نکات مربوط به آرد

آرد
نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

نکات مربوط به هل

هل
برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش‌تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است.

طرز تهیه شیرینی اسکار

۱ ـ برای شروع کار کره را که به دمای محیط رسیده است، همراه با پودر قند با همزن برقی به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و شفاف شود.
 
۲ ـ زرده تخم مرغ را جدا کنید و همراه با وانیل و پودر هل به مواد بالا اضافه کنید و حدود یک تا دو دقیقه دیگر با همزن بزنید.
 
۳ ـ در این مرحله همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید. آرد را کم کم و طی دو مرحله به مواد اضافه کنید و هم‌زمان با لیسک یا همزن دستی هم بزنید. وقتی مواد حالت خمیری پیدا کرد، لیسک را کنار بگذارید و با دست ورز بدهید تا حالت یک خمیر منسجم را پیدا کند که به دست نچسبد. توجه داشته باشید که خمیر را بیش از اندازه ورز ندهید؛ زیرا خمیر به روغن می‌آید و شیرینی شما بعد از پخت خشک می‌شود.
 
شیرینی اسکار
۴ ـ از خمیر گلوله‌هایی ده گرمی به اندازه فندق بزرگ یا گردوی کوچک بردارید و با کف دستتان گرد کنید. سفیده تخم مرغ را داخل یک کاسه بریزید و با چنگال هم بزنید. گلوله خمیر را داخل سفید تخم مرغ بندازید؛ سپس با چنگال بردارید و در مغز گردو بغلتانید. گلوله‌های آماده را داخل سینی فر که روی آن کاغذ روغنی پهن کرده‌اید، با فاصله از هم بچینید و سینی را در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی‌ها بپزند.
 
۵ ـ بعد از این‌که شیرینی را از فر خارج کردید و خنک شد، روی آن‌ها کمی پودر قند بپاشید و در ظرف سرو بچینید.
 
نکات مهم
۱ ـ دمای پخت شیرینی اسکار برای فر‌های برقی ۱۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه است.
۲ ـ برای تهیه شیرینی اسکار می‌توانید به دلخواه به جای مغز گردو از کنجد یا مغز پسته خرد شده استفاده کنید.
۳ ـ این شیرینی را داخل ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید.
۴ ـ برای تزیین شیرینی اسکار گردویی می‌توانید روی خمیر قبل از پخت یک حفره کوچک درست کنید و بعد از پخت و خنک شدن شیرینی داخل حفره را با ژله بریلو یا شکلات تخته‌ای آب شده پر کنید.
bato-adv
bato-adv
bato-adv