دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: بهترین زمان و فرصت طلایی برای تکمیل واکسیناسیون در سیر نزولی پیکهای بیماری است، زیرا تعداد مبتلایان کمتر است و میتوان از این فرصت برای تکمیل واکسیناسیون کرونا استفاده کرد.
به گزارش وبدا، حمیدرضا جماعتی در حاشیه شصت و سومین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، افزود: عوارض کرونا در کودکان بیشتر به صورت سندروم التهابی با گرفتاری چند سیستم در بدن از جمله سیستم قلبی، عروقی، گوارشی، ریوی و عصبی همراه است البته این عوارض در بالغین هم دیده شده، اما نادر بوده است.
وی اظهار داشت: این عوارض با آزادشدن سایتوکاینها میتواند گرفتاری فرد با کووید۱۹ را تا چند هفته به همراه داشته باشد که پزشکان باید در این زمینه اطلاعات کافی داشته باشند البته این عوارض نادر، اما مهم است، زیرا اگر تشخیص داده نشود، باعث ایجاد عوارض جدی در کودکان میشود بنابراین برخی افراد مبتلا به کرونا ممکن است دو تا چند هفته پس از ابتلا به بیماری و بهبودی، دچار این سندروم شوند.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: در بیشتر کشورهای دنیا، امیکرون تبدیل به سویه غالب شده و دلتا بسیار کمتر مشاهده میشود همچنین در بیشتر کشورها، سیر بستری و مرگ و میر، کاهشی بوده و در کشور ما نیز میزان مرگ و میر روزانه بیماران کرونا در روند ثابت است و انتظار میرود که تا یکی دو هفته آینده به سمت نزول میزان بستری و مرگ و میر بر اثر سویه امیکرون حرکت کنیم.
انتظار میرود که تا یکی دو هفته آینده به سمت نزول میزان بستری و مرگ و میر بر اثر سویه امیکرون حرکت کنیم به گفته جماعتی، توصیه ما به مردم این است که با توجه به در پیش بودن روزهای نوروز، همه پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و تهویه مناسب هوا را رعایت کرده و از مسافرتهای غیرضروری پرهیز کنند.
وی افزود: افرادی که در تعطیلات نوروزی قصد سفر به کشورهای همسایه را دارند، توجه داشته باشند که با توجه به وضعیت بیماری در آن کشورها و تجمع بالای افراد در برخی مکانهای خاص، میتوانند در معرض خطر باشند البته رعایت شیوهنامههای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون به ویژه در کودکان، ضروری است. گرفتاری کودکان با امیکرون، بستری در بیمارستانها و بخشهای مراقبتهای ویژه رو به کاهش است و امیدواریم این سیر نزولی ادامه دار باشد.
جماعتی ادامه داد: در کشورهای دیگر موج جدید بیماری کرونا شکل نگرفته و در بیشتر کشورها سویه غالب، امیکرون است و از نظر تعداد مبتلایان، بستریها و موارد مرگ و میر، سیر کاهشی دارد و شاید در آینده به شرایط نسبتا خوبی برسیم.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: باید پروتکلهای بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه همچنان مورد توجه باشد، زیرا در غیر این صورت شاهد سویههای جدید کرونا خواهیم بود؛ اگرچه بیشتر متخصصان آمار و اپیدمیولوژی باتوجه به سیر بیماری در کشورهای مختلف، پیشبینی میکنند که شاید در آینده شاهد پاندمی کرونا نباشیم و ویروس کرونا به شکل اندمیک و به شکل ویروس آنفلوآنزا باشد که نیاز به تزریق سالانه واکسن وجود داشته باشد.