فرارو- بازار سکه و طلا در اسفندماه از یک طرف تحت تاثیر ثبات قیمت دلار، روزهای آرامی را پشت سر گذاشت، اما در سوی مقابل با توجه به افزایش قیمت اونس جهانی تحت تاثیر جنگ در اوکراین افزایش قیمت را تجربه کرد، حال در سال ۱۴۰۱ به نظر میرسد با کنترل قیمت دلار و فروکش کردن بحران اوکراین، قیمت سکه و طلا نیز با ثبات نسبی همراه باشد.
به گزارش فرارو، بسیاری از تحلیلگران بازار طلا انتظار دارند که طلا برای سال ۲۰۲۲ همچنان در مسیر صعودی بماند. طلا در روزهای معاملاتی پایان سال چندبار موفق به شکست مقاومت حیاتی ۱۸۰۰ دلار شده هرچند مدت زیادی بالای آن دوام نیاورده است، اما شکستهای متعدد راه طلا را برای تثبیت قیمت بالای این محدوده باز کرده است.
این درحالی است که میتوان گفت که آینده طلا در حال حاضر بیش از هر چیز دیگری وابسته به مذاکرات مسکو و کیف بوده و مشخص شدن جهت این دو کشور میتواند آینده قیمت طلا را تعیین کند.
طلا و سکه آیا باز هم گران خواهد شد؟ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در
گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه بازار در اسفند از رونق نسبی برخوردار بود، گفت: با توجه به اینکه قیمت ارز در چند وقت گذشته با یک ثبات نسبی روبرو بوده، قیمتها در بازار سکه و طلا نیز تا حدودی از بازار ارز تبعیت کرده و بر همین اساس شاهد بودیم که در شب عید بازار به نسبت سالهای گذشته از رونق بیشتری برخوردار بود.
وی افزود: اما این روند کمتر از حد انتظار ما بود، اما به هر حال با توجه به وضعیت بازار در سالهای گذشته، رونق نسبی بازار سکه و طلا قابل قبول بود. این درحالیست که متغیرهای اقتصاد کلان در کشور با توجه به وضعیتی که وجود داشت، از ثبات نسبی برخوردار بود که این موضوع نیز تاثیر بسزایی در بازار طلا و ارز داشت و باعث شد قیمتها با نوسانات کمتری روبرو باشد.
محمدولی اظهار داشت: در این رابطه اگر برجام احیا شود، بازار سکه و طلا در سال جاری نیز میتواند از آرامش خوبی بهرهمند شود، این موضوع هم برای ما به عنوان صنف طلا و جواهر از اهمیت بسزایی برخوردار است، چرا که کسب و کارمان میتواند رونق بگیرد و در سوی دیگر نیز مردم به عنوان مشتریان نیز بهتر میتوانند تصمیم بگیرند، اگر نیاز به خریدی داشته باشند میتوانند در آرامش اقدام به این کار کنند، بنابراین میتوان انتظار داشت که در سالجاری با احیای برجام وضعیت بازار بهتر شود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به اینکه در کنار نرخ ارز، قیمت جهانی طلا نیز بر روی بازار داخلی تاثیر گذار است، اضافه کرد: با وقوع جنگ در اوکراین قیمت جهانی طلا به بالای ۲۰۰۰ دلار در هر اونس رسید که این موضوع در بازار داخلی نیز تاثیرگذار بود و باعث افزایش قیمتها در بازار سکه و طلا شد، اما بعد از آن خوشبختانه دوباره طلای جهانی به کانال ۱۹۰۰ دلاری برگشت، بر این اساس اگر طلای جهانی نیز در همین محدودههای فعلی در نوسان باشد، این موضوع باعث خواهد شد که بازار داخلی طلا و سکه نیز از آرامش نسبی برخوردار باشد.
وی با اشاره با بیان اینکه در نیمه دوم فروردینماه ممکن است معاملات با کاهش روبرو شود، ادامه داد: با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان از راه میرسد، طبق سنوات گذشته مردم به دلیل کم شدن مراسمات، به بازار طلا سر نمیزنند و همین موضوع باعث میشود بازار برای یک ماه به نسبی رکود وارد شود، بنابراین در هفتههای منتهی به ماه مبارک رمضان به نظر میرسد، حجم مراجعات و به تبع آن خرید و فروش طلا در بازار با افت همراه شود.
محمدولی با اشاره به اینکه حذف مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا از زمانی که اجرایی شد موجبات افزایش تقاضا در بازار را فراهم آورد، تصریح کرد: این موضوع به دلیل اینکه هزینه تمام شده خرید طلا و مصنوعات مرتبط با آن را برای مردم با کاهش روبرو ساخت، یک رونقی را در بازار ایجاد کرد، در مقابل با توجه به این مسئله اقبال به خرید طلای آبشده و دسته دوم به دلیل ریسکی که خرید آن دارد، کم شد، که این موضوع از اهمیت بسزایی برخوردار است.