bato-adv
bato-adv

طرز تهیه حلوا ارده خانگی، سالم و خوشمزه

طرز تهیه حلوا ارده خانگی، سالم و خوشمزه

یکی از صبحانه‌های خوشمزه و سنتی ایرانی حلوا ارده است که تهیه آن در ایران قدمت طولانی دارد و بسیار پرخاصیت و مقوی است.

فراروـ حلوا ارده یک خوراکی خوشمزه است که معمولا همراه با نان در وعده صبحانه سرو می‌شود. حلوا ارده به دلیل داشتن ارده سرشار از کلسیم، آهن، فسفر، مس، روی، تیامین، اسید‌های آمینه و پروتئین است که از ترکیب ارده، شکر، شیر خشک و... تهیه می‌شود و شبیه یک خمیر نرم است. حلوا ارده سنتی در ایران مخصوص شهر اردکان است که تولید آن در این شهر قدمت طولانی دارد.

به گزارش فرارو، در تاریخ آمده است که اولین بار شیخ بهایی حلوا ارده را برای مصرف سربازان جنگنجو تهیه کرد. این خوراکی خوشمزه و مقوی به صورت بسته بندی و آماده در فروشگاه‌های مواد غذایی موجود است؛ ولی شما می‌توانید این محصول را در خانه با روشی بسیار آسان تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوا ارده خانگی به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهم مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه حلوا ارده خانگی

ارده: نصف پیمانه
پودر قند: ۱ پیمانه
شیرخشک قنادی: ۱ پیمانه
پودر هل سبز: ۱ قاشق چای‌خوری
خلال پسته: به میزان لازم
پودر گل محمدی: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

ارده

نکات مربوط به ارده

ارده نوعی خوراکی بسیار مقوی و پرخاصیت است که از دانه‌های کنجد تفت داده شده یا کوبیده شده تهیه می‌شود و طبع بسیار گرم و تری دارد. از آنجا که ارده سرشار از اسید‌های چرب اشباع نشده است، نباید در معرض گرما و نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد؛ زیرا در این صورت چربی‌های مفید موجود در آن از بین می‌رود و مصرف آن دیگر خاصیتی نخواهد داشت؛ بنابراین بهتر است ارده را در جایی خشک و خنک و دور از نور خورشید و گرما نگهداری کنید.

نکات مربوط به شیر خشک قنادی

شیر خشک قنادی
توجه داشته باشید که شیر خشک قنادی با شیر خشک مصرفی کودکان متفاوت است. این شیرخشک را باید از فروشگاه‌های لوازم قنادی تهیه کنید. هنگام خرید توجه داشته باشید که شیر خشک قنادی دو نوع شور و شیرین دارد. از نوع شور آن برای تهیه سوسیس و کالباس استفاده می‌شود و برای تهیه حلوا ارده خانگی باید از شیر خشک نوع شیرین استفاده کنید.

طرز تهیه حلوا ارده خانگی

حلوا ارده خانگی
۱ ـ برای شروع کار پودر قند و شیر خشک را همراه با پودر هل داخل یک کاسه مناسب بریزید و با قاشق مخلوط کنید.
۲ ـ ارده را کم کم و طی سه مرحله به مخلوط پودر قند و شیر خشک اضافه کنید و با دست هم بزنید تا به غلظت برسد، به طوری که حالتی خمیر مانند داشته باشد. اگر موادتان هنوز شل بود، کمی دیگر ارده به آن اضافه کنید.
۳ ـ داخل یک قالب مستطیل شکل کیسه فریزر پهن کنید و کف قالب را با خلال پسته و برگ گل محمدی بپوشانید.
۴ ـ مواد آماده شده را داخل قالب بریزید و با دست خوب فشار بدهید تا مواد کاملا به هم بچسبند. روی قالب را با دنباله کیسه فریزر بپوشانید و آن را به مدت پنج ساعت داخل یخچال بگذارید. بعد از این مدت زمان حلوا ارده را از قالب خارج کنید و با چاقو برش بزنید و داخل ظرف مناسب بگذارید. نوش جان
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
bato-adv