December 26 2024 - پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
پزشکان پاکستانی از معالجه کارگر مسیحی فاضلاب که بر اثر گازهای سمی به بیمارستان منتقل شده بود، سر باز زدند و گفتند که نمیتوانند بدن آلوده او را لمس کنند، زیرا باید در ماه رمضان پاک بمانند.
شفیق مسیح تقریباً برهنه و پوشیده از گل و لای سیاه و بدبو، از فاضلابی که به تازگی با دست تمیز کرده است در یک منطقه لوکس لاهور، دومین شهر بزرگ پاکستان، خارج میشود.
به گزارش فرارو، این مرد ۴۴ ساله هر روز با گازهای سمی ساطع شده از فضولات، آلایندهها و سایر زبالهها به فاضلاب شهر میرود تا به صورت دستی مجرای فاضلاب شهر را باز کند.
شفیق مانند اکثریت قریب به اتفاق کارگران سرویس بهداشتی در پاکستان، یک مسیحی است و کاری را انجام میدهد که با ننگ شدید اجتماعی همراه است، کاری که بسیاری از مسلمانان آن را نجس میدانند و با انگ اجتماعی شدید همراه است.
در سال ۲۰۱۷، پزشکان مسلمان از معالجه کارگر مسیحی فاضلاب که بر اثر گازهای سمی به بیمارستان منتقل شده بود، سر باز زدند و گفتند که نمیتوانند بدن آلوده او را لمس کنند، زیرا باید در ماه رمضان پاک بمانند.
بیشتر مسیحیان در پاکستان از نوادگان هندوهای طبقه پایین هستند که در دوران استعمار بریتانیا به امید فرار از سیستمی که اغلب آنها را تقریباً از بدو تولد به زندگی پرمشقت مجبور میکرد، به دین اسلام گرویدند.
بر اساس ارقامی که به طور مرتب توسط کمیسیون ملی حقوق بشر (NHRC) ذکر میشود، آنها کمتر از دو درصد از جمعیت پاکستان را تشکیل میدهند، اما بیش از ۸۰ درصد از مشاغل مربوط به جمع آوری زباله، کار فاضلاب و جارو کردن خیابانها را انجام میکنند.
کلمه "چوهرا" در پاکستان به طور سنتی برای توصیف افرادی که در صنعت بهداشت کار میکنند استفاده میشود و بسیار تحقیرآمیز تلقی میشود، حالا این کلمه اکنون مترادف با مسیحی بودن است!
تبعیض نهادینه شده نیز بیداد میکند: برخی از آگهیهای شغلی از سوی نهادهای دولتی مشخص کرده اند که مشاغل ساده نظافتی مختص غیرمسلمانان است و مرکز قانون و عدالت، یک سازمان غیردولتی محلی، نزدیک به ۳۰۰ اعلامیه از این قبیل را در دهه گذشته شناسایی کرده است. کمیته ملی حقوق بشر اخیراً کمپینی را برای اعتراض به این عمل راه اندازی کرده است.
زهکشیها در لاهور شهری با جمعیت ۱۱ میلیونی به طور معمول با چوب بلند بامبو انجام میشوند. اگر این کار عملی نبود، یک نفر باید وارد شود.
شفیق مسیح برای انجام این کار و پس از ۲۲ سال خدمت، فقط ۴۴۰۰۰ روپیه (۲۴۰ دلار) در ماه دریافت میکند.
کار او همراه با خطرات مرتبط با عفونتهایی از جمله سل و هپاتیت و همچنین بیماریهای پوستی و چشمی بسیار زیاد است. تصادفات نیز مکرر اتفاق میافتد.
به گفته مرکز قانون و عدالت (CLJ)، یک سازمان غیردولتی محلی که میگوید این ارقام احتمالاً بسیار بیشتر از آنچه گزارش شده است، از سال ۲۰۱۹ تاکنون حداقل ۱۰ نفر در فاضلاب پاکستان جان خود را از دست داده اند.
در ماه اکتبر در سارگودا، دو کارگر مسیحی فاضلاب برای نجات همکار خود جان خود را از دست دادند. خانوادههای آنها شکایتی مبنی بر سهل انگاری ارائه کردند، اما با توافق خارج از دادگاه موافقت کردند.