فرارو- پس از بالاگرفتن انتقادها نسبت به احداث پتروشیمی حسین آباد بهشهر در محدوده تالاب میانکاله، هفته گذشته ابراهیم رئیسی دستور توقف پروژه را صادر کرد. پس از آن دادستانی کل کشور هم دستور داد که تا معلوم شدن نتیجه نهایی بررسیها از ادامه فعالیت طرح جلوگیری شود. اما حالا موضع گیری تازه استاندار مازندران و امام جمعه بهشهر نشان میدهد که اجرا و توقف این پروژه به جدالی میان مجلس، دولت و مسئولان مازندران بدل شده است.
به گزارش فرارو، در حال حاضر با وجود دستور دادستانی و رئیس جمهور مبنی بر توقف پروژه، منابع محلی مدعی اند که پیمانکار پتروشیمی میانکاله با تکیه بر حمایت مسئولان محلی احداث پروژه را دنبال میکند. آنها تصاویری منتشر کرده اند که نشان میدهد کارگران در حال حصار کشی و بتن ریزی در محدوده مشخص شده این پروژه هستند.
اما حسین پور، معاون منابع طبیعی بهشهر هر گونه فعالیت در این سایت را رد کرده و گفته است که پس از ابلاغ توقف پروژه به مسئولان پتروشیمی عملیات اجرایی متوقف شد.
این تکذبیه در حالی است که برخی از ساکنان منطقه در یک گزارش ویدیویی که از سوی روزنامه فرهیختگان منتشر شده، ادعا میکنند که در مقابل سایت پروژه تجمع اعتراضی شکل داده اند، اما با برخورد تند مسئولان پتروشیمی مواجه شده اند.
سه روز قبل هم صداوسیما گزارشی از ادامه روند احداث این پروژه منتشر کرد که در بخشی از آن مدیرعامل پتروشیمی میانکاله صراحتا تاکید میکند که احداث مجتمع متوقف نشده است.
حالا احتمالا پیش خودتان فکر میکنید که مسئولان پتروشیمی میانکاله با چه پشتوانهای مقابل دستور دولت و دادستانی ایستاده اند و اجرای پروژه را ادامه میدهند، یا حداقل تجهیزات خود را جمع آوری نکرده اند. در واقع می توان این گونه برداشت کرد که آنها با تکیه بر تلاش موافقان شان، امیدوار هستند که به زودی مشکل شان حل شود و پروژه را به نتیجه برسانند.
اگر نگاهی به موضع گیری تند استاندار مازندران به عنوان نماینده عالی دولت در این استان و امام جمعه بهشهر بیندازید، پی میبرید که پروژه پتروشیمی میانکاله چه حامیان سر سختی دارد.
در این رابطه رئیس مجلس به دولت تاخته و گفته است که در بیست روز گذشته در یک سرمایه گذاری که مسیر اداری حل شده و تا بالاترین سطوح رفته و در دولت مجوز گرفته و زمین به او واگذار شده و چند ده میلیارد سرمایه گذاری کرده است. بعد یکی پیدا میشود و میگوید که فلان موضوع دوباره بررسی شود و کار متوقف میشود. این چه معنی دارد؟ کدام سرمایه گذار در چنین شرایطی میآید همه مراحل را طی میکند و بعد بگوییم کار متوقف شود؟ اگر مشکلی بوده چرا زمین پروژه را به نام او کرده اید؟ چرا سند به او دادید؟
قالیباف معتقد است که جریانهایی بحث را به صورت سیاسی دنبال میکنند.
علاوه بر او استاندار مازندران نیز منتقدان و هنرمندان مخالف احداث پتروشیمی را نا آگاه خطاب کرده و مخالفت آنان را ناشی از رانت و پولهای پشت پرده قلمداد کرده است. او گفته که پشت صحنه برخی سلبریتیها و ان جی اوها، فساد، رانت و پول است.
حسینی سپس به انتقاد از سازمان محیط زیست پرداخته و گفته است که سندهایی دارند که نشان میدهد محیط زیست مجوز داده است. اما محیط زیست اعلام کرده تحت فشار قرار گرفته است. او پرسیده که تحت فشار چه کسی هستند؟
در نهایت نیز حجت الاسلام جباری، امام جمعه بهشهر آب پاکی را روی دست مخالفان و منتقدان ریخته و گفته است که پای این مجتمع پتروشیمی ایستادهاند و از هیچ چیزی هراسی ندارند، ولو اینکه برای تظاهرات به تهران بروند.