bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۴۴۹۲۱

چرا کشور‌ها باید بر روی قابلیت‌های مستقل ماهواره‌ای سرمایه گذاری کنند؟

چرا کشور‌ها باید بر روی قابلیت‌های مستقل ماهواره‌ای سرمایه گذاری کنند؟

تصاویر ماهواره‌ای به مقابله اوکراین با اطلاعات نادرست در مورد تهاجم روسیه کمک کرده است. استفاده از چشمان با وضوح بالا در آسمان برای کشف حقیقت در میان ادعا‌های متقابل به تدریج به ویژگی مشترک جنگ‌ها تبدیل شده اند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۱

فرارو- جنگ روسیه و اوکراین نشان می‌دهد که اتکای بیش از حد به داده‌های ماهواره‌ای خارجی حاکمیت و امنیت یک کشور را به خطر می‌اندازد.

به گزارش فرارو به نقل از نشنال اینترست، بر خلاف تصور عمومی، اوکراین در جنگ خود علیه روسیه بسیار خوب عمل کرده است. دولت در کی یف هم چنان پابرجاست و نیرو‌های روسی نتوانسته اند به طور قابل توجهی پیشروی کنند. برخلاف همه احتمالات، پیشرفت جنگ تاکنون به نفع اوکراین است. بخش قابل توجهی از مقاومت موثر اوکراین بر حملات هوایی دقیق این کشور استوار است که توسط پهپاد‌های بایراکتار تی بی -۲ ترکیه علیه اهداف نظامی روسیه صورت می‌گیرد. حملات هوایی و عملیات زمینی اوکراین با تصاویر ماهواره‌ای ارائه شده توسط شرکت‌های خصوصی رصد زمین امکان پذیر می‌شود. تصاویر ماهواره‌ای که موقعیت و حرکت نیرو‌ها و تجهیزات روسیه را نشان می‌دهد در هدایت تلاش‌های دفاعی اوکراین موثر بوده اند.

علاوه بر این، این ماهواره‌ها به تشخیص تبلیغات و اطلاعات نادرست زمان جنگ از حقایق روی زمین کمک می‌کنند. از زمان انقلاب اطلاعاتی، اطلاعات نادرست به یک واقعیت اجتناب ناپذیر در درگیری مسلحانه تبدیل شده است. در حالی که خبرگزاری‌هایی که از درگیری‌ها گزارش می‌دهند سوگیری‌های خاص خود را دارند تصاویر ماهواره‌ای تجربی بوده و قابلیت راستی آزمایی دارند و گام بزرگی در مبارزه با اطلاعات نادرست در مناطق جنگی قلمداد می‌شوند. "ریتا کونایف" پژوهشگر دانشگاه جورج تاون، ماه گذشته به بی بی سی گفت که تصاویر ماهواره‌ای "از ۱۰ تا ۱۵ سال پیش یکی از جنبه‌های منازعات مدرن بوده است، اما مقیاس تصاویر این بار متفاوت است و دسترسی آن نیز متفاوت از گذشته است".

تصاویر ماهواره‌ای به مقابله اوکراین با اطلاعات نادرست در مورد تهاجم روسیه کمک کرده است. استفاده از چشمان با وضوح بالا در آسمان برای کشف حقیقت در میان ادعا‌های متقابل به تدریج به ویژگی مشترک جنگ‌ها تبدیل شده اند.

به عنوان مثال، تصاویر ماهواره‌ای به رد ادعای هند مبنی بر از بین بردن اهداف با ارزش در حملات هوایی بالاکوت ۲۰۱۹ در داخل پاکستان کمک کرد. با این وجود، مورد اوکراین به این معنا نیست که شرکت‌های ماهواره‌ای خصوصی در درگیری‌های آینده با بازیگران مختلف درگیر نوع دوست باقی خواهند ماند. شرکت‌های خصوصی ماهواره‌ای تاکنون فرشته‌های نگهبان اوکراین بوده اند، اما اگر اوکراین کشوری در "سمت اشتباه جنگ" بود قضیه به شدت متفاوت به نظر می‌رسید. دلیل این که شرکت‌های آمریکایی مانند Maxar و BlackSky داده‌ها را با نیرو‌های اوکراینی به اشتراک می‌گذارند این است که آنان معتقدند روسیه متجاوز است و می‌خواهند خود را با سیاست ایالات متحده هماهنگ کنند.

با این وجود، تصور سناریویی که در آن کشوری در طول جنگ به داده‌های ماهواره‌ای خصوصی وابسته باشد دشوار نیست، اما ایالات متحده و دیگر دولت‌های غربی که محل استقرار اکثر شرکت‌های خصوصی ماهواره‌ای هستند می‌توانند شرکت‌ها را از به اشتراک گذاری اطلاعات با طرفین درگیر منع کنند. همان طور که در طول جنگ خلیج فارس مشاهده شد کشوری که در آسمان کور شده و در برابر نظارت مستمر ماهواره‌های دشمن آسیب پذیر است به شدت شکست خواهد خورد.

کشور‌هایی که با تهدید جنگ مواجه هستند باید منابع فضایی مستقل و خودکفا داشته باشند تا وابستگی خود را در حوزه ماهواره کاهش دهند. حتی اوکراین که داده‌های ماهواره‌ای قابل توجهی را از حامیان غربی خود دریافت می‌کند این داده‌ها را ناکافی می‌دانند به ویژه برای کشور‌های کوچک‌تر که درگیر منازعات طولانی با کشور‌های قدرتمندتر هستند که پاکستان یکی از آن کشورهاست سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه مرتبط با فضا اهمیت دارد. ژنرال "قمر جاوید باجوا" رئیس ستاد ارتش پاکستان در سخنرانی‌ای در حاشیه نشست امنیتی اسلام آباد در سال ۲۰۲۲ میلادی گفت که موفقیت اوکراین در برابر روسیه به کشور‌های کوچکتر امیدواری داده است که آنان همچنان می‌توانند با استفاده از نیرو‌های کوچکتر و چابکتر و انجام عملیات از خاک خود دفاع کنند. از آنجایی که جنگ آینده بیش از هر زمان دیگری به ماهواره‌ها متکی خواهد بود اتخاذ رویکرد نوسازی تجهیزات به کشور‌هایی مانند پاکستان کمک می‌کند تا به سمت خوداتکایی در فناوری فضایی غیرنظامی و نظامی حرکت کنند. همان طور که از تاثیر فلج کننده تحریم‌های غرب و کنترل‌های هدفمند صادرات بر اقتصاد روسیه مشهود است اتکای بیش از حد به قابلیت‌های ماهواره‌های خارجی، حاکمیت و امنیت یک کشور را به خطر می‌اندازد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv