bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۴۵۰۷۰

جزئیات ماجرای دستگیری برادر نماینده بروجرد

جزئیات ماجرای دستگیری برادر نماینده بروجرد

بررسی‌ها نشان می‌دهد که حمیدرضا مقصودی به‌اتهام فروش مال غیر به پنج سال حبس قطعی محکوم شده است. البته در واقع حکم او دو سال قبل صادر شده بود و از چهار ماه قبل هم ماموران در تعقیب برادر نماینده بروجرد بوده اند تا او را بازداشت کنند. اما به علت متواری بودن متهم، ماموران موفق به دستگیری حمیدرضا مقصودی نشدند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۱

فرارو- یک دستگاه رنو تندر ۹۰ در ایستگاه پمپ بنزین ایستاده است. چند نفر در تلاش هستند تا بر دستان مردی که در مقابل دستگیری مقاومت می‌کند، دستبند بزنند. اما زنی با صدای بلند فریاد می‌زند که برادرش را دارند می‌کشند و از مردم می‌خواهد که به او کمک کنند تا برادرش را بازداشت نکنند. در این میان مرد دیگری وارد درگیری می‌شود و با ماموران درگیر می‌شود تا فرد مورد نظر را دستگیر نکنند. ناگهان چادر از سر زن می‌افتد. صدای جیغ برای لحظاتی قطع می‌شود. بعد زن چادر را به سرعت بر می‌دارد و به سر می‌کشد و فریاد زدن را از سر می‌گیرد: «آی مردم یه کاری بکنید». جمعیتی ایستاده اند و وارد درگیری نمی‌شوند. یکی از حاضران خطاب به جمعیت فریاد می‌زند که از درگیری فیلم بگیرند.

به گزارش فرارو، این جزئیات ویدیویی است که در طول ۲۴ ساعت اخیر میان کاربران و رسانه‌ها دست به دست می‌شود. ویدویی که طبق اعلام منابع محلی متعلق به دستگیری برادر فاطمه مقصودی، نماینده بروجرد در مجلس است و زنی که در ویدیو فریاد می‌زند مقصودی نماینده این شهر است.

در واقع آن گونه که سجاد بیرانوند، سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بروجرد ماجرا را روایت کرده است، نماینده بروجرد به همراه پسرش در حال خارج کردن برادرش از شهر بوده که ناگهان ماموران سر می‌رسند تا او را در پمپ بنزین جوجو بازداشت کنند. اما فاطمه مقصودی و پسرش با ماموران درگیر می‌شوند تا مانع از این اتفاق شوند.

واکنش نماینده بروجرد چه بود؟

پس از انتشار گسترده ویدیو و بالاگرفتن انتقادها، فاطمه مقصودی، نماینده بروجرد موضع گیری کرد و مدعی شد که این اتفاق برنامه ریزی شده و برای تخریب چهره او در میان عموم صورت گرفته است.

او درباره ویدیوی جنجالی هم گفته که مونتاژ شده بود و شخصی که از این اتفاق فیلمبرداری و پخش کرده، تنها قصدش تخریب وجهه یک نماینده مجلس بوده است.

فاطمه مقصودی همچنین ادعا کرده افرادی که در پمپ بنزین برادرش را بازداشت کرده اند، هویت نامشخصی داشته اند و خارج از وقت معمول و بدون هیچ حکمی این اقدامی را علیه او و برادرش انجام داده اند. نماینده بروجرد علاوه بر این مدعی شده که از سوی این افراد مورد ضرب و شتم قرار گرفته و چادر از سرش کشیده‌اند.

تکذیب ادعای نماینده و اعلام جرم علیه فاطمه مقصودی

اما پس از این موضع گیری، سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بروجرد ادعای نماینده این شهرستان را تکذیب کرده و گفته که افرادی برای بازداشت برادر فاطمه مقصودی اقدام کرده اند سه نفر از مأمورین واحد جلب دادسرای بروجرد بوده اند. همچنین برخلاف ادعای نماینده بروجرد مامورین با خودروی سازمانی در پمپ بنزین حاضر شده اند و خود را معرفی کرده اند.

با این وجود فاطمه مقصودی و پسرش با مامورین درگیر شده اند تا مانع از اجرای حکم و دستگیری برادرش شوند. در این میان حتی مسئولان دادستانی می‌گویند که پسر نماینده با باتوم به مأموران حمله کرده است.

نکته جالب توجه اینجاست که سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بروجرد می‌گوید که نماینده این شهرستان با او تماس گرفته و درخواست آزادی برادرش را داشته است. اما با درخواست او مخالفت شد.

حالا هم بررسی‌ها نشان می‌دهد که حمیدرضا مقصودی به زندان معرفی شده است. همچنین دادستانی بروجرد علیه شخص نماینده مجلس و فرزندش به اتهام تلاش برای خلاصی محکوم از مجازات اعلام جرم کرده و صورت‌جلسه تخلف فاطمه مقصودی را هم به شورای نگهبان فرستاده است.

با شکایت دادستانی چه اتفاقی برای نماینده بروجرد می‌افتد؟

برخی حقوقدانان معتقدند با توجه به اصل ۸۶ قانون اساسی، اعلام جرم دادستانی بروجرد علیه نماینده این شهرستان منجر به بازداشت او نمی‌شود. در این اصل از قانون آماده است: نمایندگان مجلس در مقام ایفای وظایف نمایندگی در اظهار نظر و رای خود کاملاً آزادند و نمی‌توان آن‌ها را به سبب نظراتی که در مجلس اظهار کرده اند یا آرائی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود داده اند تعقیب یا توقیف کرد.

اما شورای نگهبانی تفسیر دیگری از این قانون در سال ۱۳۸۰ ارائه کرده است. در واقع این شورا در تفسیر خود، در مظان گناه و جرم قرار گرفتن را برای هر فرد قابل تعقیب دانسته و دستگاه قضایی را مکلف کرده که در صورت شکایت علیه نماینده در این باره، او را تحت تعقیب و پیگرد قانونی قرار دهد.

در مقابل نیز ماده ۹  قانون نظارت بر رفتار نمایندگان در واقع نقطه مقابل تفسیر شورای نگهبان است. به این صورت که اگر نماینده‌ای در اظهارنظر خود، بنابر تشخیص مقام قضائی، مرتکب جرمی شده و مقام قضایی قصد احضار او را داشته باشد، احضار او باید از طریق هیأت‌رئیسه به هیأت نظارت ابلاغ شده تا این هیأت با ترکیبی که در قانون مشخص شده، تشخیص دهد که آیا اظهارنظر نماینده مجلس در زمره وظایف نمایندگی است یا خارج از وظایف او تلقی می‌شود.

پس از آن هم چنانچه موضوع اظهارنظر، داخل وظیفه نماینده تلقی شود، او مصون از تعقیب قرار گرفته و قابلیت پیگرد ندارد، اما چنانچه تشخیص این هیأت بر خروج موضوعی مصونیت باشد، مراتب به مقام قضایی اعلام می‌شود.

با این وجود به نظر می‌رسد که قوه قضائیه نامه اعلام جرم دادستانی بروجرد علیه فاطمه مقصودی را به هیات رئیسه مجلس ارسال می‌کند تا در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی شود.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
ببخشید جلوگیری از بازداشت یه کلاهبردار جز وظایف نمایندگی بوده مگه !!!؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
نمایندگان فیلتر شده و با رای حداقلی بیشتر از این انتظاری از آنها نیست
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv
bato-adv