bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۴۵۶۵۱
سی ان ان مطرح کرد

انتخابات فرانسه شوک بزرگتری از برگزیت و پیروزی ترامپ برای بازارها است

انتخابات فرانسه شوک بزرگتری از برگزیت و پیروزی ترامپ برای بازارها است

اگر لوپن برنده شود بازار‌های مالی را که پیش از این به دلیل جنگ در اوکراین و کاهش انتظارات برای رشد اقتصادی در معرض خطر بوده‌اند متزلزل خواهد کرد. هنگامی که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ میلادی به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شد بازار‌ها در ابتدا دچار وحشت شدند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱

فرارو- انتظار می‌رود رای دهندگان فرانسوی روز یکشنبه به «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فعلی فرانسه رای داده تا پنج سال دیگر سمت ریاست جمهوری را بر عهده بگیرد. به نظر می‌رسد اکثریت رای دهندگان پس از مشاهده نمایش قوی مکرون در یک مناظره آتشین رئیس جمهور فعلی را به «مارین لوپن» نامزد راست افراطی ترجیح دهند. با این وجود، سرمایه گذاران همچنان بر لبه تیزی حرکت می‌کنند.

به گزارش فرارو به نقل از سی ان ان، معامله گران نگران پیروزی غافلگیرکننده لوپن هستند که با افزایش ترس از رکود در منطقه دومین اقتصاد بزرگ اروپا را متزلزل خواهد کرد.

«مایکل هیوسون» تحلیلگر ارشد بازار در CMC Markets می‌گوید: «پیروزی احتمالی لوپن می‌تواند بیش از برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) و پیروزی ترامپ بر بازار‌ها تاثیرگذار باشد».

در نتیجه پژوهشی که روز سه شنبه منتشر شد استراتژیست‌ها احتمال پیروزی لوپن را ۳۵ درصد اعلام کردند. با این وجود، آنان به سرمایه گذاران توصیه کردند تا از شرط‌بندی بر روی اوراق قرضه دولتی فرانسه جلوگیری کنند و هشدار دادند که برد لوپن به سهام آسیب می‌رساند. آنان نوشتند: «عدم اطمینان درباره خطر مشارکت کم رای دهندگان وجود دارد، زیرا رای دهندگان چپگرا از دادن رای خود به مکرون حتی صورت وجود خطر پیروزی لوپن خودداری می‌ورزند». میزان مشارکت رای دهندگان عاملی است که پیش بینی دقیق آن برای نظرسنجی‌ها سخت است.

پیروزی برای لوپن فورا پرسش‌هایی را در مورد روابط سیاسی و اقتصادی فرانسه با اتحادیه اروپا ایجاد می‌کند حتی اگر او از تعهد خود برای خارج کردن فرانسه از آن نهاد صرفنظر کرده باشد. اهداف او در عرصه سیاستگذاری مانند جلوگیری از ورود کارگران خارجی به فرانسه که به آزادی حرکت در اروپا پایان می‌دهد هم چنان می‌تواند درگیری جدی ایجاد کند.

«گرگوری کلیس» کارشناس ارشد بروگل یک اندیشکده در بروکسل می‌گوید: «اجرای بخش اعظم سیاست‌های لوپن در داخل اتحادیه اروپا امکان‌پذیر نخواهد بود. این می‌تواند جرقه یک» فرگزیت «یا خروج فرانسه از اتحادیه اروپا باشد».

او پیش بینی می‌کند که اگر فرانسه تحت رهبری لوپن سیاست‌های ناقض قوانین اتحادیه اروپا را پیش ببرد با خروج سرمایه گذاران از کشور مواجه خواهد شد و خروج سرمایه از فرانسه مشابه با وضعیت ایجاد شده برای بریتانیا در سال ۲۰۱۶ میلادی است زمانی که رای دهندگان بریتانیایی به برگزیت رای دادند.

لوپن در دور اول رای گیری در اوایل ماه جاری با تمرکز بر افزایش هزینه‌های زندگی و در عین حال کاهش لفاظی‌ها علیه مهاجران و اسلام حمایت از خود را افزایش داد.

او روز چهارشنبه در مناظره تلویزیونی با مکرون گفت: «اولویت مطلق من در پنج سال آینده این است که پول فرانسوی‌ها را پس بدهم».

تورم فرانسه در ماه مارس به ۴.۵ درصد رسید و اعتماد مصرف کننده را به پایین‌ترین سطح خود در بیش از یک سال گذشته رساند. قیمت حامل‌های انرژی از زمان حمله روسیه به اوکراین در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۹ درصد افزایش یافته در حالی که قیمت مواد غذایی تقریبا ۳ درصد بالاتر گران‌تر شده است. در حالی که افزایش نرخ تورم هزینه‌ها را کاهش می‌دهد اقتصاددانان هشدار داده‌اند که اقتصاد فرانسه ممکن است در اواخر سال جاری منقبض شود.

«موریس پلاتزی» یکی از اعضای هیئت مدیره کنفدراسیون ژنرال دو تراویل اتحادیه کارگران با ۷۰۰۰۰۰ عضو می‌گوید: «دستمزد‌ها به ویژه دستمزد‌های پایین متناسب با افزایش قیمت‌ها افزایش نمی‌یابد. بنابراین، نگرانی واقعی از سوی کارگران وجود دارد».

لوپن متعهد شده است که با کاهش مالیات بر سوخت، کاهش عوارض جاده‌ای و کاهش مزایای اجتماعی مانند مسکن یارانه‌ای برای خارجی‌ها قدرت خرید خانوار‌های فرانسوی را بین ۱۵۰ یورو (۱۶۳ دلار) تا ۲۰۰ یورو (۲۱۷ دلار) در ماه بازگرداند. «مجتبی رحمان» مدیر بخش اروپا در گروه مشاوره اوراسیا می‌گوید: «قیمت مواد غذایی و سوخت واقعا بر کارزار انتخاباتی روزانه تسلط داشته است. این یکی از دلایل موفقیت لوپن است».

با این وجود، مکرون در مناظره روز چهارشنبه از برنامه‌های لوپن انتقاد کرد و خاطرنشان ساخت که ادامه سیاست‌های دولت او که به فقیرترین اقشار کمک می‌کند منطقی‌تر از دنبال کردن اقدامات کمتر هدفمند مانند کاهش مالیات بر سوخت مدنظر لوپن است.

او هم چنین بر ۱.۲ میلیون شغل ایجاد شده در دوران ریاست جمهوری خود تاکید کرد و گفت که دولت‌اش سقف موقت قیمت برق و گاز را حفظ خواهد کرد که به پایین نگه داشتن نرخ تورم در فرانسه نسبت به سایر نقاط اروپا کمک کرده است. با این حال، افزایش قیمت‌ها خطری برای مکرون است، زیرا او تلاش می‌کند میلیون‌ها رای دهنده را که بلاتکلیف مانده‌اند پای صندوق‌های رای کشانده و آنان را ترغیب به رای دادن به خود کند.

به گزارش روزنامه «لوموند» تقریبا ۴۰ درصد از جمعیت فرانسه با کمتر از ۱۶۰۰ یورو (۱۷۳۶ دلار) در ماه زندگی می‌کنند و بسیاری از آنان در دور اول انتخابات به «ژان لوک ملانشون» نامزد چپ تندرو رای دادند.

موشکافی در مورد گذشته لوپن از دور اول انتخابات به این سو به ویژه در مورد حمایت پیشین او از «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه افزایش یافته است و مکرون هم چنان با اقبال بیش‌تری نزد رای دهندگان مواجه است. گروه اوراسیا فکر می‌کند او ۸۰ درصد شانس انتخاب مجدد دارد.

با این حال، اگر لوپن برنده شود بازار‌های مالی را که پیش از این به دلیل جنگ در اوکراین و کاهش انتظارات برای رشد اقتصادی در معرض خطر بوده‌اند متزلزل خواهد کرد. هنگامی که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ میلادی به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شد بازار‌ها در ابتدا دچار وحشت شدند. با این وجود، این ترس‌ها کوتاه مدت بود، زیرا ترامپ از اجرای افراطی‌ترین سیاست‌هایش منع شد. تاثیرات رای بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا طولانی‌تر شد. پوند انگلیس سقوط کرد و هنوز به سطح خود در ژوئن ۲۰۱۶ بازنگشته است.

آموندی یک مدیریت دارایی فرانسوی هفته گذشته به مشتریان خود اعلام کرد که در حال حاضر خرید سهام اروپایی را به دلیل جنگ وعدم اطمینان اقتصادی توصیه نمی‌کند. انتخابات فرانسه دلیل دیگری برای دور ماندن از خرید سهام تازه است. «وینسنت مورتیه» مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در یادداشتی نوشت: «به نظر می‌رسد بازار‌ها نسبت به پیروزی مکرون مطمئن هستند حتی اگر احتمال پیروزی لوپن که دوستی‌ای با بازار ندارد ناچیز نباشد».

علیرغم آن که لوپن پیشنهاد قبلی خود برای خروج فرانسه از اتحادیه اروپا را لغو کرده، اما هم چنان متعهد به کاهش روابط بین فرانسه و اتحادیه اروپا از طریق راه اندازی مجموعه‌ای از همه پرسی‌ها است. اگر او تلاش کند کارگران سایر بخش‌های اتحادیه اروپا را از آمدن به فرانسه منع کند یا اقداماتی را برای جلوگیری از حرکت آزاد کالا انجام دهد هم چنان پرسش‌هایی در مورد آینده فرانسه و اتحادیه اروپا ایجاد خواهد کرد.

«بروگلز کلیس» می‌گوید: «اگرچه خروج از اتحادیه اروپا به طور رسمی در دستور کار و برنامه لوپن نیست، اما سیاست‌هایی که او می‌خواهد اعمال کند منجر به رویارویی فرانسه با شرکای اروپایی آن کشور خواهد شد.»

انتخابات پارلمانی فرانسه که در ژوئن برگزار می‌شود قدرت هر گونه مسئولیت لوپن را تعیین می‌کند. «جسیکا هیندز» اقتصاددان اروپا در کپیتال اکانامیکس می‌گوید: «پیروزی مارین لوپن باید با یک نمایش قوی برای حزبش در انتخابات پارلمانی ژوئن همراه باشد تا بتواند اکثر برنامه‌های خود را اجرا کند».

هیندز می‌افزاید: «اگر او نیاز به جستجوی ائتلاف گسترده‌تری از حمایت داشته باشد دست کم در سیاست داخلی پشتیبانی لازم را نخواهد داشت. بنابراین، ریاست جمهوری لوپن ممکن است کمتر از آن چه بسیاری از سرمایه گذاران از آن می‌ترسند رادیکال باشد».

bato-adv
bato-adv
bato-adv