این درگیریها پس از اعلام پیروزی امانوئل ماکرون برای بار دوم در انتخابات ریاست جمهوری به وقوع پیوست و پلیس از گاز اشکآور برای متفرق کردن معترضان استفاده کرد.
در پی اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، منابع خبری از درگیری پلیس فرانسه با معترضان به نتایج انتخابات در پاریس خبر دادند. همزمان امانوئل ماکرون در اولین سخنرانی خود متعهد شد فرانسه را مستقلتر و اروپا را قدرتمندتر میکند.
به گزارش ایسنا، به دنبال اعلام نتایج قطعی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، خبرگزاری «اسپوتنیک» از وقوع درگیری بین تظاهرکنندگان و پلیس فرانسه در پاریس خبر داد.
این درگیریها پس از اعلام پیروزی امانوئل ماکرون برای بار دوم در انتخابات ریاست جمهوری به وقوع پیوست و پلیس از گاز اشکآور برای متفرق کردن معترضان استفاده کرد.
همچنین منابع محلی اعلام کردند در جریان این اعتراضات پلیس به سمت یک خودرو شلیک کرد که در نتیجه آن دوتن کشته شدند.
رسانههای فرانسوی گزارش دادند که پلیس پاریس به این خودرو که راننده آن از توقف و بازرسی آن امتناع کرد تیراندازی کرد که در پی آن دو نفر کشته و سرنشین سوم زخمی شد.
رئیس جمهور فرانسه پس از اعلام نتایج اولیه گفت که پنج سال آینده ریاست جمهوری وی ادامه دوره قبلی وی نخواهد بود و متعهد شد برنامههای انتخاباتی خود را که از آن به عنوان «پروژه بلندپروازانه» یاد کرد برای کاهش شکافها و اختلافات سیاسی ناشی از انتخابات اخیر اجرایی و فرانسه را مستقلتر و اروپا را قدرتمندتر کند.
ماکرون گفت که تعدادی از فرانسویها به او رای دادند، اما نه در حمایت از ایدههایش، بلکه برای ایستادن در برابر راستهای افراطی.
وی تاکید کرد که فرانسویها بار دیگر به او اعتماد کردند تا ۵ سال دیگر کشور را رهبری کند.
رئیس جمهور فرانسه همچنین متعهد شد که «سبک خود را تغییر داده» و «رئیس جمهوری متعلق به همه» باشد.
دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه روز یکشنبه برگزار شد. بر اساس نتایج اعلام شده، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فعلی با کسب ۵۸.۵۵ درصد آرا بر مارین لوپن، رقیب خود از حزب راست افراطی که ۴۱.۴۵ درصد آرا را به دست آورد پیروز شد.
وزارت کشور فرانسه اعلام کرد که میزان نهایی مشارکت رای دهندگان در دور دوم ۷۳.۰۷ درصد بوده است و میزانعدم مشارکت از سال ۱۹۶۹ تاکنون بیسابقه بوده است.
با این پیروزی، ماکرون اولین رئیسجمهوری در فرانسه است که پس از دوره ریاست جمهوری ژاک شیراک در سال ۲۰۰۲ مجددا انتخاب میشود.
همزمان با اعلام نتایج جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، انتخاب مجدد امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی خود را تبریک گفت و فرانسه را به عنوان «شریکی کلیدی واشنگتن در رویارویی با چالشهای جهانی» توصیف کرد.
بایدن در توییتر نوشت: من مشتاقانه منتظر ادامه همکاری نزدیک از جمله حمایت از اوکراین، دفاع از دموکراسی و مبارزه با تغییرات آب و هوایی هستم.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هم به نوبه خود انتخاب مجدد ماکرون را تبریک گفته و تاکید کرد واشنگتن انتظار ادامه همکاری نزدیک با پاریس را دارد.
وی در توییتر نوشت: ما مشتاقانه منتظر ادامه همکاری نزدیک خود با فرانسه در مورد چالشهای جهانی و تقویت اتحاد و دوستی طولانی و پایدار هستیم.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز گفت انتخاب مجدد ماکرون یک «سیگنال قوی برای اروپا» است.
ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا هم به نوبه خود پیروزی ماکرون برای دومین دوره ریاست جمهوری را خبر بزرگی برای تمام اروپا دانست.
در همین راستا، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس گفت که مشتاقانه منتظر ادامه همکاری با ماکرون در مورد موضوعاتی است که «برای دو کشور و جهان اهمیت دارد».
شارل میشل، رئیس شورای اروپا نیز گفت که «ما میتوانیم برای پنج سال دیگر روی فرانسه حساب کنیم.»
اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز نسبت به ادامه همکاری سطح بالا با فرانسه پس از انتخاب مجدد ماکرون ابراز امیدواری کرد.
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا گفت که مشتاقانه منتظر ادامه همکاری با ماکرون پس از انتخاب مجدد وی است.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا هم در توییتی نوشت: «شهروندان فرانسه، کسی را انتخاب کردهاند که متعهد به یک اتحادیه اروپای آزاد، قوی و عادلانه است. دموکراسی پیروز میشود. اروپا پیروز میشود. امانوئل ماکرون تبریک میگویم.»
الکساندر دو کرو، نخست وزیر بلژیک نیز به نوبه خود گفت که رأی دهندگان فرانسوی یک «انتخاب قوی» انجام دادند.
مایکل مارتین، نخست وزیر ایرلند هم در واکنش به این نتایج، «رهبری ماکرون را نه تنها برای فرانسه، بلکه برای اروپا نیز مهم» خواند.
ایگنازیو کاسیس، رئیس جمهور سوئیس هم با تاکید بر روابط نزدیک بین دو کشور همسایه، گفت که مشتاقانه منتظر «تداوم همکاری خوب» با فرانسه است.
در سوئد، ماگدالنا اندرسون، نخست وزیر سوئد در توییتی نوشت: «اجازه دهید همکاری نزدیک خود را به صورت دوجانبه و برای یک اتحادیه اروپای رقابتی، سازگار با محیط زیست و انعطافپذیر ادامه دهیم.»
یوناسگار استور، نخست وزیر نروژ هم تاکید کرد که فرانسه «لیبرال دموکراسی را بر راست افراطی» انتخاب کرده است.
یائیر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل نیز در توئیتر نوشت: «ماکرون یکی از بزرگترین رهبران میانه رو در جهان و دوست وفادار اسرائیل است. ما به همکاری و تقویت همکاری دوجانبه ادامه خواهیم داد.»
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هم به ماکرون تبریک گفت.
همزمان برهم صالح، رئیسجمهور عراق بر عمق روابط دو ملت دوست تاکید کرد.
محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی نیز به رئیس جمهور فرانسه تبریک گفت و اعلام کرد: تبریک صمیمانه من به دوستم امانوئل ماکرون.. ما مشتاقانه منتظر تحکیم شراکت استراتژیک خود و ارتقای فرصتهای جدید برای همکاری مشترک هستیم».