ساباتو میگوید ترامپ احتمالا از توییتر برای تحت الشعاع قرار دادن سایر سیاستمداران، از جمله جو بایدن، رئیسجمهور کنونی، استفاده میکند.
وقتی در ژانویه ۲۰۲۱ توییتر تصمیم گرفت حساب کاربری دونالد ترامپ را برای همیشه مسدود کند، پسر رئيس جمهوری وقت آمریکا از ایلان ماسک درخواست کرده بود تا یک شبکه اجتماعی جدید راهاندازی کند که از آزادی بیان در آمریکا دفاع کند و مقابل «سانسور مغرضانه و هدفمند» توییتر بایستد.
به گزارش یورونیوز، ماسک هرچند در آن زمان پیشنهاد دونالد ترامپ جونیر را نپذیرفت اما حالا با توافق جدیدی که میان مالک شرکت تسلا برای تصاحب توییتر صورت گرفته، گمانهزنیها در خصوص احتمال بازگشت رئيس جمهوری پیشین آمریکا به توییتر افزایش یافته است.
این موضوع به ویژه از آنجایی حائز اهمیت است که ترامپ تلویحا اعلام کرده که خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آماده میکند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی به این موضوع پرداخته و میگوید بازگرداندن ترامپ پیامدهای مهمی برای چشمانداز رسانهای خواهد داشت که پیش از اخراج از آن، بر آن تسلط ویژهای داشت.
ترامپ از آن زمان همچنان قدرتمندترین چهره در جریان جمهوریخواه باقی مانده، هرچند او دیگر از چرخه اخبار روزانه محو شده است.
حال این پرسش جدیتر از همیشه مطرح شده که در صورت ایجاد شرایط، سیاستمدار جنجالی پوپولیست بار دیگر به توییتر باز خواهد گشت یا خیر؟ دونالد ترامپ روز دوشنبه به فاکس نیوز گفت که حتی در صورت پیشنهاد از سوی توییتر، باز هم قصدی برای بازگشت به این شبکه اجتماعی را ندارد و در مقابل میخواهد پلتفرم جدید خود را که با عنوان Truth راهاندازی کرده، رونق دهد.
روز سهشنبه اپلیکیشن Truth بیشترین میزان دانلود در سیستم عامل گوشیهای تلفن همراه آیفون برای یک روز را به ثبت رساند. با این حال کارشناسان میگویند هنوز مشکلات زیادی از نظر تکنیکی و فنی در این شبکه اجتماعی وجود دارد و همین مسئله باعث شده تا Truth نتواند خود را در رادار سیاسی ملی آمریکا مطرح کند.
در چنین شرایطی بسیاری همچنان تردید دارند که در صورتی که فرصت بازگشت به توییتر در اختیار ترامپ قرار گیرد، او از آن چشمپوشی کند.
روزنامه واشنگتن پست روز دوشنبه به نقل از یکی از دستیاران ترامپ که نام او فاش نشده بود گزارش داد که رئیس جمهوری پیشین آمریکا به شدت دلتنگ توییتر است.
ایلان ماسک که حالا باید او را مالک جدید توییتر بدانیم، هنوز واکنشی مستقیم به این مسئله و احتمال بازگشت ترامپ به این شبکه نداشته است اما روابط نزدیکی که میان این دو چهره جنجالی و پوپولیست آمریکا برقرار بوده، باعث شده تا گمانهها در رابطه با حضور دوباره ترامپ در توییتر شدت یابد.
ماسک روز دوشنبه بعد از اعلام توافق با توییتر گفت: «آزادی بیان، بستر یک دموکراسی کارآمد است و توییتر میدان یک شهر دیجیتالی است که در آن موضوعات حیاتی برای آینده بشریت مورد بحث قرار میگیرد.»
بازگرداندن ترامپ برای ایلان ماسک بدون ضرر نیست، زیرا ممکن است بار دیگر فضا را در این شبکه اجتماعی دوقطبی کند. دانیل بینز مدیر اجرایی شرکت رسانهای اینتربرند در نیویورک در این خصوص به خبرگزاری فرانسه میگوید: «ترامپ این توانایی را دارد که هر موضوعی را قطبی کند.»
با این حال چندین کارشناس در زمینه سیاست و رسانههای اجتماعی بازگشت ترامپ را با توجه به بیانیههای آزادی بیان ماسک و جایگاه ترامپ به عنوان یک نامزد بالقوه جمهوری خواه در سال ۲۰۲۴ محتمل تر توصیف کردند.
کارا سویشر، ستون نویس نیویورک تایمز، از خوانندگان خواست تا خود را برای حضور دوباره ترامپ در توییتر در فاصله حدود دو ساله مانده تا انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آماده کنند. سویشر در ادامه تاکید کرد حتی اگر ایلان ماسک توییتر را نمیخرید مدیران این شرکت تحت فشار بسیار زیادی قرار میگرفتند تا در تصمیم خود در خصوص مسدود کردن حساب کاربری دونالد ترامپ تجدیدنظر کنند.
در همین راستا لری ساباتو، مدیر مرکز سیاست دانشگاه ویرجینیا، پیشبینی کرد که ترامپ در صورت پیوستن مجدد به توییتر، بار دیگر حضور گستردهای در این شبکه اجتماعی خواهد داشت. ساباتو با بیان اینکه «ترامپ بدترین اتفاقی بود که میتوانست در طول عمر من برای دموکراسی آمریکا رخ دهد» افزود: حضور دوباره این سیاستمدار جنجالی، دوباره او را به جریان اصلی جمهوریخواهان باز میگرداند.
ساباتو میگوید ترامپ احتمالا از توییتر برای تحت الشعاع قرار دادن سایر سیاستمداران، از جمله جو بایدن، رئیسجمهور کنونی، استفاده میکند.
اما کارن نورث، مدیر موسس برنامه رسانههای اجتماعی دیجیتال در مدرسه آننبرگ دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، معتقد است که ترامپ در صورت داشتن فرصت، پیش از بازگشت به توییتر، ابتدا به شبکه اجتماعی خودش یعنی Truth فرصت خواهد داد.
نورث در ادامه با اشاره به اینکه حضور کنونی ترامپ در توییتر تفاوت عمدهای با دوران حضور او در کاخ سفید داشت افزود: «در حال حاضر اگر ترامپ در توییتر حضور داشته باشد، اظهارات او دیگر مانند گذشته ارزش خبری ندارد چرا که او رئيس جمهوری آمریکا نیست که هر جمله او در سیاستهای یک کشور و دنیا اثرگذار باشد. در نتیجه پرسشی که برای روزنامهنگاران پیش میآید این است که در چنین شرایطی تا چه اندازه باید به اظهارات رئيس جمهوری پیشین آمریکا بپردازند.
او افزود: «ترامپ قدرت ماندگاری شگفتانگیزی دارد. هرچند برخی از جذابیتهای او ممکن است در نتیجه کاهش حضور او در اخبار روزانه از دست رفته باشد اما مردم هنوز در خصوص او بسیار کنجکاو هستند.»