جیلبریک عملی است که به واسطه آن میتوان از سد محکم محدودیتهای سیستمهای عاملها در گوشیهای اندروید و آیفون گذشت و به ویژگیهای بیشتری روی گوشیها (به خصوص آیفون) دست پیدا کرد.
فرارو- گزارشی تازه حاکی از آن است که ساکنان کره شمالی در حال یافتن راههایی برای جیلبریک کردن گوشیهای تلفن هوشمندی هستند که کاربران آن قصد دسترسی به «رسانههای ممنوعه» را دارند.
به گزارش فرارو به نقل از نشنال اینترست، استفاده از گوشی تلفن هوشمند در کره شمالی متفاوت از روشی است که در اکثر نقاط جهان از آن استفاده میشود. شبکه اینترنت بیسیم آن کشور هنوز نسل سوم یا ۳ G است و بازیهای تلفن همراه از طریق بلوتوث انجام میشوند. رژیم کره شمالی هم چنین به شدت با گوشیهای هوشمند قاچاق شده از چین برخورد میکند و مردم کره شمالی دسترسی مستقیم به اپ استورهای اپل یا گوگل را ندارند. با این وجود، یک گزارش جدید نشان میدهد که ساکنان کره شمالی در حال یافتن راههایی برای جیلبریک کردن گوشیهای تلفن هوشمند به منظور دسترسی به «رسانههای ممنوعه» هستند.
بر اساس گزارش سایت امریکایی وایرد که به گزارش اخیر مرکز استیمسون و سایت «۳۸ شمالی» استناد کرده تعداد فزایندهای از مردم کره شمالی برای دور زدن محدودیتهای وضع شده از سوی حکومت کره شمالی گوشیهای تلفن همراه خود را جیلبریک میکنند.
جیلبریک عملی است که به واسطه آن میتوان از سد محکم محدودیتهای سیستمهای عاملها در گوشیهای اندروید و آیفون گذشت و به ویژگیهای بیشتری روی گوشیها (به خصوص آیفون) دست پیدا کرد. اصلیترین محدودیتی که همه کاربران گوشیهای تلفن هوشمند دارند استفاده اجباری از اپ استور است. همه ما بدون هیچ استثنایی موظف هستیم که برای نصب اپلیکیشنها بر روی گوشی هایمان از اپ استور استفاده نماییم.
با این وجود، با جیلبریک کردن گوشیها این رویه به طور کامل تغییر پیدا میکند و دیگر نیازی به اپ استور به منظور نصب اپلیکیشنهای مختلف نداریم.
سایت «وایرد» در این گزارش میافزاید: «گزارشها نشان میدهند که چگونه میلیونها گوشی هوشمند مبتنی بر اندروید که توسط دولت تایید شدهاند اکنون در جامعه کره شمالی نفوذ پیدا کردهاند هرچند با محدودیتهای دیجیتالی که کاربران آن را از دانلود هر برنامه یا حتی فایلی که به طور رسمی توسط دولت تایید نشده باز میدارد».
علیرغم وجود این رژیم سرکوب دیجیتال، این گزارش نگاهی اجمالی به یک گروه تازه انداخته است: جیلبریکرهای کره شمالی که میتوانند آن گوشیهای هوشمند را هک کرده تا مخفیانه کنترل آن را دوباره به دست آورند و دنیایی از محتوای ممنوعههای خارجی را باز کنند و این میتواند پیامدهای عمیقی داشته باشد.
نوعی نبرد دائمی بین دولت کره شمالی و شهرونداناش بر سر استفاده از فناوری وجود داشته است: هر بار که یک فناوری تازه معرفی میشود مردم معمولا راهی برای استفاده از آن به منظور اهداف غیر قانونی پیدا کرده اند. با این وجود، «مارتین ویلیامز» پژوهشگر در سایت «۳۸ شمالی» میگوید: «تاکنون عبور از سد سانسور حکومت کره شمالی از طریق این نوع از هک صورت نگرفته بود. به نظر میرسد تلاش برای درهم شکستن کنترلهای حکومت کره شمالی در آینده ادامه یابد». با این وجود، این گزارش از مصاحبه با دو شهروند فراری از کره شمالی تهیه شده است. آن دو به طور مستقل جزئیاتی را در مورد نحوه عملکرد هک تایید کردند.
این منابع به سایت «۳۸ شمالی» گفتهاند که شهروندان کره شمالی از گوشیهای تلفن همراه هوشمند میان رده با سیستم عامل اندروید در آن کشور برای تماشای رسانههای خارجی و نصب اپلیکیشنهایی که توسط دولت تایید نشدهاند استفاده میکنند. حکومت کره شمالی گواهینامهای را در آن نسخه اندروید قرار میدهد اگرچه فراریان هر دو گفتهاند که توانستهاند آن را حذف کنند. هم چنین، حکومت کره شمالی اقداماتی را برای گرفتن اسکرین شات از آن چه که تلفنها برای آن استفاده میشود در نظر گرفته، اما این دو فراری هم چنین راهی برای غیرفعال کردن آن و پاک کردن اسکرین شاتها پیدا کرده بودند.
علاوه بر این، برخی در کره شمالی خدمات جیلبریک را با پرداخت هزینه ارائه میکنند. با این وجود، از کارشناسان به این نشریه میگوید که تعداد جیلبریکرهای گوشیهای تلفن همراه هوشمند در کره شمالی نسبتا کم هستند.